Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 3 minuten. Afbeelding: CLICK CHICK

Nieuws

Dit zijn onze festivaltips voor november

Door Timo Kragting op maandag 28 oktober 2019

Wie zegt dat het festivalseizoen is afgelopen heeft het mis. We gaan indoor gewoon lekker verder met de leukste festivals. Dit zijn onze 10 tips voor november:

So What’s Next?

1 t/m 3 november
Verschillende locaties in Eindhoven

Bij het Eindhovense So What’s Next? draait het om jazz uit het nieuwe millennium. Alle aanverwante genres zijn overigens ook welkom, “jazz & beyond” zoals ze dat zelf noemen. Tickets koop je voor een van de hoofdacts en met een ticket kun je vervolgens alle andere concerten die deze dag in de betreffende venue plaatsvinden ook bezoeken. Sommige concerten zijn overigens helemaal gratis te bezoeken. BINKBEATS, Snarky Puppy en Cécile McLorin Salvant zijn dit jaar de hoofdacts.

Bananaz

Le Guess Who?

7 t/m 10 november
Verschillende locaties in Utrecht

Festivalnamen in een vraagstellende vorm zijn populair in november. Le Guess Who? is zoals ze het zelf zo mooi verwoorden: “A festival for boundary-crossing music & culture”. Ze krijgen jaarlijks hulp van een aantal curators, die acts uitkiezen die naar hun mening niet de aandacht krijgen die ze verdienen. Curators zijn dit jaar Fatoumata Diawara, Iris van Herpen & Salvador Breed, Jenny Hval, Moon Duo, Patrick Higgins en The Bug.

Soenda Indoor

9 november
Central Studios, Utrecht

SoendaIndoorFoto: CLICK CHICK

Ze zitten niet stil daar bij Soenda. Het zomerfestival was wederom een groot succes en meteen staan de herfst- en winteredities alweer op het programma. Voordat het op 22 februari tijd is voor het indoor festival, snoepen ze nog een techno special mee op 9 november in Utrecht. Verspreid over twee area’s staan o.a. FJAAK, Parrish Smith en Ancient Methods b2b Tommy Four Seven op het programma.

Tijdmasjien Herfstfestival

16 november
Thuishaven, Amsterdam

Deze tijdmachine brengt je zeker niet terug naar de zomer, maar viert de herfst als een volwaardig feestseizoen. Wel brengen ze je terug naar je kinderjaren. De tijdmasjien switcht elk uur tussen muziekgenres terwijl je bedolven wordt onder confetti. O.a. Dries Roelvink, The Partysquad en de Lawineboys staan verdeeld over drie stages op het programma.

Welcome to the Future Indoor

23 november
Warehouse Elementenstraat, Amsterdam

Als een festival jaarlijks zo’n groot succes is outdoor, waarom zou je het dan niet ook eens indoor proberen? Dat dacht de organisatie een paar jaar geleden en inmiddels is WTTF Indoor bijna even populair als het outdoor festival. O.a. Benny Rodrigues, Answer Code Request, Sandrien en Lövestad komen de Warehouse Elementenstraat ondersteboven draaien.

Herfstdrift

23 november
VASIM, Nijmegen

De drift om te dansen houdt ook in de herfst aan. Ze draaien al aardig wat jaartjes mee, de eerste Herfstdrift was namelijk in 2011. Sindsdien is het festival uitgegroeid van een gezellig Nijmeegs onderonsje tot een volwaardige knaller van een festival. Het VASIM-terrein is nog altijd het plaats delict. Dit jaar komen I-F, Kobosil, Ross From Friends, David Vunk en Samuel Deep aan de knoppen zitten.

Winter Park Festival

23 november
Aquabest, Best

Een winterfestival in de herfst, het lijkt op een seizoensidentiteiscrisisje. Niets is minder waar, Winter Park Festival viert gewoon het beste van de winter, maar dan in de herfst. Je kunt maar beter goed voorbereid zijn, voordat de donkere koude dagen aanbreken toch? Dat vieren ze overigens met namen als Kris Kross Amsterdam, Darkraver, Otto Wunderbar en Johnny 500. Hitjes, hardstyle, apres-ski, niets is te gek bij dit Brabantse winterfestijn.

REC.

27 november t/m 1 december
Verschillende locaties in Rotterdam

REC.Foto: Janno Verharen

Je hebt de gekleurde neon-letters vast al eens voorbij zien komen. REC. Festival benut het pleintje dat o.a. Annabel, Transport en Perron verbindt optimaal. Het zijn ook niet de minste acts die op het programma pronken, o.a. Jungle by Night, De Jeugd van Tegenwoordig, Henrik Schwarz, Hot Since 92 en Sevn Alias staan op het programma. Oh en er is ook nog een Jägermeister Karaoke Battle!

Guilty Pleasure Indoor

29 november
MartiniPlaza, Groningen

Het puilt uit van nostalgie en populariteit, de comeback van Charly Lownoise & Mental Theo. Ze verkochten meerdere malen de Ziggo Dome uit en staan 29 november op het podium bij de indoor variant van Guilty Pleasure Festival. Verwacht weer een randprogramma zoals je van dit foutheidsfestijn gewend bent en tel daar o.a. 2 Brothers on the Fourth Floor, The Darkraver en DJ Jean bij op. Het is de formule voor fout.

Ohm Herfstfestival

30 november
Lijm & Cultuur, Delft

Dit populaire Delftse festival krijgt ook weer een herfstvervolg. Vorig jaar was er zelfs een herfst én een wintereditie. Van Ohm Festival krijgen we eigenlijk nooit genoeg. Dat bleek ook maar weer uit het feit dat dit herfstfestival alweer uitverkocht is. Dat is ook niet gek, als je met een line-up met o.a. Job Jobse, KI/KI, Map.ache en Philou Louzolo op de proppen komt.

Vond je het leuk? Laat het Timo weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Toilet Festival 2020: Live vanaf de plee

Nieuws

Donderdag 19 november 2020

Dansen voor het goede doel op muziek van o.a. Rob Dekay, The Partysquad en Vunzige Deuntjes. Live vanaf de plee.

Naar de sneeuw met Enter The Snow kan ook dit jaar gewoon weer

Nieuws

Vrijdag 16 oktober 2020

In tijden dat er niets mogelijk lijkt, zien de jongens achter de organisatie van Enter the Snow juist kansen.

Doe mee met de Dutch Dance Quiz: een ode aan 30 jaar dance

Nieuws

Vrijdag 2 oktober 2020

Op zaterdag 17, 24 en 31 oktober presenteren Vivienne van den Assem en dance-expert Arne van Terphoven vanuit de legendarische...

TeamAlert is benieuwd naar jouw ervaringen met drugs in het verkeer

Nieuws

Woensdag 30 september 2020

Heb je een rijbewijs en ben je tussen de 18 en 50 jaar oud? En gebruik je weleens XTC, speed,...

Je feestbehoefte tóch nog kwijt bij Ongepland Festival

Nieuws

Donderdag 10 september 2020

De clubs zijn gesloten, festivalseizoen zit er op, maar op Ongepland Festival in het Sieraad te Amsterdam trekken ze hem...

Aangepast Pleinvrees am Strand belooft een muzikale stranddag te worden

Nieuws

Vrijdag 7 augustus 2020

"Lekker flaneren aan de Amsterdamse kust, pootjes in het goudgele zand, de fijnste muziek en een grijns op je giecheltje...

18 juli is het Nationale Festivalcrew-dag: een ode aan alle festivalmedewerkers

Nieuws

Dinsdag 7 juli 2020

De organisatie van de Zwarte Cross en Mañana Mañana roept alle festivalmedewerkers in Nederland op om 18 juli 2020 een...

HEMtuin is met afstand het meest veelzijdige festivalalternatief tot nu toe

Inclusief fotoalbum

Dinsdag 30 juni 2020

We mochten weer eens op pad en dat beviel goed!