Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 3 minuten. Afbeelding: CLICK CHICK

Nieuws

Dit zijn onze festivaltips voor november

Door Timo Kragting op maandag 28 oktober 2019

Wie zegt dat het festivalseizoen is afgelopen heeft het mis. We gaan indoor gewoon lekker verder met de leukste festivals. Dit zijn onze 10 tips voor november:

So What’s Next?

1 t/m 3 november
Verschillende locaties in Eindhoven

Bij het Eindhovense So What’s Next? draait het om jazz uit het nieuwe millennium. Alle aanverwante genres zijn overigens ook welkom, “jazz & beyond” zoals ze dat zelf noemen. Tickets koop je voor een van de hoofdacts en met een ticket kun je vervolgens alle andere concerten die deze dag in de betreffende venue plaatsvinden ook bezoeken. Sommige concerten zijn overigens helemaal gratis te bezoeken. BINKBEATS, Snarky Puppy en Cécile McLorin Salvant zijn dit jaar de hoofdacts.

Bananaz

Le Guess Who?

7 t/m 10 november
Verschillende locaties in Utrecht

Festivalnamen in een vraagstellende vorm zijn populair in november. Le Guess Who? is zoals ze het zelf zo mooi verwoorden: “A festival for boundary-crossing music & culture”. Ze krijgen jaarlijks hulp van een aantal curators, die acts uitkiezen die naar hun mening niet de aandacht krijgen die ze verdienen. Curators zijn dit jaar Fatoumata Diawara, Iris van Herpen & Salvador Breed, Jenny Hval, Moon Duo, Patrick Higgins en The Bug.

Soenda Indoor

9 november
Central Studios, Utrecht

SoendaIndoorFoto: CLICK CHICK

Ze zitten niet stil daar bij Soenda. Het zomerfestival was wederom een groot succes en meteen staan de herfst- en winteredities alweer op het programma. Voordat het op 22 februari tijd is voor het indoor festival, snoepen ze nog een techno special mee op 9 november in Utrecht. Verspreid over twee area’s staan o.a. FJAAK, Parrish Smith en Ancient Methods b2b Tommy Four Seven op het programma.

Tijdmasjien Herfstfestival

16 november
Thuishaven, Amsterdam

Deze tijdmachine brengt je zeker niet terug naar de zomer, maar viert de herfst als een volwaardig feestseizoen. Wel brengen ze je terug naar je kinderjaren. De tijdmasjien switcht elk uur tussen muziekgenres terwijl je bedolven wordt onder confetti. O.a. Dries Roelvink, The Partysquad en de Lawineboys staan verdeeld over drie stages op het programma.

Welcome to the Future Indoor

23 november
Warehouse Elementenstraat, Amsterdam

Als een festival jaarlijks zo’n groot succes is outdoor, waarom zou je het dan niet ook eens indoor proberen? Dat dacht de organisatie een paar jaar geleden en inmiddels is WTTF Indoor bijna even populair als het outdoor festival. O.a. Benny Rodrigues, Answer Code Request, Sandrien en Lövestad komen de Warehouse Elementenstraat ondersteboven draaien.

Herfstdrift

23 november
VASIM, Nijmegen

De drift om te dansen houdt ook in de herfst aan. Ze draaien al aardig wat jaartjes mee, de eerste Herfstdrift was namelijk in 2011. Sindsdien is het festival uitgegroeid van een gezellig Nijmeegs onderonsje tot een volwaardige knaller van een festival. Het VASIM-terrein is nog altijd het plaats delict. Dit jaar komen I-F, Kobosil, Ross From Friends, David Vunk en Samuel Deep aan de knoppen zitten.

Winter Park Festival

23 november
Aquabest, Best

Een winterfestival in de herfst, het lijkt op een seizoensidentiteiscrisisje. Niets is minder waar, Winter Park Festival viert gewoon het beste van de winter, maar dan in de herfst. Je kunt maar beter goed voorbereid zijn, voordat de donkere koude dagen aanbreken toch? Dat vieren ze overigens met namen als Kris Kross Amsterdam, Darkraver, Otto Wunderbar en Johnny 500. Hitjes, hardstyle, apres-ski, niets is te gek bij dit Brabantse winterfestijn.

REC.

27 november t/m 1 december
Verschillende locaties in Rotterdam

REC.Foto: Janno Verharen

Je hebt de gekleurde neon-letters vast al eens voorbij zien komen. REC. Festival benut het pleintje dat o.a. Annabel, Transport en Perron verbindt optimaal. Het zijn ook niet de minste acts die op het programma pronken, o.a. Jungle by Night, De Jeugd van Tegenwoordig, Henrik Schwarz, Hot Since 92 en Sevn Alias staan op het programma. Oh en er is ook nog een Jägermeister Karaoke Battle!

Guilty Pleasure Indoor

29 november
MartiniPlaza, Groningen

Het puilt uit van nostalgie en populariteit, de comeback van Charly Lownoise & Mental Theo. Ze verkochten meerdere malen de Ziggo Dome uit en staan 29 november op het podium bij de indoor variant van Guilty Pleasure Festival. Verwacht weer een randprogramma zoals je van dit foutheidsfestijn gewend bent en tel daar o.a. 2 Brothers on the Fourth Floor, The Darkraver en DJ Jean bij op. Het is de formule voor fout.

Ohm Herfstfestival

30 november
Lijm & Cultuur, Delft

Dit populaire Delftse festival krijgt ook weer een herfstvervolg. Vorig jaar was er zelfs een herfst én een wintereditie. Van Ohm Festival krijgen we eigenlijk nooit genoeg. Dat bleek ook maar weer uit het feit dat dit herfstfestival alweer uitverkocht is. Dat is ook niet gek, als je met een line-up met o.a. Job Jobse, KI/KI, Map.ache en Philou Louzolo op de proppen komt.

Vond je het leuk? Laat het Timo weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

By The Creek keert in september terug als weekender

Nieuws

Donderdag 22 april 2021

Duimen dat het weer los mag in september, dan staat er namelijk dubbel zoveel By The Creek op het programma.

Merendeel jongeren verwacht dit jaar weer een festival te bezoeken

Nieuws

Vrijdag 16 april 2021

Met de eerste testevenementen achter de rug en de aankondiging dat in april honderden evenementen en attracties onder strikte voorwaarden...

Een noodzakelijke bom van opgekropte festivaleuforie

Maandag 22 maart 2021

Wat gebeurt er als je na een festivalloos jaar 1.500 festivalfans los laat in Biddinghuizen? Pure extase.

Joris Voorn, De Staat, Chef'Special en meer op testfestivals

Nieuws

Woensdag 24 februari 2021

De kaartverkoop start morgen voor iedereen die zich heeft aangemeld.

Mysteryland start met voorverkoop

Nieuws

Donderdag 11 februari 2021

Mysteryland heeft goede hoop dat ze 27 t/m 29 augustus het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer kunnen omtoveren tot een...

Pleinvrees Festival viert 10-jarig bestaan op 31 juli

Nieuws

Maandag 8 februari 2021

Weet jij al waar je naartoe gaat deze zomer?

YellowTipi onderzoekt: Hoe groot is de kans dat we deze zomer kunnen festivallen?

Nieuws

Donderdag 4 februari 2021

Floris onderzocht hoe groot de kans is dat we deze zomer weer kunnen festivallen. Vaccinaties, testevenementen, sneltests, wat is er...

Er komt een garantiefonds voor evenementen en dat is geweldig nieuws

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Waar de evenementenindustrie al maanden om schreeuwt, wordt eindelijk door het kabinet gehoord.

Ontdek alle festivals

Ontdek Amsterdam Dance Event