Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 3 minuten. Afbeelding: Janneke Nooij

Nieuws

Dit zijn de 10 leukste kleinschalige festivals

Door Gabriëla van der Hel op donderdag 12 april 2018

Wat een weekendje was dat hè? Even in het laatje zoeken naar je al maanden ongebruikte Ray-Ban en lekker met je benen bungelend uit het raamkozijn van de zon genieten. Dat proeft naar meer. Lekker dansen op een festival met een koude Desperados in je hand. Eindelijk met-zonder-jas-weer. Heerlijk! De grote festivals van ons land kennen we allemaal, maar de kleinere intieme, daar zitten de echte pareltjes. Een overzichtje? U vraagt, wij draaien. YellowTipi zet voor jou de 10 leukste kleinschaligste festivals van aankomend seizoen op een rijtje.

Losjes Hemelvaart

10 mei – Tramkade, ‘s-Hertogenbosch

Den Bosch laat je horen dan! Voor de Bossche techno- en housefanaat is dit al lang geen nieuwtje meer. Losjes is met twee stages lekker overzichtelijk. Ondanks dat is de line-up er wel een van groter formaat. O.a. Octave One, David Vunk, Ben Sims en Remco Beekwilder maken hun opwachting.

Link: http://wijzijnlosjes.nl

De Zon

20 mei – Blijburg aan Zee, Amsterdam

Dezon

Foto: Raymond van Mil 

Gehouden op Pinksterzondag, dus de dag erna vrij = ideaal! De kaartjes zijn al bijna uitverkocht. Logisch ook, want met een track-record van ieder jaar totale chaos en gezelligheid, wilt iedereen hier wel naartoe. House, disco en exotische live-bandjes. Welke? Geen idee. Dat maken ze nooit bekend. Des te meer reden om een kijkje te nemen.

Link: http://www.dezon.in

Ploegendienst

1 + 2 juni - De Galderse Meren, Breda

Dat klinkt alsof je moet werken, maar dat is niet helemaal zo. Dansen, dat dan weer wel. Er is een camping, dus je kan ook lekker blijven slapen. Tunes worden gebracht door David Vunk, De Sluwe Vos, Ansome en een aardig fijn lijstje met andere dj’s. Wees daar, of wees een vierkantje.

Link:http://ploegendienst-festival.nl

Festifest

16 juni - Noorderlichtterrein, Amsterdam

Dit ‘kleinste festival van Nederland’ viert in juni haar vijfjarig bestaan en belooft opnieuw een knaller te worden: goede muziek, confetti-kanonnen en een tap die nooit opdroogt. Intiemer dan Festifest wordt het niet. Jouw dag zal van een 15 uur durende soundtracks worden voorzien door o.a. Jennifer Cardini, Prins Thomas en Moscoman.

Link: http://fest.je

Solstice Festival

21 juni - Ruigoord, Amsterdam

In Zweden vieren ze op deze dag midsummer. In Nederland hebben we Solstice. Dit festival wordt georganiseerd door Ruigoord en Trance Orient Express en als je van psytrance houdt is dit helemaal jouw ding. O.a. Cosmosis, San and Tac en Purist draaien aan de knoppen.

Link: https://www.ruigoord.nl/evenementen/solstice-2/

Strange Sounds from Beyond

23 juni + 24 juni – Noorderlichtterrein, Amsterdam

SSFB

Foto: Janneke Nooij

Gekke geluiden van ver, het is niet de eerste keer dat we ze tippen. Dit festival is net even wat anders qua sound omdat het programma gevuld is met opkomende internationale artiesten. Qua genres is het festival moeilijk in een hokje te stoppen, wat wel al vast staat is dat het een geweldig weekend wordt. O.a. I-F, Mykki Blanco, Leroy Burgess en Letta Mbuli staan op het programma.

Link: http://strangesoundsfrombeyond.com/

De Leuke Festival

21 juli – Strand Oog in Al, Utrecht

Grammaticaal klopt er natuurlijk geen zak van, maar party-wise zit ’t geweldig in elkaar. De Leuke Festival is een garantie voor feest. Met o.a. Sef, het Powerballad Kwartier van Thijs van Lier, Brainpower en De Likt wordt het dit jaar sowieso weer een editie om niet te vergeten.

Link: http://www.deleukefestival.nl

La Rêve Festival

28 juli, Thuishaven, Amsterdam

Ben jij een dagdromer? Dan is La Rêve wel wat voor jou. Eigenzinnige sounds, een ambiance voor vrije geesten en een vleugje surrealisme. Beetje spacey en daarom juist best wel lekker. Het programma is nog niet compleet, maar wel weten we al dat o.a. Marek Hemmann, Dirty Doering en Lövestad van de partij zijn.

Link: http://www.reve.events

Where the Sheep Sleep

26 – 30 juli - ergens op de Veluwe

Ja, waar slapen die eigenlijk? Ergens op de Veluwe volgens Burning Man Netherlands, de organisatie achter het event. Het festival bestaat nog maar kort, maar is dé go-to als je een keer Burning Man in eigen land wilt ervaren.

Link: http://burningman.nl/where-the-sheep-sleep/

Hidden Garden Festival

18 augustus - Philips de Jongh Park, Eindhoven 

Een prachtige locatie biedt het decor voor een dag lang knallen. Tunes van Darren Emerson (mede-oprichter van Underworld ja), Butch en Benny Rodrigues staan op het programma. Verwacht een mix van house, future house en een knipoog naar trance.

Link: http://lafete040.nl/hidden-garden-festival/

Vond je het leuk? Laat het Gabriëla weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

By The Creek keert in september terug als weekender

Nieuws

Donderdag 22 april 2021

Duimen dat het weer los mag in september, dan staat er namelijk dubbel zoveel By The Creek op het programma.

Merendeel jongeren verwacht dit jaar weer een festival te bezoeken

Nieuws

Vrijdag 16 april 2021

Met de eerste testevenementen achter de rug en de aankondiging dat in april honderden evenementen en attracties onder strikte voorwaarden...

Een noodzakelijke bom van opgekropte festivaleuforie

Maandag 22 maart 2021

Wat gebeurt er als je na een festivalloos jaar 1.500 festivalfans los laat in Biddinghuizen? Pure extase.

Joris Voorn, De Staat, Chef'Special en meer op testfestivals

Nieuws

Woensdag 24 februari 2021

De kaartverkoop start morgen voor iedereen die zich heeft aangemeld.

Mysteryland start met voorverkoop

Nieuws

Donderdag 11 februari 2021

Mysteryland heeft goede hoop dat ze 27 t/m 29 augustus het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer kunnen omtoveren tot een...

Pleinvrees Festival viert 10-jarig bestaan op 31 juli

Nieuws

Maandag 8 februari 2021

Weet jij al waar je naartoe gaat deze zomer?

YellowTipi onderzoekt: Hoe groot is de kans dat we deze zomer kunnen festivallen?

Nieuws

Donderdag 4 februari 2021

Floris onderzocht hoe groot de kans is dat we deze zomer weer kunnen festivallen. Vaccinaties, testevenementen, sneltests, wat is er...

Er komt een garantiefonds voor evenementen en dat is geweldig nieuws

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Waar de evenementenindustrie al maanden om schreeuwt, wordt eindelijk door het kabinet gehoord.