Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 3 minuten. Afbeelding: Janneke Nooij

Nieuws

Dit zijn de 10 leukste kleinschalige festivals

Door Gabriëla van der Hel op donderdag 12 april 2018

Wat een weekendje was dat hè? Even in het laatje zoeken naar je al maanden ongebruikte Ray-Ban en lekker met je benen bungelend uit het raamkozijn van de zon genieten. Dat proeft naar meer. Lekker dansen op een festival met een koude Desperados in je hand. Eindelijk met-zonder-jas-weer. Heerlijk! De grote festivals van ons land kennen we allemaal, maar de kleinere intieme, daar zitten de echte pareltjes. Een overzichtje? U vraagt, wij draaien. YellowTipi zet voor jou de 10 leukste kleinschaligste festivals van aankomend seizoen op een rijtje.

Losjes Hemelvaart

10 mei – Tramkade, ‘s-Hertogenbosch

Den Bosch laat je horen dan! Voor de Bossche techno- en housefanaat is dit al lang geen nieuwtje meer. Losjes is met twee stages lekker overzichtelijk. Ondanks dat is de line-up er wel een van groter formaat. O.a. Octave One, David Vunk, Ben Sims en Remco Beekwilder maken hun opwachting.

Link: http://wijzijnlosjes.nl

De Zon

20 mei – Blijburg aan Zee, Amsterdam

Dezon

Foto: Raymond van Mil 

Gehouden op Pinksterzondag, dus de dag erna vrij = ideaal! De kaartjes zijn al bijna uitverkocht. Logisch ook, want met een track-record van ieder jaar totale chaos en gezelligheid, wilt iedereen hier wel naartoe. House, disco en exotische live-bandjes. Welke? Geen idee. Dat maken ze nooit bekend. Des te meer reden om een kijkje te nemen.

Link: http://www.dezon.in

Ploegendienst

1 + 2 juni - De Galderse Meren, Breda

Dat klinkt alsof je moet werken, maar dat is niet helemaal zo. Dansen, dat dan weer wel. Er is een camping, dus je kan ook lekker blijven slapen. Tunes worden gebracht door David Vunk, De Sluwe Vos, Ansome en een aardig fijn lijstje met andere dj’s. Wees daar, of wees een vierkantje.

Link:http://ploegendienst-festival.nl

Festifest

16 juni - Noorderlichtterrein, Amsterdam

Dit ‘kleinste festival van Nederland’ viert in juni haar vijfjarig bestaan en belooft opnieuw een knaller te worden: goede muziek, confetti-kanonnen en een tap die nooit opdroogt. Intiemer dan Festifest wordt het niet. Jouw dag zal van een 15 uur durende soundtracks worden voorzien door o.a. Jennifer Cardini, Prins Thomas en Moscoman.

Link: http://fest.je

Solstice Festival

21 juni - Ruigoord, Amsterdam

In Zweden vieren ze op deze dag midsummer. In Nederland hebben we Solstice. Dit festival wordt georganiseerd door Ruigoord en Trance Orient Express en als je van psytrance houdt is dit helemaal jouw ding. O.a. Cosmosis, San and Tac en Purist draaien aan de knoppen.

Link: https://www.ruigoord.nl/evenementen/solstice-2/

Strange Sounds from Beyond

23 juni + 24 juni – Noorderlichtterrein, Amsterdam

SSFB

Foto: Janneke Nooij

Gekke geluiden van ver, het is niet de eerste keer dat we ze tippen. Dit festival is net even wat anders qua sound omdat het programma gevuld is met opkomende internationale artiesten. Qua genres is het festival moeilijk in een hokje te stoppen, wat wel al vast staat is dat het een geweldig weekend wordt. O.a. I-F, Mykki Blanco, Leroy Burgess en Letta Mbuli staan op het programma.

Link: http://strangesoundsfrombeyond.com/

De Leuke Festival

21 juli – Strand Oog in Al, Utrecht

Grammaticaal klopt er natuurlijk geen zak van, maar party-wise zit ’t geweldig in elkaar. De Leuke Festival is een garantie voor feest. Met o.a. Sef, het Powerballad Kwartier van Thijs van Lier, Brainpower en De Likt wordt het dit jaar sowieso weer een editie om niet te vergeten.

Link: http://www.deleukefestival.nl

La Rêve Festival

28 juli, Thuishaven, Amsterdam

Ben jij een dagdromer? Dan is La Rêve wel wat voor jou. Eigenzinnige sounds, een ambiance voor vrije geesten en een vleugje surrealisme. Beetje spacey en daarom juist best wel lekker. Het programma is nog niet compleet, maar wel weten we al dat o.a. Marek Hemmann, Dirty Doering en Lövestad van de partij zijn.

Link: http://www.reve.events

Where the Sheep Sleep

26 – 30 juli - ergens op de Veluwe

Ja, waar slapen die eigenlijk? Ergens op de Veluwe volgens Burning Man Netherlands, de organisatie achter het event. Het festival bestaat nog maar kort, maar is dé go-to als je een keer Burning Man in eigen land wilt ervaren.

Link: http://burningman.nl/where-the-sheep-sleep/

Hidden Garden Festival

18 augustus - Philips de Jongh Park, Eindhoven 

Een prachtige locatie biedt het decor voor een dag lang knallen. Tunes van Darren Emerson (mede-oprichter van Underworld ja), Butch en Benny Rodrigues staan op het programma. Verwacht een mix van house, future house en een knipoog naar trance.

Link: http://lafete040.nl/hidden-garden-festival/

Vond je het leuk? Laat het Gabriëla weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Toilet Festival 2020: Live vanaf de plee

Nieuws

Donderdag 19 november 2020

Dansen voor het goede doel op muziek van o.a. Rob Dekay, The Partysquad en Vunzige Deuntjes. Live vanaf de plee.

Naar de sneeuw met Enter The Snow kan ook dit jaar gewoon weer

Nieuws

Vrijdag 16 oktober 2020

In tijden dat er niets mogelijk lijkt, zien de jongens achter de organisatie van Enter the Snow juist kansen.

Doe mee met de Dutch Dance Quiz: een ode aan 30 jaar dance

Nieuws

Vrijdag 2 oktober 2020

Op zaterdag 17, 24 en 31 oktober presenteren Vivienne van den Assem en dance-expert Arne van Terphoven vanuit de legendarische...

TeamAlert is benieuwd naar jouw ervaringen met drugs in het verkeer

Nieuws

Woensdag 30 september 2020

Heb je een rijbewijs en ben je tussen de 18 en 50 jaar oud? En gebruik je weleens XTC, speed,...

Je feestbehoefte tóch nog kwijt bij Ongepland Festival

Nieuws

Donderdag 10 september 2020

De clubs zijn gesloten, festivalseizoen zit er op, maar op Ongepland Festival in het Sieraad te Amsterdam trekken ze hem...

Aangepast Pleinvrees am Strand belooft een muzikale stranddag te worden

Nieuws

Vrijdag 7 augustus 2020

"Lekker flaneren aan de Amsterdamse kust, pootjes in het goudgele zand, de fijnste muziek en een grijns op je giecheltje...

18 juli is het Nationale Festivalcrew-dag: een ode aan alle festivalmedewerkers

Nieuws

Dinsdag 7 juli 2020

De organisatie van de Zwarte Cross en Mañana Mañana roept alle festivalmedewerkers in Nederland op om 18 juli 2020 een...

HEMtuin is met afstand het meest veelzijdige festivalalternatief tot nu toe

Inclusief fotoalbum

Dinsdag 30 juni 2020

We mochten weer eens op pad en dat beviel goed!