Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 4 minuten.

Report over Modular Festival

Deze platen vatten Modular Festival 2017 samen

Door Denise van de Ree op maandag 3 juli 2017

Modular Music, bekend van de kwalitatief hoogstaande undergroundfeesten in Rotterdam, organiseerde dit jaar hun tweede festival. Eerder boekten zij al een tal van toonaangevende artiesten zoals Hunee, Antal, Bicep, Barnt, Job Jobse en Fatima Yamaha. Bij een event met de naam Modular verwachten we dan ook een muzikaal ijzersterke programmering. Afgelopen zaterdag kregen onder anderen Philou Louzolo, Colin Benders, Bicep, John Talabot, The Love Triangle en Dixon de eer om hun klanken te laten horen aan Rotterdamse liefhebbers die op zoek zijn naar muzikale diepgang. We kunnen alvast verklappen, ze kregen niets tekort. De volgende platen vatten Modular Festival 2017 samen:

Philou Louzolo
Te beginnen bij Philou Louzolo, een Rotterdams talent die de Afrikaanse roots van dance naar Nederland heeft gebracht. Tijdens zoektocht naar de identiteit van zijn vaderland (Congo), ontwikkelde hij zijn eigen, unieke stijl. Een sound die je het beste kunt omschrijven als exotisch en vrijzinnig. Hij opende zijn set op de Hexagon stage, ook wel de mainstage genoemd. Startend met wat meer toegankelijkere grooves waarna hij in een later stadium meer de diepte inging door te experimenteren met Afrikaanse invloeden, die eigenlijk altijd terugkomen in zijn bruisende sets.

 

Philou Louzolo Edits - Tartit's Ansari
De focus bij Philou ligt voornamelijk op het produceren maar ook tijdens het draaien zal hij altijd op zoek gaan naar de perfecte vibe. De A-kant van de EP ‘Basic Fingers’, is gecreëerd door the man himself. Tartit’s Ansari bestaat uit vrij primitieve klanken en Afrikaanse ritmen, die de plaat vooral lekker tropisch maken. De track is een bewerking van een origineel woestijnlied uit het Tombouctou-gebied in Mali. Op het moment van draaien was het een voortreffelijke plaat voor de aftrap van Modular. Al met al een fijne warming-up om het festival mee te beginnen.

BICEP
Blijven plakken bij de Hexagon stage bleek een goede keuze toen we zagen dat de Noord-Ierse mannen van BICEP al klaar stonden in de booth. Tijdens de Factory Edition van Modular werd het duo al bekroond als dé act van de avond en ook deze keer hebben ze hun passie voor klassieke house, techno, electro en disco uitgebreid geshowcased in een veelzijdige set. Bijzonder om te zien dat dit duo het voor elkaar kreeg om het Rotterdamse publiek te laten fistpumpen, aangezien de menigste in het begin van de dag nogal sceptisch leek.

BICEP – Aura
Ongetwijfeld dat Aura de meest gezochte plaat is geweest van de laatste maanden. Verschillende fora stroomden vol met vragen over de zoektocht naar deze verborgen parel. Halverwege juni dit jaar is deze track dan eindelijk gereleased op het Engelse platenlabel Ninja Tune. Tevens krijgt Aura ook een plekje op hun debuut-album, die in september 2017 zal uitkomen op ditzelfde label. Aura is een euforische track met gelaagde synths, waar we het komende festivalseizoen hopelijk nog veel vaker bij weg mogen dromen.

The Love Triangle
Modular werkt graag samen met Rotterdamse initiatieven die op dezelfde golflengte zitten. De welbekende club BAR in Rotterdam is hier een mooi voorbeeld van. BAR hostte de ‘Circle’ stage tijdens het festival. Na vele geslaagde bezoekjes in BAR’s duistere keldertje, mocht deze stage natuurlijk niet onopgemerkt blijven. Achter de decks stonden drie mannen die The Love Triangle vormden. Een collectief van goede vrienden: Job Jobse, Elias Mazian en Luc Mast. Toentertijd opgericht voor een speciale avond in Trouw Amsterdam maar na een aantal legendarische sets in Trouw’s Verdieping besloten ze de samenwerking voort te zetten voor speciale gelegenheden. Het sprak dus voor zich dat dit een set was waar we rijkhalzend naar uitkeken.

Gigi D’Agostino – L’Amour Toujours
Dat de heren van The Love Triangle niet vies zijn van een vleugje oldskool, werd al snel duidelijk toen de gouwe ouwe plaat ‘L’amour Toujours’ van Gigi D’Agostino werd ingemixt. Tevens ook een bijzonder momentje voor mezelf, aangezien dit dé track is geweest die me verliefd heeft gemaakt op elektronische muziek in 1999. Handjes gingen de lucht in, terwijl het publiek zeer vermakelijk meezong met de lyrics ‘I’ll fly with you’. De hechte vriendschap tussen de heren zorgde voor een gevarieerde set waarin synergie de boventoon voerde. Elias, die bewust koos voor warme house, Luc, die hier naadloos op inspeelde met abstractere geluiden en Job, de man die als de kers op de taart diende en een paar heerlijke klassiekers tevoorschijn toverde. Een mooie ervaring met uitsluitend het beste van drie werelden.

Dixon
Bij de afsluitende set van Dixon was de vibe van Modular eigenlijk pas echt goed voelbaar. Menig festivalbezoeker had zich verplaatst naar de mainstage voor dit zeer exclusieve optreden van de Berlijnse legende. Dixon draait deze zomer maar op drie Nederlandse festivals waarvan Modular er één was. Als Resident Advisor nummer 1 van de wereld en labelowner van Innervisions kun je het flikken om meer dan de helft unreleased tracks te draaien waar later het forum ‘Raad De Plaat’ zich mee zal vullen. Ook wij waren razend benieuwd geworden waar Dixon ons deze keer mee ging verrassen.

&ME - AVALON
De kersverse plaat ‘Avalon’ werd afgelopen maand uitgebracht als A-kant op het beruchte Duitse label Keinemusik. De track roept vrijwel meteen een Jungle Book gevoel op. Diepgaande tribal drums in combinatie met tropische achtergrond riedeltjes en een funky ritme vervullen een ware sleutelfunctie in deze epische plaat. Avalon werd met open armen ontvangen want wat een energie kwam daar plots vrij. Meer dan genoeg om het laatste uurtje nog even intens te genieten van Dixon’s geslaagde closing act.

Modular heeft ons weer tot een muzikaal hoogtepunt weten te brengen met diepgaande sets en voortreffelijke schijven. Op naar de indoor editie!

Vond je het leuk? Laat het Denise weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Aangepast Pleinvrees am Strand belooft een muzikale stranddag te worden

Nieuws

Vrijdag 7 augustus 2020

"Lekker flaneren aan de Amsterdamse kust, pootjes in het goudgele zand, de fijnste muziek en een grijns op je giecheltje...

18 juli is het Nationale Festivalcrew-dag: een ode aan alle festivalmedewerkers

Nieuws

Dinsdag 7 juli 2020

De organisatie van de Zwarte Cross en Mañana Mañana roept alle festivalmedewerkers in Nederland op om 18 juli 2020 een...

HEMtuin is met afstand het meest veelzijdige festivalalternatief tot nu toe

Inclusief fotoalbum

Dinsdag 30 juni 2020

We mochten weer eens op pad en dat beviel goed!

Dit zijn de 10 beste festivalalternatieven deze zomer

Nieuws

Donderdag 25 juni 2020

Terrastivals, festivalloze festivalcampings, dance dineren op een boot, er kan van alles deze zomer zonder festivals.

LatinVillage en The Good Guyz realiseren eerste luxe culinaire camping van Nederland

Nieuws

Woensdag 24 juni 2020

Taste of Amsterdam, Latinvillage Festival en The Good Guyz, realiseren de eerste glamping waar dagelijks wordt gekookt door Nederlandse topchefs.

Nederlandse muziekbranche overhandigt 60.000 handtekeningen van petitie 'Liefde voor Muziek'

Nieuws

Dinsdag 23 juni 2020

Aanstaande donderdagmiddag (25 juni om 13.15 uur) overhandigt de Nederlandse muziekindustrie de resultaten van de petitie ‘Liefde voor Muziek’, die...

MOJO en VODAFONE lanceren streamingplatform Larger Than Live

Nieuws

Vrijdag 19 juni 2020

Donderdag 9 juli eerste show door Nielson. Ook De Staat, De Jeugd van Tegenwoordig, Maan, Frenna Deluxe en Rolf Sanchez...

HEMtuin Terrastival is Nederlands grootste culturele anderhalvemeterterras

Nieuws

Dinsdag 16 juni 2020

Zo wordt 't toch nog wat, deze fesivalzomer.