Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 4 minuten.

Report over Modular Festival

Deze platen vatten Modular Festival 2017 samen

Door Denise van de Ree op maandag 3 juli 2017

Modular Music, bekend van de kwalitatief hoogstaande undergroundfeesten in Rotterdam, organiseerde dit jaar hun tweede festival. Eerder boekten zij o.a. Hunee, Antal, Bicep, Barnt, Job Jobse en Fatima Yamaha. Bij een event met de naam Modular verwachten we dan ook een muzikaal ijzersterke programmering. Afgelopen zaterdag kregen onder anderen Philou Louzolo, Colin Benders, Bicep, John Talabot, The Love Triangle en Dixon de eer om hun klanken te laten horen aan Rotterdamse liefhebbers die op zoek zijn naar muzikale diepgang. We kunnen alvast verklappen, ze kregen niets tekort. De volgende platen vatten Modular Festival 2017 samen:

Philou Louzolo

Te beginnen bij Philou Louzolo, een Rotterdams talent die de Afrikaanse roots van dance naar Nederland heeft gebracht. Tijdens zoektocht naar de identiteit van zijn vaderland (Congo), ontwikkelde hij zijn eigen stijl. Een sound die je het beste kunt omschrijven als exotisch en vrijzinnig. Hij opende zijn set op de Hexagon stage, die tevens als main stage diende. Startend met wat meer toegankelijkere grooves waarna hij meer diepgang opzocht door te experimenteren met Afrikaanse invloeden, die eigenlijk altijd terugkomen in zijn bruisende sets.

MOdular

 

Philou Louzolo Edits - Tartit's Ansari

De focus bij Philou ligt voornamelijk op het produceren maar ook tijdens het draaien zal hij altijd op zoek gaan naar de perfecte vibe. De A-kant van de EP ‘Basic Fingers’, is gecreëerd door de beste man zelf. Tartit’s Ansari bestaat uit vrij primitieve klanken en Afrikaanse ritmen, die de plaat vooral lekker tropisch maakt. De track is een bewerking van een origineel woestijnlied uit het Tombouctou-gebied van Mali. Ter plaatse was het een voortreffelijke plaat voor de aftrap van Modular. Al met al een fijne warming-up om mee te beginnen.

BICEP

Blijven plakken bij de Hexagon stage was een goede keuze toen we zagen dat de Noord-Ierse mannen van BICEP de booth betraden. Tijdens de Factory Edition van Modular werd het duo al bekroond als dé act van de avond en ook deze keer hebben ze hun passie voor klassieke house, techno, electro en disco uitgebreid geshowcased in een veelzijdige set. Bijzonder om te zien dat dit duo het voor elkaar kreeg om het Rotterdamse publiek te laten fistpumpen, een menigte die in het begin van de dag nogal sceptisch leek.

BICEP – Aura

Ongetwijfeld dat dit de meest gezochte plaat is geweest van de laatste maanden. Verschillende fora stroomden vol met vragen over de zoektocht naar dit verborgen pareltje. Halverwege juni dit jaar is deze track dan eindelijk gereleased op het platenlabel Ninja Tune uit Londen. Tevens krijgt Aura ook een plekje op hun debuut-album, die in september 2017 zal uitkomen op bovengenoemd label. Aura is een euforische track met gelaagde synths, waar we het komende festivalseizoen hopelijk nog veel vaker bij weg kunnen dromen.

The Love Triangle

Modular werkt samen met Rotterdamse initiatieven die op dezelfde golflengte zitten. De welbekende club BAR in Rotterdam is hier een mooi voorbeeld van. BAR hostte de ‘Circle’ stage tijdens het festival. Na vele geslaagde nachten in BAR’s duistere keldertje, mocht deze stage natuurlijk niet onopgemerkt blijven. Achter de decks stonden drie mannen die The Love Triangle vormden. Een collectief van goede vrienden Job Jobse, Elias Mazian en Luc Mast, wat toentertijd was opgericht voor een speciale avond in Trouw Amsterdam. Na een aantal legendarische sets in Trouw’s Verdieping, besloten ze de samenwerking voort te zetten voor speciale gelegenheden. Het sprak dus voor zich dat dit een set werd om naar uit te kijken.

Modular

 

Gigi D’Agostino – L’Amour Toujours

Dat de heren van The Love Triangle niet vies zijn van een vleugje oldskool, werd duidelijk toen de gouwe ouwe plaat ‘L’amour Toujours’ van Gigi D’Agostino werd ingemixt. Tevens ook een bijzonder momentje voor mezelf, aangezien dit dé track is geweest die me verliefd heeft gemaakt op elektronische muziek in 1999. Handjes gingen de lucht in, terwijl het publiek zeer vermakelijk meezong met de lyrics ‘I’ll fly with you’. De hechte vriendschap tussen de heren zorgde voor een gevarieerde, op elkaar afgestemde set waarin iedere track net zo veel waard was als elke andere track. Elias, die bewust koos voor warme house, Luc, die hier naadloos op inspeelde met abstractere geluiden en Job, de man die als kers op de taart een paar klassiekers tevoorschijn toverde. Een mooie ervaring met alleen het beste van drie werelden.

Dixon

Bij de afsluitende set van Dixon was de vibe van Modular eigenlijk pas echt voelbaar. Menig festivalbezoeker had zich verplaatst naar de main stage voor dit zeer exclusieve optreden van de Berlijnse legende. Dixon draait deze zomer maar op drie Nederlandse festivals waarvan Modular er dus één was. Als Resident Advisor nummer 1 van de wereld en labelowner van Innervisions kun je het flikken om meer dan de helft unreleased tracks te draaien waar later het forum ‘Raad De Plaat’ zich mee zal vullen. Ook wij waren ontzettend benieuwd geworden waar Dixon ons deze keer mee ging verrassen.

&me

 

&ME - AVALON

De kersverse plaat ‘Avalon’ werd afgelopen maand uitgebracht als A-kant op het beruchte Duitse label Keinemusik. De track roept vrijwel meteen een heerlijk Jungle Book gevoel op. Diepgaande tribal drums in combinatie met tropische achtergrond riedeltjes en een funky ritme zijn elementen die terugkomen in deze epische plaat. Avalon werd met open armen ontvangen want wat een energie kwam daar plots vrij. Meer dan genoeg om het laatste uurtje intens te genieten van Dixon’s geslaagde closing act.

Modular heeft ons weer tot een muzikaal hoogtepunt weten te brengen met diepgaande sets en voortreffelijke platen. Op naar de indoor editie!

Vond je het leuk? Laat het Denise weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Sla Modular Festival op als favoriet

Opslaan

Meer info: naar de festivalpagina

Meer uit het blog

Volwassen kinderen zijn de baas op Het Land van Ooit Festival

Report over Het Land van Ooit

Dinsdag 15 augustus 2017

Het Land van Ooit festival beleefde een prima debuut. Gabriëla nam voor ons een kijkje.

Paradigm Festival, uniek in zijn soort

Nieuws

Dinsdag 15 augustus 2017

Jackie ging voor ons naar Paradigm Festival in Groningen. Lees hier wat ze ervan vond.

De ongezouten mening van kinderen over Appelsap 2017

Report over Appelsap

Inclusief fotoalbum

Zondag 13 augustus 2017

Drie dingen spreken de waarheid; dronken mensen, leggings en kinderen. Dat er meer dan gebruikelijk veel kinderen op Appelsap rondliepen...

De grootste elektronische familie van Nederland

Report over Electronic Family

Woensdag 9 augustus 2017

Ralph ging voor ons naar Electronic Family, het grootste outdoor trance-evenement van Europa.

De organisatie, dj's en bezoekers werden samen één bij La Rêve Festival

Report over La Rêve Festival

Dinsdag 8 augustus 2017

Een dromerig report over een dromerig festival.

Lowlands voor: de ontdekkingsreiziger

Nieuws

Maandag 7 augustus 2017

Na Lowlands voor beginners, de nachtbraker en de culinaire fijnproever, volgen nu onze Lowlands-tips voor de festival-ontdekkingsreizigers.

Niemand is zo goed in fout als Guilty Pleasure Festival

Nieuws

Zaterdag 5 augustus 2017

Guilty Pleasure Festival doet wat het moet doen onder een heerlijke stralende zon.

De 11 meest bizarre namen in festival line-ups van 2017

Nieuws

Zaterdag 5 augustus 2017

Het houdt niet op, niet vanzelf.