Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 4 minuten.

Report over Modular Festival

Deze platen vatten Modular Festival 2017 samen

Door Denise van de Ree op maandag 3 juli 2017

Modular Music, bekend van de kwalitatief hoogstaande undergroundfeesten in Rotterdam, organiseerde dit jaar hun tweede festival. Eerder boekten zij al een tal van toonaangevende artiesten zoals Hunee, Antal, Bicep, Barnt, Job Jobse en Fatima Yamaha. Bij een event met de naam Modular verwachten we dan ook een muzikaal ijzersterke programmering. Afgelopen zaterdag kregen onder anderen Philou Louzolo, Colin Benders, Bicep, John Talabot, The Love Triangle en Dixon de eer om hun klanken te laten horen aan Rotterdamse liefhebbers die op zoek zijn naar muzikale diepgang. We kunnen alvast verklappen, ze kregen niets tekort. De volgende platen vatten Modular Festival 2017 samen:

Philou Louzolo
Te beginnen bij Philou Louzolo, een Rotterdams talent die de Afrikaanse roots van dance naar Nederland heeft gebracht. Tijdens zoektocht naar de identiteit van zijn vaderland (Congo), ontwikkelde hij zijn eigen, unieke stijl. Een sound die je het beste kunt omschrijven als exotisch en vrijzinnig. Hij opende zijn set op de Hexagon stage, ook wel de mainstage genoemd. Startend met wat meer toegankelijkere grooves waarna hij in een later stadium meer de diepte inging door te experimenteren met Afrikaanse invloeden, die eigenlijk altijd terugkomen in zijn bruisende sets.

 

Philou Louzolo Edits - Tartit's Ansari
De focus bij Philou ligt voornamelijk op het produceren maar ook tijdens het draaien zal hij altijd op zoek gaan naar de perfecte vibe. De A-kant van de EP ‘Basic Fingers’, is gecreëerd door the man himself. Tartit’s Ansari bestaat uit vrij primitieve klanken en Afrikaanse ritmen, die de plaat vooral lekker tropisch maken. De track is een bewerking van een origineel woestijnlied uit het Tombouctou-gebied in Mali. Op het moment van draaien was het een voortreffelijke plaat voor de aftrap van Modular. Al met al een fijne warming-up om het festival mee te beginnen.

BICEP
Blijven plakken bij de Hexagon stage bleek een goede keuze toen we zagen dat de Noord-Ierse mannen van BICEP al klaar stonden in de booth. Tijdens de Factory Edition van Modular werd het duo al bekroond als dé act van de avond en ook deze keer hebben ze hun passie voor klassieke house, techno, electro en disco uitgebreid geshowcased in een veelzijdige set. Bijzonder om te zien dat dit duo het voor elkaar kreeg om het Rotterdamse publiek te laten fistpumpen, aangezien de menigste in het begin van de dag nogal sceptisch leek.

BICEP – Aura
Ongetwijfeld dat Aura de meest gezochte plaat is geweest van de laatste maanden. Verschillende fora stroomden vol met vragen over de zoektocht naar deze verborgen parel. Halverwege juni dit jaar is deze track dan eindelijk gereleased op het Engelse platenlabel Ninja Tune. Tevens krijgt Aura ook een plekje op hun debuut-album, die in september 2017 zal uitkomen op ditzelfde label. Aura is een euforische track met gelaagde synths, waar we het komende festivalseizoen hopelijk nog veel vaker bij weg mogen dromen.

The Love Triangle
Modular werkt graag samen met Rotterdamse initiatieven die op dezelfde golflengte zitten. De welbekende club BAR in Rotterdam is hier een mooi voorbeeld van. BAR hostte de ‘Circle’ stage tijdens het festival. Na vele geslaagde bezoekjes in BAR’s duistere keldertje, mocht deze stage natuurlijk niet onopgemerkt blijven. Achter de decks stonden drie mannen die The Love Triangle vormden. Een collectief van goede vrienden: Job Jobse, Elias Mazian en Luc Mast. Toentertijd opgericht voor een speciale avond in Trouw Amsterdam maar na een aantal legendarische sets in Trouw’s Verdieping besloten ze de samenwerking voort te zetten voor speciale gelegenheden. Het sprak dus voor zich dat dit een set was waar we rijkhalzend naar uitkeken.

Gigi D’Agostino – L’Amour Toujours
Dat de heren van The Love Triangle niet vies zijn van een vleugje oldskool, werd al snel duidelijk toen de gouwe ouwe plaat ‘L’amour Toujours’ van Gigi D’Agostino werd ingemixt. Tevens ook een bijzonder momentje voor mezelf, aangezien dit dé track is geweest die me verliefd heeft gemaakt op elektronische muziek in 1999. Handjes gingen de lucht in, terwijl het publiek zeer vermakelijk meezong met de lyrics ‘I’ll fly with you’. De hechte vriendschap tussen de heren zorgde voor een gevarieerde set waarin synergie de boventoon voerde. Elias, die bewust koos voor warme house, Luc, die hier naadloos op inspeelde met abstractere geluiden en Job, de man die als de kers op de taart diende en een paar heerlijke klassiekers tevoorschijn toverde. Een mooie ervaring met uitsluitend het beste van drie werelden.

Dixon
Bij de afsluitende set van Dixon was de vibe van Modular eigenlijk pas echt goed voelbaar. Menig festivalbezoeker had zich verplaatst naar de mainstage voor dit zeer exclusieve optreden van de Berlijnse legende. Dixon draait deze zomer maar op drie Nederlandse festivals waarvan Modular er één was. Als Resident Advisor nummer 1 van de wereld en labelowner van Innervisions kun je het flikken om meer dan de helft unreleased tracks te draaien waar later het forum ‘Raad De Plaat’ zich mee zal vullen. Ook wij waren razend benieuwd geworden waar Dixon ons deze keer mee ging verrassen.

&ME - AVALON
De kersverse plaat ‘Avalon’ werd afgelopen maand uitgebracht als A-kant op het beruchte Duitse label Keinemusik. De track roept vrijwel meteen een Jungle Book gevoel op. Diepgaande tribal drums in combinatie met tropische achtergrond riedeltjes en een funky ritme vervullen een ware sleutelfunctie in deze epische plaat. Avalon werd met open armen ontvangen want wat een energie kwam daar plots vrij. Meer dan genoeg om het laatste uurtje nog even intens te genieten van Dixon’s geslaagde closing act.

Modular heeft ons weer tot een muzikaal hoogtepunt weten te brengen met diepgaande sets en voortreffelijke schijven. Op naar de indoor editie!

Vond je het leuk? Laat het Denise weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Central Park tilt festivalwijn naar een hoger level

Nieuws

Dinsdag 21 mei 2019

Heb jij wel eens een écht lekker wijntje gedronken op een festival?

Vunzige Deuntjes Festival krijgt groen licht voor Amsterdamse Bos

Nieuws

Maandag 20 mei 2019

Vunzige Deuntjes Festival vindt doorgang in het Amsterdamse Bos. Na een eerdere weigering van de vergunning heeft gemeente Amstelveen alsnog...

Logeer gratis en duurzaam op Stadscamping Drift

Nieuws

Donderdag 9 mei 2019

Het is de allereerste ‘festivalcamping’ in zijn soort.

Koninklijk genieten op Oranjebloesem

Report over Oranjebloesem

Vrijdag 3 mei 2019

Van heerlijke livemuziek tot donkere techno.

Tentoonstelling MOJO Backstage laat zien waar een klein land groot in kan zijn

Nieuws

Maandag 29 april 2019

Een kijkje achter de schermen van 1968 tot nu.

Festivaltrippen in Europa doe je zo

Nieuws

Zondag 28 april 2019

Inkakken is de trein pakken.

Van statiegeld op je eco beker, naar friet gemaakt van waste food

Report over DGTL Festival

Vrijdag 26 april 2019

Hoe DGTL anno 2019 zich inzet voor een duurzaam verantwoord feestje.

Paaspop 2019: Dit is waarom ook jij er volgend jaar heen moet gaan

Report over Paaspop Schijndel

Woensdag 24 april 2019

Klein Las Vegas in het Brabantse Schijndel.