Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 4 minuten.

Report over Modular Festival

Deze platen vatten Modular Festival 2017 samen

Door Denise van de Ree op maandag 3 juli 2017

Modular Music, bekend van de kwalitatief hoogstaande undergroundfeesten in Rotterdam, organiseerde dit jaar hun tweede festival. Eerder boekten zij o.a. Hunee, Antal, Bicep, Barnt, Job Jobse en Fatima Yamaha. Bij een event met de naam Modular verwachten we dan ook een muzikaal ijzersterke programmering. Afgelopen zaterdag kregen onder anderen Philou Louzolo, Colin Benders, Bicep, John Talabot, The Love Triangle en Dixon de eer om hun klanken te laten horen aan Rotterdamse liefhebbers die op zoek zijn naar muzikale diepgang. We kunnen alvast verklappen, ze kregen niets tekort. De volgende platen vatten Modular Festival 2017 samen:

Philou Louzolo

Te beginnen bij Philou Louzolo, een Rotterdams talent die de Afrikaanse roots van dance naar Nederland heeft gebracht. Tijdens zoektocht naar de identiteit van zijn vaderland (Congo), ontwikkelde hij zijn eigen stijl. Een sound die je het beste kunt omschrijven als exotisch en vrijzinnig. Hij opende zijn set op de Hexagon stage, die tevens als main stage diende. Startend met wat meer toegankelijkere grooves waarna hij meer diepgang opzocht door te experimenteren met Afrikaanse invloeden, die eigenlijk altijd terugkomen in zijn bruisende sets.

MOdular

 

Philou Louzolo Edits - Tartit's Ansari

De focus bij Philou ligt voornamelijk op het produceren maar ook tijdens het draaien zal hij altijd op zoek gaan naar de perfecte vibe. De A-kant van de EP ‘Basic Fingers’, is gecreëerd door de beste man zelf. Tartit’s Ansari bestaat uit vrij primitieve klanken en Afrikaanse ritmen, die de plaat vooral lekker tropisch maakt. De track is een bewerking van een origineel woestijnlied uit het Tombouctou-gebied van Mali. Ter plaatse was het een voortreffelijke plaat voor de aftrap van Modular. Al met al een fijne warming-up om mee te beginnen.

BICEP

Blijven plakken bij de Hexagon stage was een goede keuze toen we zagen dat de Noord-Ierse mannen van BICEP de booth betraden. Tijdens de Factory Edition van Modular werd het duo al bekroond als dé act van de avond en ook deze keer hebben ze hun passie voor klassieke house, techno, electro en disco uitgebreid geshowcased in een veelzijdige set. Bijzonder om te zien dat dit duo het voor elkaar kreeg om het Rotterdamse publiek te laten fistpumpen, een menigte die in het begin van de dag nogal sceptisch leek.

BICEP – Aura

Ongetwijfeld dat dit de meest gezochte plaat is geweest van de laatste maanden. Verschillende fora stroomden vol met vragen over de zoektocht naar dit verborgen pareltje. Halverwege juni dit jaar is deze track dan eindelijk gereleased op het platenlabel Ninja Tune uit Londen. Tevens krijgt Aura ook een plekje op hun debuut-album, die in september 2017 zal uitkomen op bovengenoemd label. Aura is een euforische track met gelaagde synths, waar we het komende festivalseizoen hopelijk nog veel vaker bij weg kunnen dromen.

The Love Triangle

Modular werkt samen met Rotterdamse initiatieven die op dezelfde golflengte zitten. De welbekende club BAR in Rotterdam is hier een mooi voorbeeld van. BAR hostte de ‘Circle’ stage tijdens het festival. Na vele geslaagde nachten in BAR’s duistere keldertje, mocht deze stage natuurlijk niet onopgemerkt blijven. Achter de decks stonden drie mannen die The Love Triangle vormden. Een collectief van goede vrienden Job Jobse, Elias Mazian en Luc Mast, wat toentertijd was opgericht voor een speciale avond in Trouw Amsterdam. Na een aantal legendarische sets in Trouw’s Verdieping, besloten ze de samenwerking voort te zetten voor speciale gelegenheden. Het sprak dus voor zich dat dit een set werd om naar uit te kijken.

Modular

 

Gigi D’Agostino – L’Amour Toujours

Dat de heren van The Love Triangle niet vies zijn van een vleugje oldskool, werd duidelijk toen de gouwe ouwe plaat ‘L’amour Toujours’ van Gigi D’Agostino werd ingemixt. Tevens ook een bijzonder momentje voor mezelf, aangezien dit dé track is geweest die me verliefd heeft gemaakt op elektronische muziek in 1999. Handjes gingen de lucht in, terwijl het publiek zeer vermakelijk meezong met de lyrics ‘I’ll fly with you’. De hechte vriendschap tussen de heren zorgde voor een gevarieerde, op elkaar afgestemde set waarin iedere track net zo veel waard was als elke andere track. Elias, die bewust koos voor warme house, Luc, die hier naadloos op inspeelde met abstractere geluiden en Job, de man die als kers op de taart een paar klassiekers tevoorschijn toverde. Een mooie ervaring met alleen het beste van drie werelden.

Dixon

Bij de afsluitende set van Dixon was de vibe van Modular eigenlijk pas echt voelbaar. Menig festivalbezoeker had zich verplaatst naar de main stage voor dit zeer exclusieve optreden van de Berlijnse legende. Dixon draait deze zomer maar op drie Nederlandse festivals waarvan Modular er dus één was. Als Resident Advisor nummer 1 van de wereld en labelowner van Innervisions kun je het flikken om meer dan de helft unreleased tracks te draaien waar later het forum ‘Raad De Plaat’ zich mee zal vullen. Ook wij waren ontzettend benieuwd geworden waar Dixon ons deze keer mee ging verrassen.

&me

 

&ME - AVALON

De kersverse plaat ‘Avalon’ werd afgelopen maand uitgebracht als A-kant op het beruchte Duitse label Keinemusik. De track roept vrijwel meteen een heerlijk Jungle Book gevoel op. Diepgaande tribal drums in combinatie met tropische achtergrond riedeltjes en een funky ritme zijn elementen die terugkomen in deze epische plaat. Avalon werd met open armen ontvangen want wat een energie kwam daar plots vrij. Meer dan genoeg om het laatste uurtje intens te genieten van Dixon’s geslaagde closing act.

Modular heeft ons weer tot een muzikaal hoogtepunt weten te brengen met diepgaande sets en voortreffelijke platen. Op naar de indoor editie!

Vond je het leuk? Laat het Denise weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Sla Modular Festival op als favoriet

Opslaan

Meer info: naar de festivalpagina

Meer uit het blog

Wildeburg 2018: Verdwalen, verkennen, verwonderen en vergeten te slapen

Report over Wildeburg

Inclusief fotoalbum

Donderdag 19 juli 2018

Het was weer een sprookjesachtig weekend in Kraggenburg.

Busje Delen zorgt dat jij niet dronken achter het stuur kruipt

Nieuws

Maandag 16 juli 2018

Inmiddels zijn er honderden bussen ingezet en zijn duizenden festivalgangers veilig thuisgekomen.

De line-up van Wildeburg ontrafeld

Nieuws

Donderdag 5 juli 2018

Wij moesten ook even drie keer goed kijken, toen we de 140 namen van Wildeburg langs zagen komen. We zijn...

De enige hole waar de zon wél schijnt

Nieuws

Inclusief fotoalbum

Donderdag 5 juli 2018

Down The Rabbit Hole beleefde misschien wel haar beste editie ooit.

Een diepe duik in het muzikale programma van Lowlands

Nieuws

Donderdag 28 juni 2018

Deze zes te ontdekken Lowlands-parels mag je zeker niet missen

Zo Strange waren de Sounds from Beyond

Nieuws

Donderdag 28 juni 2018

SSFB is een festival waar je iets meer moeite voor zal moet doen. Het is nou eenmaal geen reeks voorspelbare...

Voorkom drugs in het verkeer, rij tripvrij

Nieuws

Woensdag 27 juni 2018

Ongeveer tien procent van de automobilisten die door een ernstig ongeval in het ziekenhuis belandt, had drugs op.

Verlies jezelf in de multiculturele en creatieve oase van Georgie’s Wundergarten

Nieuws

Maandag 25 juni 2018

“Een eendaagse festivalvrijstaat waar liefde, vrijheid, kunst en extase heersen."