Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 5 minuten. Afbeelding: KAIK Photography

Nieuws

De Wildeburg 2019 line-up ontrafeld

Door Niels Middelburg op donderdag 13 juni 2019

Dit jaar vormt het recreatiegebied Netl De Wildste Tuin in Kraggenburg opnieuw het epicentrum van een grenzeloos Nederland. Een broedplaats voor kampvuurverhalen, liefdesbaby’s en lavendel-aroma’s, waar Thierry helaas ruimte moet laten voor de ware intellectuelen die ons tolerante landje rijk is.

Als het goed is ben jij zo slim om een bezoekje te brengen aan deze hedonistische middle of nowhere waar de toon met liefde wordt gezet; waar spelletjes met een lach verloren gaan; waar al jouw jeugdigheid op de rug van je gerijpte zelf klimt om gezien te worden; waar watertandende zelfexpressie, natuurlijke wildheid en orgasmatische melodieën staan voor een onvergetelijk avontuur; waar de harde kern van Amersfoort hun jaarlijkse Entrada in het festivalseizoen opnieuw overtreffen wil; waar niemand iets te bewijzen heeft in een bloeiende community die acceptatie ademt. Jazeker een lange opsomming... dat het maar gewoon even duidelijk moge zijn waar jij je zomerse lot van 12 t/m 14 juli aan over kunt laten.

Muzikaal doolhof

Op Wildeburg 2019 wordt het ‘Niks moet, alles mag’- masterclassje geregisseerd door 171 muzikaal begaafde goochelaars die met 9.000 van onze zieltjes aan het jongleren gaan. De organisatoren hebben zichzelf weer overtroffen, en wij proberen ditzelfde te doen door opnieuw een schappelijk lijstje van misschien voor jou wel onbekende sfeermakers op te dreunen. Puur zodat jij de grootste hoogtes van dit muzikale doolhof wél aan gaat tikken. Verder helemaal niet zodat jij je straks gedwongen voelt om op een bepaalde tijd bij een stage te staan... of toch wel. Wat maakt het ook eigenlijk uit, zoek dit anders lekker zelf uit - hier zijn ze dan:

KI/KI

Als ze zo doorgaat timmert KI/KI geen wegen, maar hele technotempels in elkaar. Iets wat wij alleen maar toejuichen ofcourse! Deze resident DJ van de queer technonight SPIELRAUM in Radion te Amsterdam is de kostbare tijd van al jouw zintuigen waard! Mocht je dus een markeerstift meehebben, dan is zij het inkt op de ter plekken uitgedeelde timetable meer dan waard! Kiki Wesselo verwelkomt je vast met smeulend vinyl en open bass. Bovendien legt deze upcoming DJ haar hardere, rauwere en edgy kant bloot om jou de trance-, acid- en hardhouse-ervaring te geven die jouw Wildeburg trip compleet maakt.

Professor X aka Arabian Prince (N.W.A.)

ArabianPrince

In 1986 was Kim Renard Nazel een van de oprichters van de wereldberoemde rapformatie N.W.A. (met o.a. Dr. Dre, Ice Cube en Eazy-E). Nu staat hij op 53-jarige leeftijd in de Nederlandse rimboe om een paar Wildeburgers te voorzien van vette electro funk met eigen vocalen. De legend himself smijt straks zijn hybride set (dj en live) het publiek in met maar één doel voor ogen: zijn passie voor muziek delen met de wereld. Op Wildeburg ben jij dit, dus is het aan jou om het allemaal op te vangen! Verzekeren is niet nodig, zijn golven der geniale gekte komen aan als pomeriaantjes die old-skool electro in je oren keffen.

Alexander Robotnick

Even een flinke diepe buiging voor deze oude Italiaanse ‘capo in vinile’! In de 90’s schopte deze living legend het als provinciaal tot een gerenommeerd jazztoetsenist/zanger van wereldklasse. Op zijn passiewolk vloog hij heel wat jaartjes later van zijn ambient- en wereldmuziek zo een nieuwe carrière in als DJ/live act. Compleet met analoge Italo disco, Electro, Synth-Pop en al. Op Wildeburg kun jij hier zelf oorgetuige van zijn. Kom dus bouncen op Undicidisco en laat Alexander al jouw liefdesproblemen de wereld uit helpen.

DeWolff

Wie dacht dat rock dood was staat voor een recreatief snoeiende verrassing op Wildeburg. Niemand minder dan de psychedelische bluesrockband DeWolff uit Limburg is van de partij om te demonstreren hoe je Amerikaanse grootheid voorziet van een Hollands sausje. Met hun volmaakte ‘Raw Psychedelic Southern Rock’ begeleidt dit driekoppige rock 'n roll monster iedereen die ervoor openstaat naar de ‘Love Dimension’ van de 70’s, toevallig ook de naam van een van hun tracks. Verwacht van het prachtige bluesrock oeuvre dat zij zullen brengen een ongekende mate van energie, muzikantschap en enthousiasme.

Kokoroko

Wist je dat ze in Chili een werkwoord hebben gemaakt van Kokoroko? Wij ook niet, maar het stond in de YouTube-comments van hun mega hit ‘Abusey Junction’: "andai kokoroko hoydía... qué te pasó?" Het betekent iets in de zin van ‘gelukkig zijn wanneer je een geheim voor jezelf houdt’. Laten we ervoor nu maar geen geheim meer van maken: het toffe en young-jazzy collectief uit London Town komt naar Wildeburg! Bereid je voor op een geweldige ambiance die moved op een perfecte mix van West-Afrikaanse ritmes. Natuurlijk kun je deze genietings helemaal voor jezelf houden, of gewoon je vrienden meesleuren - we don’t judge. Laatste (wapen)feit: in het Urhobo Nigeriaans betekent Kokoroko 'wees sterk' of 'strak'!

Identified Patient

Als je als Identified Patient een EP betiteld met ‘Weeshuis Der Verloren Zielen’, dan weet je dat het altijd feest is waar Job Veerman gaat. Deze techno-gigant heeft van boilerrooms zijn thuis gemaakt en draait van maandag tot vrijdag kantooruren om ons te geven wat we nodig hebben. Van Aqua jiujitsu tot oorlogsbeats, deze man kent geen genrerestricties en legt je zo aan het infuus van dampende drumcomputers en diverse elektronica. We kunnen je alvast vertellen dat het prima overleven is op Job’s genialiteit van meerdere werelden. Verwacht rituals, slow beats, breaks, fetisj, poppy dingen en moderniteiten.

Remy van Kesteren

In mei 2018 maakte de enige echte Remy van Kesteren zich onsterfelijk. Of hij officieel het Guiness Book of Records heeft gehaald laten we hier even in het midden, maar hij heeft wel de grootste harp ter wereld. Remy heeft dus iets met harpen en iedereen mag dit weten, horen en voelen! Om het klassieke imagoprobleem van zijn muzikale muse op te lossen zocht hij het buiten de deur met elektronische muziek. Hiermee experimenteerde hij erop los, waardoor hij de harp nu steevast laat climaxen op elektronica en synths. Een innovatieve en vooral vruchtbare combinatie als je het ons vraagt! Komt dat zien, hij is serieus jouw moeite waard.

Ahmed Fakroun

Als Wildeburger wil je lekker die handjes laten wapperen, dat begrijpen we, daarom mag jij je zeil spannen en door onze wind mee laten voeren naar het Libische uurtje. De singer/songwriter Ahmed Fakroun uit Benghazi vocht zich via het internet vrij van isolatie en maakt sinds 10 jaar geleden naam als de pionier van moderne Arabische wereldmuziek. Hij komt grenzen overschrijden met een craft waaruit multi-instrumentale ritmische harmonieën voortvloeien. Zo botviert de beste man zijn muzikale vaardigheden op een (bas)gitaar, harmonica, keyboard, darbouka drum en andere instrumenten waar je nog nooit van gehoord hebt. Dacht jij iets van muziek te weten, dan dagen we je bij deze uit om de mandoline en bağlama te spotten. Deze mix-up van westerse en Noord-Afrikaanse folkinstrumenten maakt zich schuldig aan een uniek geluid waar jij ongekend multicultureel op kunt grooven.

Voor de volledige line-up en meer check je natuurlijk de Wildeburg pagina op YellowTipi.

Wildeburg 2019
12 t/m 14 juli
Netl de Wildste Tuin, Kraggenburg

Vond je het leuk? Laat het Niels weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

By The Creek keert in september terug als weekender

Nieuws

Donderdag 22 april 2021

Duimen dat het weer los mag in september, dan staat er namelijk dubbel zoveel By The Creek op het programma.

Merendeel jongeren verwacht dit jaar weer een festival te bezoeken

Nieuws

Vrijdag 16 april 2021

Met de eerste testevenementen achter de rug en de aankondiging dat in april honderden evenementen en attracties onder strikte voorwaarden...

Een noodzakelijke bom van opgekropte festivaleuforie

Maandag 22 maart 2021

Wat gebeurt er als je na een festivalloos jaar 1.500 festivalfans los laat in Biddinghuizen? Pure extase.

Joris Voorn, De Staat, Chef'Special en meer op testfestivals

Nieuws

Woensdag 24 februari 2021

De kaartverkoop start morgen voor iedereen die zich heeft aangemeld.

Mysteryland start met voorverkoop

Nieuws

Donderdag 11 februari 2021

Mysteryland heeft goede hoop dat ze 27 t/m 29 augustus het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer kunnen omtoveren tot een...

Pleinvrees Festival viert 10-jarig bestaan op 31 juli

Nieuws

Maandag 8 februari 2021

Weet jij al waar je naartoe gaat deze zomer?

YellowTipi onderzoekt: Hoe groot is de kans dat we deze zomer kunnen festivallen?

Nieuws

Donderdag 4 februari 2021

Floris onderzocht hoe groot de kans is dat we deze zomer weer kunnen festivallen. Vaccinaties, testevenementen, sneltests, wat is er...

Er komt een garantiefonds voor evenementen en dat is geweldig nieuws

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Waar de evenementenindustrie al maanden om schreeuwt, wordt eindelijk door het kabinet gehoord.