Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 2 minuten. Afbeelding: Olivia Witmond

Report over Tijdmasjien Herfstfestival

De tijd tikt sneller bij Tijdmasjien

Door Lisan Pesch op vrijdag 22 november 2019

Na een behoorlijke ‘het is koud, ik blijf liever thuis’-stop, is het weer eens tijd om stout schoeisel uit de kast te trekken. Op naar het welbekende Thuishaven domein, want van Tijdmasjien en haar hitjes, kom je vanzelf weer op tropische temperaturen. En als we dan toch de kou trotseren, dan doen we het moedig. In een kanten top met ontbloot sleutelbeen enkel gewapend met tepelplakkers, duh.

Tijdmasjien

Tijdmasjien staat bekend als de meest HITS-igste stage en de beste tussenstop als je even bij wilt komen van techno tunes tijdens Mystic Garden Festival. Afgelopen zomer kreeg het concept haar eigen festival, met nu dus zelfs een herfsteditie. Dat belooft ontelbaar veel disco hits en 'Baby hit me one more time'-nummers, die ervoor zorgen dat ik weer even terugga naar die goede ouwe tijd en platen uit de 80's van toen Madonna nog een lekker wijf was. Kortom, meezingen dus! Niet voor niks is er een heuse Idols karaoke waar ook ik, als niet-zo-nachtegaaltje mijn omstanders kan verblijden (gevraagd of ongevraagd) met een chanson. En dat alles zonder de ongezouten mening van de vrouw met de minste emoties; Jerney Kaagman (sorry Jerney).

Je hebt vrienden en seizoensgebonden vrienden in je kringen, toch voelt het als thuiskomen in een warm bad zodra ik de zanderige vlakte betreed. Het festival is niet helemaal vol, maar we spreken van een prima opkomst voor een zaterdag in dit jaargetij, daar waar de BBQ-radar een vier aantikt (echt waar). Voor eenieder die nog nooit Contactweg nummertje 68 onveilig heeft gemaakt, Thuishaven is klein maar fijn en doet lekker festivalachtig aan. Herkenbaar aan haar iconische circustent waarvan de zweetdruppels vanaf je voorhoofd naar het plafond, weer terug op je voorhoofd belanden (of op die van je buurman, vink goor). Of de net iets te knusse stacaravan waar je hutjemutje, maar wel reuze gezellig tegen elkaar aan staat te schuren. Bij Thuishaven ben je er, en als je er bent dan is de kans groot dat je blijft. Dat je je plannen om naar huis te gaan lekker opschort. Omdat je er zo zalig in zit, heerlijk loopt te kletsen met een willekeurige vreemdeling of gewoon omdat het sfeertje optimaal is.

Tijdmasjien2

Mijn uiterlijke kenmerken zeggen wat anders (dat moet je maar even van me aannemen), maar geloof het of niet… elke februari zit ik in de gele rups richting Oeteldonk. Iets in de trant van bier en tieten. Ik ben dan ook niet weg te slaan uit de ‘Alaaf tent’, de grootste carnavalsstal boven de rivieren, althans dat werd er beloofd en dat is het. Pilsen met Prins Carnaval en smijten met confetti. Tussen de bedrijven door laat ik nog even mijn rooskleurige toekomst voorspellen bij de waarzegster, waar ik vervolgens met drie koters in het verschiet de zaak weer verlaat. Tijdens mijn vooral snelle doortocht van tent naar tent - want koud - doe ik nog een glimp op van de hottub. Die laat ik toch stilletjes aan me voorbijgaan, eerst nog maar even flink mijn One Fit abbo misbruiken voor ik me daar aan waag. Zo druk als ik ben met carnavalskrakers als 'Ballen in m’n buik’ van Gansie of 'Lam en gelukkig' van Dj Maurice, waarbij het voeden van je ziel centraal staat, zo minder druk ben ik bezig met de tijdlijn, dus tot mijn spijt loop ik Dries Roelvink mis. Sorry Dries, volgende keer bij jou!

Vond je het leuk? Laat het Lisan weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer zien?

Bekijk het fotoalbum door Olivia Witmond

Meer uit het blog

Frenna in 2019 meest gestreamde artiest in Nederland

Nieuws

Vrijdag 6 december 2019

De rapper blijft Snelle (#2) en Bizzey (#3) voor.

Massive Attack en The National naar Best Kept Secret 2020

Nieuws

Donderdag 5 december 2019

De legendarische Engelse triphoppioniers Massive Attack sluiten op zondag 14 juni het hoofdpodium af. Vrijdag 12 juni viert de Amerikaanse...

Herfstdrift verruilt stamppot voor een potje stampen

Report over Herfstdrift

Donderdag 5 december 2019

Het was een onstuimige, maar daardoor zeker niet minder gezellige editie van het Nijmeegse Herfstdrift.

Twenty One Pilots, Foals en Floating Points naar Electric Castle 2020 in Roemeniƫ

Nieuws

Woensdag 4 december 2019

Na een uitverkochte 2019-editie, maakt Electric Castle de eerste namen bekend voor aankomende zomer.

Rock Werchter bevestigt System of a Down

Nieuws

Woensdag 4 december 2019

De band zal op zondag 5 juli op het festival optreden.

Happy with the future

Nieuws

Zaterdag 30 november 2019

Annedi ging naar Welcome to the Future Indoor en schreef daar een gedicht over.

Woo Hah! 2020 bevestigt Kendrick Lamar, A$AP FERG en meer

Nieuws

Woensdag 27 november 2019

Ook Da Baby, Ski Mask the Slump God, Gotu Jim, Zwangere Guy en Gotu Jim zijn bevestigd. In totaal zijn...

Central Park maakt de eerste namen bekend

Nieuws

Maandag 25 november 2019

O.a. Kensington, De Staat & Chef'Special komen voor het festival naar Utrecht.