Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 7 minuten.

Nieuws

De line-up van Wildeburg ontrafeld

Door Floris ten Hacken op donderdag 5 juli 2018

Nog maar een paar nachtjes slapen, en dan is het land voor 3 dagen een festivaldorp rijker: Wildeburg staat voor de deur! Vanaf vrijdag 13 juli is het 60 uur lang non-stop knallen bij de verschillende stages op een idyllische locatie.

Wildeburg verrast opnieuw met de line-up: grote namen als Mano Le Tough, Gerd Janson en Answer Code Request wisselen minder bekende dj’s en live-artiesten af, wat resulteert in een ruim 140 koppige line-up waardoor je door de bamboestokken het bamboebos niet meer ziet. Wij zijn eens diep in het lijstje gaan graven en hebben voor jou de parels van dag tot dag op een rijtje gezet.

Vrijdag

Kraut (15:00 – 18:00, De Helling)

Kraut krijgt de eer om het spits af te bijten op de Helling. Zijn diepe, melodieuze geluiden zullen over het maagdelijke Wildeburgse landschap pulseren. Deze Amsterdammer zal je aan de hand meenemen door een jungle van mysterieuze geluiden en spacende zweefmuziek. Daniel Zuur, aka Kraut, komen we al sinds 2009 tegen in de Amsterdamse clubscene: niet alleen als producer, ook als labelbaas van zijn eigen label Zauer Record, zijn eigen feestorganisatie Zauer Kitchen en als bandlid van Dialoque. Een multi-talentje dus. Zijn muziek is te omschrijven als zweverig, melodieus, en iets langzamer dan normaal – maar zeker niet minder dansbaar. Een perfecte opening voor de Helling dus!

Arp Frique (19:00 - 20:00, Wildlive)

Zin om het weekend swingend te beginnen? Dan zijn de mannen van Arp Frique jouw beste vrienden op de vrijdagavond. De band is het muzikale verlengstuk van muziekvirtuoos Niels Nieuborg, die met een bijzondere mix van personen en nationaliteiten een band heeft samengesteld: Ghana, Suriname, Kaapverdië en de Nederlandse Antillen. En dat is een meesterlijke combi, stilstaan is er niet bij wanneer deze band Afrikaanse en Caribische sferen over de Wildlive stage knalt.

Her (21:00 – 22:00, Wildlive)

“We hebben beloofd om stap voor stap verder te gaan met dit ongelooflijke avontuur.” Simon Carpentier, een van de twee meesterbreinen achter de Franse band Her, overleed een jaar geleden aan de gevolgen van kanker. “Vandaag draag ik zijn erfenis en het is mijn wens, evenals de wens van het hele Her-team, om onze muziek zo ver mogelijk te blijven brengen” aldus Victor Solf, het andere brein achter de elektronische indiepop band. Her is al jaren erg populair in Frankrijk, en dat is goed te verklaren: alle nummers liggen erg lekker in het gehoor, mede dankzij de fantastische stem van Solf. Wildeburg wordt het toneel van het eerste optreden van Her in Nederland. Een geweldige band, mét een verhaal - zeker eentje om te checken dus.

Paranoid London (00:00 – 02:00, Duinpan)

Gerardo Delgado en Quinn Whalley vormen samen Paranoid London - een Brits producer duo die acid en Chicago house samenbrengt tot grimmige klanken. Sinds 2007 brengt dit duo acid house die teruggebracht wordt tot de kern – geen rare fratsen, vooral een scherpe hi-hat, droge snares en een lekker zware kick. En oh – ze zullen een livesetje neerzetten. Handen in een vuist en beuken maar!

Leif Müller (04:00 – 06:00, De Helling)

Deze Duitser is hard op weg om een grote naam te worden in de minimal scene. Leif Müller staat niet voor niks onder contract bij Cocoon, het label van levende legende Sven Väth. Wanneer je de track Fantastique hoort, weet je bij deze man direct wat voor vlees je in de kuip hebt. Zeker een aanrader voor op de zaterdagnacht!

Zaterdag

L’Atelier (16:00 - 17:30, Bamboebos)

House is er in alle soorten en maten, maar deze maten maken mijn favoriete soort. Funky, groovy, en ongelofelijk dansbaar als je het mij vraagt. De origine van deze Amsterdamse boys ligt in de R&B, maar tegenwoordig houden ze zich meer bezig met house - onder meer door het runnen van hun eigen label just edits. Maar ho - niet alleen house zit in het repertoire van L’Atelier - verwacht in hun set op Wildeburg ook zeker wat sappige discovibes. Vind ze op zaterdagmiddag 16:00 in het bamboebos!

Inner Circle (16:30 - 17:30, Wildlive)

Ho, wacht even. Inner Circle? Dé Inner Circle? Van bad boys, bad boys, whatcha gonna do? A la la la la long? Jazeker! Wildeburg kent zijn klassiekers en vliegt deze stokoude band over uit Jamaica om jullie lekker te laten glijden op hun heerlijke reggaenummers. Zeker eentje in de categorie bijzijn is meemaken. Inderdaad wel tegelijk met L’Atelier, dus dat wordt heen en weer rennen.

Red Greg (17:00 – 20:00, Strand)

GOOD VIBES ONLY! Dat is inmiddels een beetje zo’n cliché instagramgirl uitspraak geworden, maar bij Red Greg is ‘ie toch toepasselijk, want wow: hoe lekker draait hij!? Even eerlijk, wie houdt er nou niet van om lekker uit z’n bol te gaan op disco? Red Greg geeft je daar in ieder geval de ideale gelegenheid toe, want disco is zijn ding. Hij verandert het strand op zaterdag voor even in een discotheek. Knallen maar!

Ed Rush (04:00 – 06:00, Bamboebos)

Drum & bass liefhebbers kunnen hun hart ophalen op de zaterdagnacht: Ed Rush zal het bamboebos deze nacht afsluiten. Voor hem warmen andere drum & bass dj’s als Silvahfonk en Signal de dansvloer al even op. Het eerste release van Ed stamt al uit de vroege 90’s – hij is sinds die tijd een begrip in de drum & bass scene. Wildeburg slaat hiermee een nieuwe weg in: niet eerder vulden D&B dj’s het Wildeburgse nachtprogramma. Absoluut geen verkeerde keus als je zin hebt om lekker te rammen tot in de vroege zondagochtend!

Zondag

Kid Francescoli (17:00 – 18:00, Bamboebos)

Wildeburg is nogmaals in de Franse vijver wezen vissen, en heeft dit keer niemand minder dan Kid Francescoli aan de haak geslagen. Een producer die - net als de eerder beschreven band Her - erg populair is bij de Fransen. Vrolijke elektronische nummers als Moon zijn romantisch, subtiel, aantrekkelijk en zoet. Aanstekelijke deuntjes gecombineerd met vocalen zorgen op Wildeburg ongetwijfeld voor een heerlijk relaxte vibe in het bamboebos. Ook deze wil je niet missen!

Honey Soundsystem (16:00 – 20:00, Duinpan)

Jeetje, Honey Soundsystem. Nog zo’n duo die de kunst van het draaien echt in de vingers heeft. Al sinds 2006 zorgen deze twee Amerikaanse meneren ervoor dat jij hun set door swingt, beukt, zweeft, knalt en vooral danst. Het duo heeft Glastonbury en Electric Daisy Carnival al op hun imposante lijstje staan – daar wordt dit jaar Wildeburg aan toegevoegd. Dat wordt 4 uur lang(!) genieten!

Klangstof (15:30 – 16:30, Wildlive)

Ondertussen ben ik de grens van 10 artiesten al ruim gepasseerd, maar deze band mag absoluut niet in dit lijstje ontbreken. Deze indierockband pakte vorig jaar als eerste ‘Nederlandse’ band Coachella in met hun betoverende elektronische riffjes en de prachtige stem van de frontzanger. Jep, Coachella. Al is de band niet volledig Nederlands te noemen: de frontman van de band, Koen van de Wardt, woonde immers een groot deel van zijn jeugd in Noorwegen, maar werd geboren in Nederland. Inmiddels heeft de band een platencontract bij het Amerikaanse label Mind of a Genius, het label van onder meer ZHU en Gallant. Persoonlijk durf ik ze wel te vergelijken met het grote Coldplay, dus om nou nog te zeggen dat je hierbij moet zijn is eigenlijk al overbodig, toch?

Viken Arman (20:30 – 22:00, Strand)

Ogen dicht en handjes in de lucht – Viken Arman gaat de Strandstage bespelen met zijn heerlijke sounds. Deze Fransman komt vlak na zijn tour door Amerika over naar Wildeburg om daar een live performance neer te zetten. Met zijn synthesizers en laptop in de aanslag weet hij bij de gemiddelde Wildeburger ongetwijfeld de gevoelige snaar te raken. Eindigt zijn set misschien wel met een zonsondergang in de Wildeburgse zee? Laten we het hopen.

Gerd Janson (22:00 – 00:00, Duinpan)

Volgens mij is er geen betere manier om dit hele festijn af te sluiten dan met de held van onze oosterburen: mister Gerd Janson himself. Knalde een paar maanden terug nog een Boiler Room setje uit zijn mouw waar je U tegen zegt, en sluit volgende week de Duinpan stage van Wildeburg af. Hij mag er dan misschien uit zien als je oude natuurkundeleraar, hij is in zijn sets creatiever dan je favo handarbeidjuf. Spring met Gerd mee van foute italo, naar duistere techno en weer verder naar een lekkere funky houseplaat – alle ingrediënten om voor het laatst nog eens ff lekker uit je (duin)pan te gaan.

Vond je het leuk? Laat het Floris weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

By The Creek keert in september terug als weekender

Nieuws

Donderdag 22 april 2021

Duimen dat het weer los mag in september, dan staat er namelijk dubbel zoveel By The Creek op het programma.

Merendeel jongeren verwacht dit jaar weer een festival te bezoeken

Nieuws

Vrijdag 16 april 2021

Met de eerste testevenementen achter de rug en de aankondiging dat in april honderden evenementen en attracties onder strikte voorwaarden...

Een noodzakelijke bom van opgekropte festivaleuforie

Maandag 22 maart 2021

Wat gebeurt er als je na een festivalloos jaar 1.500 festivalfans los laat in Biddinghuizen? Pure extase.

Joris Voorn, De Staat, Chef'Special en meer op testfestivals

Nieuws

Woensdag 24 februari 2021

De kaartverkoop start morgen voor iedereen die zich heeft aangemeld.

Mysteryland start met voorverkoop

Nieuws

Donderdag 11 februari 2021

Mysteryland heeft goede hoop dat ze 27 t/m 29 augustus het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer kunnen omtoveren tot een...

Pleinvrees Festival viert 10-jarig bestaan op 31 juli

Nieuws

Maandag 8 februari 2021

Weet jij al waar je naartoe gaat deze zomer?

YellowTipi onderzoekt: Hoe groot is de kans dat we deze zomer kunnen festivallen?

Nieuws

Donderdag 4 februari 2021

Floris onderzocht hoe groot de kans is dat we deze zomer weer kunnen festivallen. Vaccinaties, testevenementen, sneltests, wat is er...

Er komt een garantiefonds voor evenementen en dat is geweldig nieuws

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Waar de evenementenindustrie al maanden om schreeuwt, wordt eindelijk door het kabinet gehoord.

Ontdek alle festivals

Ontdek Amsterdam Dance Event