Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 4 minuten. Afbeelding: Bon & Sjon

Nieuws

De enige hole waar de zon wél schijnt

Door Bon & Sjon op donderdag 5 juli 2018

Daar stonden we weer, inclusief 3 gloednieuwe psychedelische/bloemetjesmotief trolleys volgestouwd met eten, schone sokken en een tent uit de jaren 60. Na lang wachten, té lang wachten, was eindelijk het moment weer daar dat wij samen met vele anderen weer de tocht aflegden naar de Groene Heuvels in Ewijk. Want hier gebeurt het: Drie dagen genieten van een thundergoeie line-up, ondertussen een beetje bakken in de zon aan de strandjes om vervolgens ook nog te verdwalen in de randprogrammering. Van ochtendyoga tot stand-up paddling, even opladen voor wanneer we even te ver down a rabbit hole waren gegaan. Je hoort het al, het was weer tijd voor Down The Rabbit Hole festival. Zo ineens stonden we daar, 3 uur nadat we Amsterdam hadden verlaten, met een vers opgezet kamp en wel, klaar om te beginnen aan dag 1. En beginnen met de Jeugd van Tegenwoordig is een lekkere binnenglijer. Zon op de kop, biertjes in de hand, voetjes in het zand want de teenslippers nu al kapot. En toen ging de dag opeens hard. Met muzikale verwennerij van o.a. Leon Bridges, Curtis Harding, Tom Misch, MGMT en een avondprogramma met I-F, Palmbomen || en Jarreau Vandal was vrijdag als een warm bad: net iets te heet nog, rustig laat je je zakker en als je eenmaal zit, wil je er nooit meer uit. De ogen weer open, uurtje of 10 in de ochtend en tijd voor eten. Uitsmijters en watermeloen op het campingterrein in de goed verzorgde foodarea en daarna straight naar het strand voor een koppie-onder douche. Terwijl we daar lagen, niks meer dan bikini en polsbandje aan het lijf, kwam dag 2 tot leven. Niet veel later vulde Tamino met zijn prachtige, zwoele nummers onze oren en konden we fresh en reborn weer het terrein op. Met nog meer enthousiasme dan een kind van 6 op zijn verjaardag, kon de dag al niet meer stuk.

DTRH

Het Franse La Femme bracht dag 2 in de tweede versnelling, de energie iets meer opbouwend en het eerste biertje deed langzaam weer zijn werk. Een rondje over het terrein deed ons verdwalen en zo kwamen we uit bij de Bossa Nova waar we ons lieten verrassen door dingen die we nog niet kenden. Zittend in het gras viel het mij op hoe divers het publiek van dit festival toch altijd is, hoe het hele land (en delen van daarbuiten), jong en oud, uit de stad en van het platteland, zich voor drie dagen samenvoegt en één wordt. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de organisatie van het festival zelf want voor iedereen is er wat: lieve tunes, goeie beukers, rustige veldjes en ruige vlaktes, secret stages, kunstinstallaties, vintage voor de liefhebbers, beweging voor de fitboys en -girls onder ons en ultieme relaxation areas voor de luiaards (zoals ik). Het is er allemaal en daarom zie je mensen uit alle smaken van de regenboog.

DTRH

Dag 2 ontpopte zich verder, werd beter en beter, we zagen nog Sampha, David Byrne en Anderson.Paak en eindigen bij Faberyayo en The Black Madonna. De avond ging te snel en voor we het wisten was het 4.30, zagen we niet helemaal scherp meer en waren de benen slap maar getraind, het hoofd moe maar voldaan, de buik vol en de portemonnee leeg. Strompelend gingen we terug richting tent, om nog even een kleine detour te maken en op het strand een simpel gecreëerde after mee te pakken. Een after die niet meer inhield dan een bijna lege muziekbox, een handvol doorgesjeesde mede-Rabbits en iemand die in een hoek op een paal aan het slaan was. Het was top.

DTRH

Dag 3 begon ietwat stroef, maar dat kwam omdat we bezoek hadden van de kater en de benen even niet meer mee wilden doen. Na elkaar een halfslachtig, niet erg overtuigende peptalk gegeven te hebben stonden we weer. Er werd een bakje havermout met fruit (en daarna nog een halve zak chips) naar binnen gewerkt en we besloten te faken dat we ons goed voelden. Hoppa bikini weer aan en richting strand. Daar, tussen alle andere halfvergane mensen en opblaas flamingo’s gingen we over de plattegrond om dag 3 goed en krachtig af te sluiten. We stalen een opblaastompouche (sorry nog aan de onbekende mede-Rabbit) en dreven langzaam het meer over. Ondertussen waren we beide gefascineerd door het feit dat A) het geen beter weer had kunnen zijn, B) het zowel vakantie was als festival en C) we beide nog geen leuker festival hadden meegemaakt.

DTRH

Na deze dagdroomsessie terug te zijn gekeerd beseften we dat we helemaal afgedreven waren. We hadden twee opties, namelijk: terugzwemmen óf teruglopen over kiezels op blote voeten. Het werd lopen, want ja, eenmaal in de hemel houdt weinig je nog tegen. Eenmaal aangekomen het terrein hebben we deze niet meer verlaten tot het einde daar was. We hebben gedanst met mensen die we niet kenden bij Jungle en bij Franz Ferdinand, genoten bij Nils Frahm, gek gedaan bij Rabbit Radio en waren opnieuw eventjes verdwenen down die prachtige rabbit hole. Het was een feest, volgend jaar ben ik daar weer, neem ik mijn eigen opblaas unicorn mee, zet ik een GoPro op m’n hoofd om alles op te slaan zodat ik voorgoed kan nagenieten van de momenten die zich afspelen in Ewijk. Dank Down The Rabbit Hole, je was weer alles en meer.

Vond je het leuk? Laat het Bon weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer zien?

Bekijk het fotoalbum door Bon & Sjon

Meer uit het blog

By The Creek keert in september terug als weekender

Nieuws

Donderdag 22 april 2021

Duimen dat het weer los mag in september, dan staat er namelijk dubbel zoveel By The Creek op het programma.

Merendeel jongeren verwacht dit jaar weer een festival te bezoeken

Nieuws

Vrijdag 16 april 2021

Met de eerste testevenementen achter de rug en de aankondiging dat in april honderden evenementen en attracties onder strikte voorwaarden...

Een noodzakelijke bom van opgekropte festivaleuforie

Maandag 22 maart 2021

Wat gebeurt er als je na een festivalloos jaar 1.500 festivalfans los laat in Biddinghuizen? Pure extase.

Joris Voorn, De Staat, Chef'Special en meer op testfestivals

Nieuws

Woensdag 24 februari 2021

De kaartverkoop start morgen voor iedereen die zich heeft aangemeld.

Mysteryland start met voorverkoop

Nieuws

Donderdag 11 februari 2021

Mysteryland heeft goede hoop dat ze 27 t/m 29 augustus het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer kunnen omtoveren tot een...

Pleinvrees Festival viert 10-jarig bestaan op 31 juli

Nieuws

Maandag 8 februari 2021

Weet jij al waar je naartoe gaat deze zomer?

YellowTipi onderzoekt: Hoe groot is de kans dat we deze zomer kunnen festivallen?

Nieuws

Donderdag 4 februari 2021

Floris onderzocht hoe groot de kans is dat we deze zomer weer kunnen festivallen. Vaccinaties, testevenementen, sneltests, wat is er...

Er komt een garantiefonds voor evenementen en dat is geweldig nieuws

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Waar de evenementenindustrie al maanden om schreeuwt, wordt eindelijk door het kabinet gehoord.