Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 4 minuten. Afbeelding: Jordy Brada

Nieuws

De DGTL ADE-cocktail van live-concerten, veelbelovende sets en ijzersterk lichtwerk

Door Timo Kragting op vrijdag 27 september 2019

De DGTL ADE puzzel krijgt er elk jaar een puzzelstukje bij, maar inmiddels kunnen we stellen dat het plaatje zo goed als compleet is. De balans tussen live-concerten, acts van de bovenste plank, visueel genot en een industriële loods als thuisbasis zal woensdag 16 t/m zaterdag 19 oktober op de proef gesteld worden. Aan de ambitieuze plannen van het team zal het niet liggen. Aan de programmering overigens ook niet. Rüfüs du Sol [Solace tour], Modeselektor [lve], Bonobo [DJ], Richie Hawtin [presents CLOSE], Jeff Mills, Job Jobse. Het is slechts een greep uit de ijzersterke programmering van DGTL dit jaar.

DGTL1

5 events in 4 dagen, het zal tijdens ADE zelden stil zijn in de Scheepsbouwloods. Een partywalhalla dat bijna uitsluitend tijdens ADE beschikbaar gesteld wordt. DGTL heeft inmiddels een aantal jaar aan ervaring op deze locatie, dus geluid en licht zullen nóg beter op de locatie afgestemd worden. Het moet grootser en indrukwekkender dan ooit gaan worden. Laten we eens inzoomen.

Aftrappen met Richie Hawtin’s CLOSE en Modeselektor live

De woensdag van ADE wordt vaak genoeg gezien als het NK-kruitverschieten. ADE is begonnen, de knaldrang is daar, alleen nu al de hele nacht doorfeesten drukt wel z’n katerstempel op de rest van je weekend. DGTL heeft een mooie gulden middenweg voor ons paraat. Woensdagavond zullen van 19:00 tot middennacht twee acts van formaat een live-concert vertonen. Richie Hawtin, die met zijn CLOSE-show in 2018 nog een Lowlands-tent ondersteboven blies. Hij bracht vorige week een nieuw album uit, dat volledige geïnspireerd is op deze show. Daarvoor staat Modeselektor op het programma, het enige duo dat tijdens een set dub, techno, electro en zelfs trap met elkaar weet af te wisselen. Voeg daar support act SOPHIE aan toe en je weet dat het muzikaal wel snor zit. Geen kruitverschieten, maar slechts even voorproeven. Een knaller van een hors-d’oeuvre zullen we maar zeggen.

Rüfüs du Sol

Een ander noemenswaardig hoogtepunt is Rüfüs du Sol. De elektronica-band uit Australië vult wereldwijd stadia en stond dit jaar nog op Coachella. In Nederland beginnen ze langzaam voeten aan de grond te krijgen, maar dat deze heren binnen een aantal jaar tot de absolute wereldtop zullen behoren, daar lijkt niet meer aan te ontkomen. Je kunt ze nu nog betaalbaar live zien in een industriële scheepsbouwloods, in plaats van in de Ziggo Dome. Het concert vindt donderdag van 19:00 – 21:45 plaats. Support act is de eveneens Australische Willaris. K.

De b2b der b2b’s

Er was een tijd dat het duo Marcel Dettmann en Ben Klock onafscheidelijk was. Op alle grote festivals sloegen ze de koptelefoons ineen en rolde ze hun collectieve techno-sound over menig publiek heen. Inmiddels is een b2b van de twee heren niet zo vanzelfsprekend meer. Het is zelfs een vrij zeldzaam verschijnsel geworden. Voor DGTL maken ze een uitzondering. De chemistry tussen deze twee levert eigenlijk altijd succes op. Als je er nog nooit bij bent geweest, is dit misschien een goed moment om daar verandering in te brengen. Donderdagnacht kun je ze bewonderen. Ze worden overigens bijgestaan door o.a. Jeff Mills, Helena Hauff en Identified Patient. Ook niet de minsten.

Weekendgeweld

Tijdens het weekend pakken ze nog even door. Op vrijdagnacht staan o.a. Âme [DJ], de nieuwe live-show van Floating Points [live], Job Jobse, Antal en Motor City Drum Ensemble en Orbital [live] op het programma. De laatstgenoemde neemt ook nog eens een splinternieuwe lichtshow mee. Deze avond was dan ook binnen no-time uitverkocht. Op zaterdag is het de beurt aan Bonobo [DJ], The Black Madonna, David August, Job Hopkins [DJ] en snel aanstormend hard-trance talent KI/KI. Vorig jaar was ook de zaterdag ruim voor het evenement uitverkocht, dus grijp je kans, nu het nog kan. De loods wordt overigens zo ingericht, dat je altijd bij twee verschillende stages terecht kunt. Dus mocht je even toe zijn aan afwisseling, ren je gewoon even een andere kant op. De kans dat je slechte sets tegen komt is met line-ups van dit formaat vrijwel nihil.

DGTL3

Samengevat kan geen enkele liefhebber van elektronische muziek de plannen van DGTL negeren. Of je nou wil aftrappen met een concert, wil dansen tot in de ochtend of een van je helden wil bewonderen, er is voor ieder wat wils. Dan het beste nieuws, er zijn nog kaarten beschikbaar.

Richie Hawtin CLOSE & Modeselektor live // ADE
Woensdag 16 oktober
19:00 – 23:59
Scheepsbouwloods, Amsterdam
Line-up: Richie Hawtin CLOSE, Modeselektor [live], SOPHIE
Voor tickets klik je hier

Rüfüs du Sol // ADE
Donderdag 17 oktober
19:00 – 21:45
Scheepsbouwloods, Amsterdam
Line-up: Rüfüs du Sol, Willaris. K
Voor tickets klik je hier

DGTL - Ben Klock b2b Marcel Dettmann, Jeff Mills and more
Donderdag 17 oktober
22:00 – 07:00
Scheepsbouwloods, Amsterdam
Line-up: Ben Klock btb Marcel Dettmann, Helena Hauff, Identified Patient, Jeff Mills, Deniro, DJ Nobu, Jane Fitz
Voor tickets klik je hier

DGTL - Orbital, Floating Points [live], Âme [dj] and more – SOLD OUT
Vrijdag 18 oktober
22:00 – 07:00
Scheepsbouwloods, Amsterdam
Line-up: Âme [DJ], Floating Points [live], Job Jobse, Kamma, Orbital [live], Antal, Motor City Drum Ensemble, Mr. Scruff, Paula Tape
TIckets zijn uitverkocht

DGTL x Bonobo presents Outlier
Zaterdag 19 oktober
22:00 – 07:00
Scheepsbouwloods, Amsterdam
Line-up: Bonobo [DJ], The Black Madonna, David August, Jon Hopkins [DJ], KI/KI, Bradley Zero, Catching Flies, HAAi
Voor tickets klik je hier

Vond je het leuk? Laat het Timo weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Paaspop kondigt eerste 40 acts aan

Nieuws

Dinsdag 19 november 2019

O.a. André Hazes, Anouk, Kensington, Krezip, Netsky, Parkway Drive, Paul Kalkbrenner en Sean Paul komen naar Schijndel

George Fitzgerald, Extrawelt en meer voor La Rêve Winterfestival

Nieuws

Dinsdag 19 november 2019

La Rêve Winterfestival is 15 februari bij Thuishaven in Amsterdam.

Eerste namen Pinkpop bekend

Nieuws

Woensdag 13 november 2019

Het festival bevestigt headliner Red Hot Chili Peppers. Ook Keane, Zara Larsson, Disturbed en Deftones komen volgend jaar naar Landgraaf.

Ook Post Malone bevestigd voor Pinkpop

Nieuws

Woensdag 13 november 2019

Niet lang nadat de organisatie Red Hot Chili Peppers, Deftones, Keane, Zara Larsson en Disturbed aankondigde, komt nu het nieuws...

ID&T neemt belang in Vunzige Deuntjes

Nieuws

Dinsdag 12 november 2019

De danceorganisatie koopt 60% van Vunzige Deuntjes, waarmee ze o.a. op Mysteryland al jaren mee samenwerken.

NU.nl organiseert eerste landelijke online debat over drugs

Nieuws

Vrijdag 8 november 2019

Moet harddrugs gelegaliseerd worden? En hoe schuldig ben je als recreatief gebruiker aan drugscriminaliteit? Die vragen en meer zullen tijdens...

Interview met Mauro van mahabe137: "We hebben veel aan Kultlab te danken"

Nieuws

Dinsdag 5 november 2019

Floris interviewde Mauro (23) van mahabe137 over hun naam, doorbraak en hun banden met Pablo Discobar en Kultlab.

Dit zijn onze festivaltips voor november

Nieuws

Maandag 28 oktober 2019

Want ook in de herfst en winter valt er genoeg te festivallen.