Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 3 minuten.

Report over

CATCH Festival weet potentie TivoliVredenburg succesvol te benutten

Door Timo Kragting op zaterdag 1 november 2014

Nog geen week geleden ging de klok een uur achteruit en alhoewel de temperatuur nog doet vermoeden dat we in een na-na-zomer beland zijn, is het festivalseizoen toch echt voorbij. Dat houdt niet in dat de behoefte naar lekkere tunes, toffe acts en een vleugje authentieke festivalvibe daarmee ook plots verdwijnt. Integendeel. Mojo besloot op 31 oktober neer te strijken op het vernieuwde TivoliVredenburg met een nieuwe indoorvariant op het succesvolle Pitch Festival. Catch Festival debuteert en maakt indruk.

CATCH_repfoto4

Nietsvermoedend stap ik het eeuwig verbouwende Utrecht Centraal uit. Aan mijn linkerzijde staat een pand dat zo groot en imponerend is dat ik me haast verslik. TivoliVredenburg is misschien wel één van de grootste venues van ons land en biedt met meerdere zalen een perfecte locatie voor Catch Festival. Over 4 grote en kleinere areas zijn van 19:30 tot 05:00 een twintigtal acts verdeeld. De wirwar aan roltrappen, het luxe interieur, de subtiele decoratie en de wachtrijloze binnenkomst maken een sterke eerste indruk. 1-0 voor Catch Festival. Via lange en korte roltrappen cruise je zo naar het topje van de locatie; Cloud 9. Onderweg bieden grote ramen een uitzicht over Utrecht, dat er eigenlijk niet geweldig spectaculair uitziet, maar elk uitzicht is een uitzicht. Eenmaal boven aangekomen zet Movement net hun eerste plaat in. Erg lang duurt het concert niet, maar de hits Like Lust en Us afgewisseld met een medley van wat covertjes als Miss Jackson (Outkast) en Don’t Let Go (En Vogue) zorgen voor een chill begin van de avond. Hier en daar lijkt de bass de leadsinger wat te overstemmen, maar dat nemen we voor lief.

CATCH_repfoto7

Dromerig van de Movement platen zweven we richting de grootste zaal die Tivoli te bieden heeft, de Ronda. Hier weet Simian Mobile Disco met hun nieuwste show genaamd Whorl het publiek goed op te zwepen. De electro-achtige klanken van deze heren rollen de Ronda door en zijn in menig buik goed te voelen. Na een kwartier pauze is het de beurt aan Hudson Mohawke. Gezien zijn reputatie staat de zaal goed vol en nog voordat de eerste beat erin klapt weten een grote groep fans vooraan-in-het-midden zich als een waardige vooraan-in-het-midden te gedragen. Bij elke drop vliegen er wat biertjes in het rond, springen er wat gasten over elkaar heen en schudt Utrecht een beetje. Hudson zelf doet eigenlijk slechts het bekende trucje, maar het werkt altijd nog even goed en de sfeer is er zeker niet minder om. Het is nog vroeg dus ik besluit me nog even terug te trekken op de roze wolk van Cloud 9. Hier zetten de jonge jongens van Years & Years een keurige show neer. Dat ze wat verlegen ogen en duidelijk ervaring missen wordt ze vergeven. Sterker nog; in combinatie met die jonge koppies voegt het wellicht zelfs wat toe aan hun performance. Er lijken aardig wat fans op het concert te zijn afgekomen en de hits Take Shelter en Real worden door velen uit volle borst meegezongen.

CATCH_Repfoto1

Terug naar de Ronda, waar misschien wel de meest belovende act van de avond op het programma staat; de Canadese Haïtiaan Kaytranada. Disco en soul voeren de boventoon tijdens zijn set. Omdat het een flinke terugschakeling is na de opzwepende climaxes van zijn voorganger Hudson Mohawke, komt het publiek in het begin wat moeilijk los. Niet veel later draait de sfeer 180 graden om door de foutloze set van de Canadees die de interactie met het publiek goed aanvoelt. Overwhelmed door al het muzikale geweld en de nog steeds imponerende locatie, verdwaal ik m’n weg naar de Pandora Foyer waar helden van eigen bodem Nuno dos Santos & Jorn Liefdeshuis achter de draaitafels plaatsnemen. De met spacende visuals gevulde zaal lijkt met haar bezoekers mee te dansen op de platen van de twee heren. Als laatste sluiten we aan bij Daniel Avery. De Engelsman draait dromerige acid houseplaten die door de elektronische klanken een goede afsluiting zijn van een avond muzikaal genot.

CATCH_repfoto2

De locatie, de acts, de vibe, alles was optimaal afgestemd deze avond. Het was nergens te druk, nimmer te rustig. Het publiek was divers en leek het erg naar hun zin te hebben. Voor een concept als CATCH is TivoliVredenburg, dat misschien wel voor het eerst succesvol volledig benut is, de perfecte locatie. CATCH zet de standaard voor het fenomeen ‘indoor festival’ en legt de lat voor haarzelf en haar concurrentie hoog. Wat YellowTipi betreft was dit de eerste maar zeker niet de laatste keer. Hopelijk tot volgend jaar!?

Vond je het leuk? Laat het Timo weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Deze onmiskenbare festivaltypetjes hadden het wel naar hun zin op Sziget 2019

Report over Sziget

Inclusief fotoalbum

Vrijdag 23 augustus 2019

Ben jij een Actieve Andreas, Dansende D'Shairo, Culturele Cherelyn, Sustainable Saphira, Hungover Headley of Etende Elsemarie?

Eindelijk een oplossing voor het partytentenslachtveld: EZ-UP

Nieuws

Vrijdag 23 augustus 2019

Het werd eens tijd.

Een silent disco, livesets en techno-vrouwen op Lief Festival 2019

Nieuws

Donderdag 22 augustus 2019

Met o.a. Kris Kross Amsterdam, Gary Beck, Nicole Moudaber en Willie Wartaal belooft 't weer een speeltuin voor volwassenen te...

Het Havenpark staat SWF wel

Report over SWF

Donderdag 22 augustus 2019

Het festival van STRAF_WERK kan over een succesvolle verhuizing na de eerste editie op het Amsterdamse Havenpark.

Het Lowlands 2019 ABC’tje

Report over Lowlands

Inclusief fotoalbum

Woensdag 21 augustus 2019

Alles op Lowlands is net even anders dan in de normale wereld. Zo ook het alfabet.

Loveland Festival: Waaien, draaien en een beetje naar de haaien

Report over Loveland Festival

Inclusief fotoalbum

Woensdag 14 augustus 2019

De bomen zorgden voor de nodige beschutting tijdens een stormachtige editie van Loveland Festival.

Jong en oud, Appelsap met bakpao

Report over Appelsap

Inclusief fotoalbum

Woensdag 14 augustus 2019

De reünie van de Opposites was niet het enige dat van Appelsap 2019 een groot succes maakte.

Vliegen door de verschillende dimensies van de (Dance) Valley

Nieuws

Inclusief fotoalbum

Woensdag 14 augustus 2019

Het was weer een dag lang zweven op Dance Valley.