Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 3 minuten.

Report over

CATCH Festival weet potentie TivoliVredenburg succesvol te benutten

Door Timo Kragting op zaterdag 1 november 2014

Nog geen week geleden ging de klok een uur achteruit en alhoewel de temperatuur nog doet vermoeden dat we in een na-na-zomer beland zijn, is het festivalseizoen toch echt voorbij. Dat houdt niet in dat de behoefte naar lekkere tunes, toffe acts en een vleugje authentieke festivalvibe daarmee ook plots verdwijnt. Integendeel. Mojo besloot op 31 oktober neer te strijken op het vernieuwde TivoliVredenburg met een nieuwe indoorvariant op het succesvolle Pitch Festival. Catch Festival debuteert en maakt indruk.

CATCH_repfoto4

Nietsvermoedend stap ik het eeuwig verbouwende Utrecht Centraal uit. Aan mijn linkerzijde staat een pand dat zo groot en imponerend is dat ik me haast verslik. TivoliVredenburg is misschien wel één van de grootste venues van ons land en biedt met meerdere zalen een perfecte locatie voor Catch Festival. Over 4 grote en kleinere areas zijn van 19:30 tot 05:00 een twintigtal acts verdeeld. De wirwar aan roltrappen, het luxe interieur, de subtiele decoratie en de wachtrijloze binnenkomst maken een sterke eerste indruk. 1-0 voor Catch Festival. Via lange en korte roltrappen cruise je zo naar het topje van de locatie; Cloud 9. Onderweg bieden grote ramen een uitzicht over Utrecht, dat er eigenlijk niet geweldig spectaculair uitziet, maar elk uitzicht is een uitzicht. Eenmaal boven aangekomen zet Movement net hun eerste plaat in. Erg lang duurt het concert niet, maar de hits Like Lust en Us afgewisseld met een medley van wat covertjes als Miss Jackson (Outkast) en Don’t Let Go (En Vogue) zorgen voor een chill begin van de avond. Hier en daar lijkt de bass de leadsinger wat te overstemmen, maar dat nemen we voor lief.

CATCH_repfoto7

Dromerig van de Movement platen zweven we richting de grootste zaal die Tivoli te bieden heeft, de Ronda. Hier weet Simian Mobile Disco met hun nieuwste show genaamd Whorl het publiek goed op te zwepen. De electro-achtige klanken van deze heren rollen de Ronda door en zijn in menig buik goed te voelen. Na een kwartier pauze is het de beurt aan Hudson Mohawke. Gezien zijn reputatie staat de zaal goed vol en nog voordat de eerste beat erin klapt weten een grote groep fans vooraan-in-het-midden zich als een waardige vooraan-in-het-midden te gedragen. Bij elke drop vliegen er wat biertjes in het rond, springen er wat gasten over elkaar heen en schudt Utrecht een beetje. Hudson zelf doet eigenlijk slechts het bekende trucje, maar het werkt altijd nog even goed en de sfeer is er zeker niet minder om. Het is nog vroeg dus ik besluit me nog even terug te trekken op de roze wolk van Cloud 9. Hier zetten de jonge jongens van Years & Years een keurige show neer. Dat ze wat verlegen ogen en duidelijk ervaring missen wordt ze vergeven. Sterker nog; in combinatie met die jonge koppies voegt het wellicht zelfs wat toe aan hun performance. Er lijken aardig wat fans op het concert te zijn afgekomen en de hits Take Shelter en Real worden door velen uit volle borst meegezongen.

CATCH_Repfoto1

Terug naar de Ronda, waar misschien wel de meest belovende act van de avond op het programma staat; de Canadese Haïtiaan Kaytranada. Disco en soul voeren de boventoon tijdens zijn set. Omdat het een flinke terugschakeling is na de opzwepende climaxes van zijn voorganger Hudson Mohawke, komt het publiek in het begin wat moeilijk los. Niet veel later draait de sfeer 180 graden om door de foutloze set van de Canadees die de interactie met het publiek goed aanvoelt. Overwhelmed door al het muzikale geweld en de nog steeds imponerende locatie, verdwaal ik m’n weg naar de Pandora Foyer waar helden van eigen bodem Nuno dos Santos & Jorn Liefdeshuis achter de draaitafels plaatsnemen. De met spacende visuals gevulde zaal lijkt met haar bezoekers mee te dansen op de platen van de twee heren. Als laatste sluiten we aan bij Daniel Avery. De Engelsman draait dromerige acid houseplaten die door de elektronische klanken een goede afsluiting zijn van een avond muzikaal genot.

CATCH_repfoto2

De locatie, de acts, de vibe, alles was optimaal afgestemd deze avond. Het was nergens te druk, nimmer te rustig. Het publiek was divers en leek het erg naar hun zin te hebben. Voor een concept als CATCH is TivoliVredenburg, dat misschien wel voor het eerst succesvol volledig benut is, de perfecte locatie. CATCH zet de standaard voor het fenomeen ‘indoor festival’ en legt de lat voor haarzelf en haar concurrentie hoog. Wat YellowTipi betreft was dit de eerste maar zeker niet de laatste keer. Hopelijk tot volgend jaar!?

Vond je het leuk? Laat het Timo weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

By The Creek keert in september terug als weekender

Nieuws

Donderdag 22 april 2021

Duimen dat het weer los mag in september, dan staat er namelijk dubbel zoveel By The Creek op het programma.

Merendeel jongeren verwacht dit jaar weer een festival te bezoeken

Nieuws

Vrijdag 16 april 2021

Met de eerste testevenementen achter de rug en de aankondiging dat in april honderden evenementen en attracties onder strikte voorwaarden...

Een noodzakelijke bom van opgekropte festivaleuforie

Maandag 22 maart 2021

Wat gebeurt er als je na een festivalloos jaar 1.500 festivalfans los laat in Biddinghuizen? Pure extase.

Joris Voorn, De Staat, Chef'Special en meer op testfestivals

Nieuws

Woensdag 24 februari 2021

De kaartverkoop start morgen voor iedereen die zich heeft aangemeld.

Mysteryland start met voorverkoop

Nieuws

Donderdag 11 februari 2021

Mysteryland heeft goede hoop dat ze 27 t/m 29 augustus het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer kunnen omtoveren tot een...

Pleinvrees Festival viert 10-jarig bestaan op 31 juli

Nieuws

Maandag 8 februari 2021

Weet jij al waar je naartoe gaat deze zomer?

YellowTipi onderzoekt: Hoe groot is de kans dat we deze zomer kunnen festivallen?

Nieuws

Donderdag 4 februari 2021

Floris onderzocht hoe groot de kans is dat we deze zomer weer kunnen festivallen. Vaccinaties, testevenementen, sneltests, wat is er...

Er komt een garantiefonds voor evenementen en dat is geweldig nieuws

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Waar de evenementenindustrie al maanden om schreeuwt, wordt eindelijk door het kabinet gehoord.

Ontdek alle festivals

Ontdek Amsterdam Dance Event