Leestijd: 2 minuten.
Nieuws
Busje Delen zorgt dat jij niet dronken achter het stuur kruipt
Door Denise van de Ree op maandag 16 juli 2018
Steeds meer festivalgangers komen veilig en onbezorgd thuis dankzij Busje Delen. Inmiddels reden er meer dan 800 bussen van en naar festivals. Het overzicht hierdoor verliezen? Daar is bij Busje Delen geen sprake van. De service blijft top.
Busje Delen is in 2014 gestart vanuit een behoefte voor Peace of Mind na afloop van een festival. Geen drukte of gehaast. Niet weer rennen voor een laatste trein of overstappen op een koud station. Gewoon rustig je spullen uit je kluisje halen en weten dat er een bus voor je klaarstaat. Door middel van een smsje/Whatsappje word je op de hoogte gesteld van de standplaats van de bus en anders kan je altijd bellen met Selma of Rémi. Bij de bus krijg je nog een gratis flesje water of banaan en word je onbezorgd richting huis gereden.
We spraken eerder met Selma Rana, een van de oprichters. Door een toenemende vraag vanuit de festivalganger, is Selma 3 jaar geleden samen met Jan Hagen begonnen met deze nieuwe manier van busritten organiseren. Het hebben van één grote festivalgroep is niet meer nodig dankzij Busje Delen. Iedereen kan namelijk zelf een bus aanmaken voor elk festival naar elke stad. Doordat kleinere groepen mensen bij elkaar worden gebracht, kan er tegen een laag tarief een bus worden gedeeld.
Dat het concept een succes is, blijkt uit de cijfers. Inmiddels zijn er honderden bussen ingezet en zijn duizenden festivalgangers veilig thuisgekomen. Ondanks de groei die Busje Delen sinds het laatste gesprek heeft doorgemaakt, blijft persoonlijke service belangrijk. Zo houden ze telefonisch contact met de festivalgangers en zorgen ze voor iets te eten of drinken: “Na de eerste busrit van Lente Kabinet naar Rotterdam kwam de vraag of er flesjes water verkocht konden worden in de bus. Hier hebben we vanaf de volgende bus voor gezorgd. Gratis.” Naast de normale bussen organiseert Busje Delen, vanuit hetzelfde principe, ook steeds vaker het pendelvervoer voor kleine tot grote festivals. Ook hier staat de festivalganger centraal. Door ruim in te zetten met de bussen en vlotte kaartverkopers kopieert Busje Delen de service van hun touringcars naar het pendelvervoer. Met succes, zo blijkt, want steeds meer organisaties, tot 20.000 man, komen bij Busje Delen uit om hun pendel te organiseren.
Welcome to the Future, Loveland, Strafwerk, Draaimolen en Into the Woods staan dit festivalseizoen in ieder geval nog op de planning!
Kijk voor meer informatie op: www.busjedelen.nl