Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 4 minuten.

Nieuws

Burn Bunny Burn

Door Lauren Strootman op woensdag 8 april 2015

Het is ondertussen twee uur later en de zon is onder. Ons huur bakkie heeft zojuist ternauwernood een ellenlang, rotsig woestijnpad overleeft.  Maar sjezus, wat was dit het waard. Het eerste aanzicht van onze eindbestemming, Afrikaburn, was ieders droomversie van ‘glow in the dark' midgetgolf en terwijl dit beeld zich op onze netvliezen brandde, waren wij nog volledig onwetend over wat ons de volgende dag te wachten stond.

Het eerste aanzicht van onze eindbestemming, AfricaBurn, was ieders droomversie van ‘glow in the dark' midgetgolf. Terwijl dit beeld zich op onze netvliezen brandde, waren wij nog volledig onwetend over wat ons de volgende dag te wachten stond.

Als Alice in Wonderland ga je op pad en waan je je in een paradijs van verassingen

Voordat wij al het pracht en praal met daglicht konden bewonderen was iemand zo vriendelijk geweest een drol te deponeren naast onze ‘family car’. Wij werden met boze blikken verzocht om deze zo snel mogelijk te verwijderen. Volgens de organisatie zouden we te lui zijn geweest om naar een Dixi te lopen en zouden we onze eerste dag hebben ingeluid met het leggen van een drol naast onze slaapplek. Sterk verhaal en een stinkend begin van het feest. Dit kon alleen nog maar beter worden.

Als Alice in Wonderland ga je op pad en waan je je in een paradijs van verassingen. Een trapeze met acrobaten en een hotdogkraam in de woestijn. Een parade van mensen die elkaar het ‘ja’ woord geven, volledig gehuld in het paars in plaats van het maagdelijke wit. Een man, enkel gehuld in een leren string, huppelend over de zandvlakte en gevolgd door een groep engelen die rondfladderen terwijl ze een ingestudeerd dansje uitvoeren. Beelden waar je geen genoeg van kunt krijgen.

Zonder commercieel gedoe en comfort word je op AfricaBurn direct in het diepe gegooid om contact te maken met je omgeving. Het festival draait dan ook uitsluitend om het saamhorigheidsgevoel en het delen van je bezittingen met de mensen om je heen. Met maar 7.000 bezoekers vindt deze droom inmiddels al 8 jaar plaats op maar 4 uur rijden van Kaapstad.

De grote zandvlakte en de relatief kleine massa zorgen voor een fijn, zwak geluid van mensen en muziek. Door je ogen voortdurend open te houden zie je dingen waar een ander waarschijnlijk tijdens het gehele festival niet tegenaan zal lopen. Van mensen met levensechte babyhoofden tot een rijdende neushoorn. “BURN BUNNY BURN”, wordt er geroepen bij het verbranden van het reusachtige houten konijn als afsluitingsritueel. Een speeltuin voor jong en oud en een plek waar dromen de hoofdrol spelen.

Ligt Burning Man net buiten het bereik van je stufi en wil je wel de ‘burn experience’ voor een prikkie meemaken (voor maar €80,-!) dan is Afrikaburn het ultieme alternatief. Plak er nog een paar dagen in Kaapstad aan vast en bent een schitterende ervaring rijker. Tevens heb je in de toekomst een prachtig verhaal  voor je kleinkinderen.

Echter blijft het Zuid-Afrika en zal je niet slechts een paar tientjes kwijt zijn. Daarom heb ik nog wat alternatieven voor de aankomende maanden. Deze festivals hebben stuk voor stuk locaties om van te dromen en line-ups om te van te smullen. Enjoy! 

 

AfrikaBurn

- Tankwa, Zuid Afrika

Datum: 27 april – 3 mei 2015

Prijs: general sales: R1059, low income: R731 en kinderen tot 14: R183

Info: De Afrikaanse versie van Burning Man en misschien nog wel beter. Kleiner, intiemer en alles behalve commercieel. 7.000 man in een Zuid Afrikaanse woestijn. De plek om rond te dwalen als de beste versie van jezelf. Alles mag en alles kan.

Tip: Maak er een tripje van en plak er wat dagen in Kaapstad aan vast om bij te komen. Kaapstad is op het moment erg goedkoop. (En ja, bijkomen zal zeker nodig zijn.) 

Sunwaves festival

- Mamaia Beach, Roemenië

Datum: 30 april – 3 mei 2015

Prijs: rond de €30 euro

Info: Aan de kust van Roemenie waan je je niet alleen in een zee van goede Dj’s, maar kan je ook genieten van het echte zoute water en het zand tussen je tenen.

Tip: Print je ticket uit en neem je ID mee. Je entree is niet gegarandeerd met alleen een e-ticket.

Southport Weekender 52

- Minehead, Somerset, United Kingdom

Datum: 8 - 10 mei 2015

Prijs: £215 dus €293,-

Info: Southport Weekender is een plek waar muziekliefhebbers op het juiste adres zijn. Van R&B, Soul en Hiphop tot electric en house. Nergens wordt zo gedanst als hier en deze liefde voor de muziek is dan ook overal voelbaar. 

Tip: Als je op Bristol vliegt (rond €90) moet je van tevoren mailen naar het festival. Er gaan busjes van het vliegveld direct naar het festivalterrein.

Weather Festival

- Parijs, Frankrijk

Datum: 4 – 7 juni 2015

Prijs: 3 daagse pas € , 2 daagse pas € (onduidelijk, misschien snappen jullie het?)

Info: Een Frans elektronisch festival in Parijs kan niet misgaan. Met namen als Ricardo Villalobos en Henrik Schwarz zit je goed. En met een nog onbekende locatie blijft het nog even spannend. 

Tip: Met aanbiedingen kan je al vanaf €35 met de Thalys. Kijk voor een leuke Airbnb met een groep vrienden en je kan zomaar in een prachtig Frans appartementje belanden met uitzicht op de Eiffeltoren. Chique hoor.

Distortion

- Kopenhagen, Denemarken

Datum: 3 – 7 juni 2015

Prijs: Verschilt per event

Info: Een meerdaags festival in de ultieme stad Kopenhagen. Je kunt vier dagen lang genieten van optredens, tentoonstellingen, sportwedstrijden en bovenal van de feestjes met wat geweldige namen achter de draaitafels. 

Tip: Kopenhagen is over het algemeen erg duur. Boek daarom je ticket ruim van tevoren en vestig jezelf in een Airbnb huis. Zo kom je in de leukste wijken terecht voor weinig geld.

Vond je het leuk? Laat het Lauren weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Draaimolen en Nous’klaer presenteren een gloednieuw festival

Nieuws

Dinsdag 12 maart 2019

De organisatie achter Draaimolen Festival en Holy Pink komt met een compleet nieuw concept: ‘Draaimolen x Nous’klaer Island’, een kleinschalig...

Stormzy, Trippie Redd, Flatbush Zombies, Kodak Black en meer bevestigd voor Woo Hah!

Nieuws

Vrijdag 8 maart 2019

Organisatie maakt line-up van 3-daags festival bijna rond met 45+ live-acts en introduceert Camp WOO HAH!

Een succesvol festivalmysterie

Nieuws

Donderdag 7 maart 2019

Het festival Geheime Liefde viert vijf jaar liefde en geheimzinnigheid.

Ken je deze 11 nieuwe festivals al?

Nieuws

Donderdag 7 maart 2019

Er zijn in Nederland relatief gezien meer festivals dan waar ook op aarde. Het woord ‘verzadiging’ is een veelgebruikte term...

Gezocht: Vrijstad-burgemeester

Nieuws

Donderdag 7 maart 2019

Vrijstad Festival, hét nieuwe bevrijdingsfestival in Utrecht dat 5 mei voor het eerst plaatsvindt, is op zoek naar een burgemeester....

By the Creek maakt volledige line-up bekend

Nieuws

Dinsdag 5 maart 2019

Met Bizzey, Broederliefde, David Vunk & Young Marco, DJ Sneak, Tommy Four Seven, Rebekah en meer

Samenkomst van stijlen op het gloednieuwe Green Garden Festival

Nieuws

Woensdag 27 februari 2019

Deze zomer maakt Den Haag kennis met het gloednieuwe stadsfestival Green Garden Festival. De eerste editie vindt op zaterdag 24...

Met headliners als Tale Of Us, Ben Klock, Kölsch en Pan-Pot boekt SWF dit jaar een diverse mix

Nieuws

Vrijdag 22 februari 2019

Na een onvergetelijk en stijf uitverkocht SWF 2018, keren ze deze zomer terug op 17 augustus voor hun zevende editie