Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 6 minuten.

Nieuws

Blinde FestiLiefde: De aantrekkingskracht van Magneet Festival

Door Annemiek Crouzen op zaterdag 3 januari 2015

Waar muziek en mensen elkaar ontmoeten lijkt liefde vaker dan eens op de loer te liggen. Een intense knuffel met een volslagen vreemdeling, het delen van een ijskoud raketje of een goed gesprek over de terugkeer van de buiktruitjes... Ieder moment lijkt te kunnen uitmonden in een ware festivalromance.

Dit fenomeen vroeg volgens YellowTipi om een heus sociaal experiment. Gewapend met dappere singles en een fotocamera gingen we op zoek naar een antwoord op de vraag: 'is de heilige festivalgrond daadwerkelijk de ultieme voedingsbodem voor liefde?' Als proefkonijntjes selecteerden wij de dappere Sherman en Eline, die zich vol goede moed hadden aangemeld voor een blind date op het immer zintuigprikkelende Magneet Festival. Terwijl ik het zonovergoten Magneet-terrein oploop met Sherman aan mijn zijde, valt ons oog op een lange, telefonerende blondine die ietwat nerveus om zich heenkijkt. Het blijkt Eline te zijn! Nog voordat zij elkaar voor het eerst de hand schudden spreekt Sherman de legendarische woorden; “Ja, ik zat al naar je te kijken... Dit zijn zeker goede zaken!” Wat een veelbelovend begin van deze blinde festivaldate! Na binnenkomst worden op een bankje in de zon wederzijds cadeautjes uitgewisseld om het ijs te breken.

Sherman_FOTO1

Sherman

Wat heb je meegenomen voor Eline en wat is het verhaal achter je presentje? “Ik heb een kakkerlak meegenomen! Ik hou namelijk ontzettend veel van de natuur en dieren. En het mooiste is dat een kakkerlak de meeste dingen overleefd, meer dan mensen en andere dieren! Dus hoe denk jij dat ik deze dood heb gekregen? Nee, niet door de naald in zijn lijf; daarmee hangt hij normaalgesproken bij mijn kakkerlakkenverzameling. Ik heb hem eerste verdoofd door hem in alcohol te gooien en daarna heb ik hem in de vriezer gestopt. Maar zelfs als je een kakkerlak twee dagen in de vriezer stopt, en je haalt hem er weer uit, dan komt hij soms gewoon weer tot leven! Dus heb ik hem acht dagen in de vriezer gestopt, en toen was hij dood. Ik hou gewoon ontzettend van de natuur, niet alleen van dieren. Wanneer de natuur heftig is en iedereen naar binnen rent, ben ik juist iemand die buiten rent om te kijken wat er allemaal gebeurt!” ELINE FOTO 2

Eline

Wat heb jij meegenomen als cadeau voor je blind date? “Ik heb meegenomen; een heel leuk balletje met een verhaal! Ik ben lid bij een vereniging en tijdens broer&zus-dag heb ik deze gekregen tijdens een heel leuk spelletje dat we speelden met deze balletjes. Als aandenken heb ik hem gehouden. Wat ik er vooral leuk aan vind is dat het teken van Amsterdam erop staat, aangezien ik dol ben op Amsterdam sinds ik hier zes jaar woon. Het is echt mijn stadje. Daarnaast speel ik zelf ook basketbal. En ik dacht, in het geval het heel saai wordt vandaag, dan kunnen we altijd nog met de bal overgooien, haha!”

Ik heb een kakkerlak meegenomen!

De toon is gezet; Amsterdamse ballen en geprepareerde kakkerlakken zorgen voor een interessante eerste ontmoeting tussen onze potentiele blinde tortelduifjes. Op pad dan maar! Je struikelt gelukkig op Magneet Festival over de bijzonder date-activiteiten: een workshop knuffelen en verbinding, je aura laten tekenen, een boekbespreking over de toekomst van onze economie, leren hoelahoepen, de heupjes los gooien in de rock ’n roll bar... Een meer veelzijdige blind date is er waarschijnlijk zelden geweest. Na ruim twee uur melden onze kandidaten zich weer voor de eindevaluatie. De geplande date van anderhalf uur is ruim uitgelopen, aangezien ze werden opgehouden bij een kalenderlezing over de Maya’s-  Sherman wist hier toevallig al veel vanaf. Om ons sociale experiment niet te laten vertroebelen door sociale wenselijkheid, is besloten om beide proefkonijntjes apart van elkaar te interviewen over hun blind date. FOTO_3

Sherman

Wat is het leukste wat jullie vandaag hebben gedaan? “We hebben een drankje gedaan, en op een bankje gezeten om elkaar verhalen te vertellen en meer over elkaar te weten te komen. En toen zagen we een tipi, en bedachten we om de tipi in te gaan om erachter te komen wie we allebei zijn volgens de Maya-kalender. Ik wist eigenlijk al wat mijn profiel was, aangezien mijn oom veel doet met de Maya-kalender, maar het leek ons leuk om dat samen te doen.” Zou jij Eline kunnen beschrijven in drie woorden? “Als ik moet kiezen dan zou ik zeggen onverwachts, niet terughoudend en recht voor haar raap.” Wat is het interessantste wat je over Eline te weten bent gekomen? “Nou, dat ze wel een vrij open persoon is. We konden goed levelen over veel dingen, qua uitgaan en levensmotto’s en op welke manier we in het leven staan. We zijn beide ook wel loners, maar houden er toch van om ons in een groep te begeven, dus wat dat betreft leken we wel op elkaar.” Denk jij dat Magneet Festival een goede broedplek is voor blinde tortelduifjes? “Ik denk het wel, maar overal kan het wel. Misschien is dat iets uit mijn tijd, maar vroeger kon je nog gewoon verliefd worden op een meisje dat je in de tram zag staan. Tegenwoordig is het maar gewoon swipen links en rechts. Elke plek is eigenlijk een goede plek om liefde te vinden, als je er maar voor open staat.” Komt er nog een tweede date? “Ik weet niet, misschien wel. Even afwachten, het is misschien nog wat te vroeg om daar iets over te zeggen, maar you never know. Ik ga eigenlijk nooit ergens van uit en ik verwacht niets, dan gaat er ook sowieso nooit wat mis. Je moet maar gewoon met een blinddoek erin gaan en kijken hoe dingen lopen.”

ELINE

Wat is het leukste wat jullie vandaag hebben gedaan? “Ik denk eigenlijk toen we gingen zitten op een bankje en elkaar beter hebben leren kennen en erachter kwamen wat we allebei aan het doen zijn in ons leven nu. Ja, dat vond ik wel heel gezellig!” Zou jij Sherman kunnen beschrijven in drie woorden? “Apart, gezellig, open, vriendelijk. Dat zijn geen drie woorden hè, sorry. Nou, het is gewoon een hele aardige jongen!” Wat is het interessantste wat je over Sherman te weten bent gekomen? “Hij verzamelt kakkerlakken! Dat was wel echt het aller interessantste dat ik over hem te weten ben gekomen.” Denk jij dat Magneet Festival een goede broedplek is voor blind tortelduifjes? “Ik denk dat het altijd een fijne plek is om een beetje te kletsen, en samen dingen te doen terwijl je elkaar beter leert kennen. Als je op date gaat naar een restaurant, dan zit je meteen zo geforceerd tegenover elkaar. Nu kun je ook gewoon samen op pad, zonder geforceerd te worden om te praten, maar er is wel de mogelijkheid om te praten wanneer je dat wel wilt. Dus ik denk wel echt dat een festival erg leuk is voor een date, vooral Magneet Festival! Dit is relaxter en meer divers, verschillende soorten smaken en muziek, dus je hebt het sowieso wel naar je zin.” Komt er nog een tweede date? “Nou, ik denk het niet. Het is niet echt helemaal mijn type, maar het is wel een super aardige jongen. Als ik hem ergens anders was tegen gekomen had ik sowieso wel een praatje met hem gemaakt, want hij is heel gezellig, maar ik denk niet dat we heel erg bij elkaar passen. Misschien wel een vriendschap!”

En zo blijkt dat een middag gevuld met drankjes, bevroren kakkerlakken en Maya-lezingen wellicht niet zal leiden tot een ware festivalromance. Ondanks dit gemis blijft Magneet Festival prachtig, een plek om verliefd op te worden; een romance an sich. Dus als je het zo bekijkt, heeft er toch een heuse festivalromance plaatsgevonden.

Ondertussen gaan wij op naar de volgende blind date, op zoek naar blinde FestiLiefde! Wil jij mee doen aan de volgende editie van Blinde FestiLiefde? Geef je dan op door een PM te sturen naar YellowTipi, en wie weet krijg jij binnenkort jouw nieuwe liefde in je schoot geworpen!

Vond je het leuk? Laat het Annemiek weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

MadNes: Het festival dat het anders durft te doen

Report over MadNes Festival

Inclusief fotoalbum

Woensdag 10 juli 2019

Clinics, surfen, skateboarden, muziek en nog veel meer op een Waddeneiland. MadNes doet alles net even anders.

3x waarom life better was By the Creek

Report over By the Creek Festival

Inclusief fotoalbum

Woensdag 10 juli 2019

Kwam het festival de belofte na, en zo ja, hoe?

Drukbezocht Down the Rabbit Hole doet weer gewoon waar het goed in is

Report over Down The Rabbit Hole

Inclusief fotoalbum

Woensdag 10 juli 2019

Down The Rabbit Hole 2019 bestond uit veel bezoekers en te weinig weinig uren, wat een combinatie is die we...

Festivalbot: een splinternieuw festivalorakel

Nieuws

Maandag 8 juli 2019

Wij spraken met het team achter deze innovatieve festivaltool.

SWF verhuist, vernieuwt en verrast

Nieuws

Vrijdag 5 juli 2019

Met de toenemende concurrentie is het belangrijk om jezelf te vernieuwen, zo zal STRAF_WERK ook gedacht hebben, toen ze hun...

Tips uit de tipi: juli-festivals die een bezoekje waard zijn

Nieuws

Dinsdag 2 juli 2019

Weet jij al waar je deze maand naartoe gaat?

Op deze festivals lopen de meeste Instagrammers rond

Nieuws

Maandag 1 juli 2019

Op Down the Rabbit Hole wordt naar ratio het meest op Instagram gedeeld. Op het Zwarte Cross festival het minst.

Compact Nomads brengt tribe dichter bij elkaar

Report over Nomads Festival

Maandag 1 juli 2019

Nomads levert in op ruimte, maar wint terrein aan gezelligheid.