Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 4 minuten. Afbeelding: Janno Verharen

Nieuws

Best Kept Secret is nog weinig Secret, maar nog altijd wel Best

Door Jonathan Kraaijeveld op donderdag 14 juni 2018

Aldus mij, de bezoeker. Je zou natuurlijk kunnen verwachten dat je over de verassingen struikelt op een festival dat zich Best Kept Secret noemt. Ware het niet dat ik zelden een festival bezocht waar ik, als een door de wc gespoelde goudvis, precies kwam waar ik moest komen en zag wat me was beloofd door de marketingafdeling van BKS. Ik neem jullie mee naar het te gekke, maar meest onmysterieuze geheim van ons festivalland.

BKS

Halverwege de vrijdag rij ik in mijn schoonmoeders auto samen met mijn blabla-car meelifters (altijd een verassing wie je in je auto hebt, ik ben gek op verassingen) richting Hilvarenbeek. Bijna aangekomen stuurt mijn navigatie me de verkeerde kant op, en hier begint het gemanage. Bord na bord word ik als een mak schaap naar de parking van BKS gedreven. De dagparking wel te verstaan, ik ging vrijdag en zondag op en neer, vanuit Amsterdam (eventjes, ik had beloofd mijn vriendin te helpen op de IJ-Hallen-markt zaterdag, daar mis ik The National dan wel voor, maar het is wel een topvrouw, maar WEL THE NATIONAL MISSEN, maar echt een topper hoor, maar wel THE NATIONAL). Lopend van de parking naar het terrein staat er op iedere hoek een veel te vriendelijke verkeersleider klaar die je bijna aan de hand begeleidt naar de volgende bocht. Een stevige wandeling, een polsbandje en een minstens net zo zoete fouilleer-sessie later ben ik binnen.

Om te zorgen dat ik niet voor verassingen kom te staan heb ik bij binnenkomst een handig boekje ontvangen. Het best bewaarde geheim in dat boekje was dat de timetable achterin stond, daar heb ik eerst nog de batterij van mijn tellie voor leeggesurft. Goed, dat boekje is, naast de nodige advertenties, een vrouwen-pink-dikke encyclopedie met uitgebreide beschrijvingen van alle artiesten die het weekend te zien zijn. De copywriter heeft zijn beste toetsenbord van de plank getakeld om zo metaforisch mogelijk te beschrijven wat je gaat horen. En het klopt, verdomme, het klopt. Wil je guur, dan krijg je guur, wil je absurd en hilarisch, je zal het horen. Heerlijk natuurlijk want de acts zijn echt top, maar ik wil eerst nog even verder zeiken over dit non-geheimzinnige gedoe.

BKS3

Borden hier borden daar. Zocht ik een toilet, stond er verdomme een gigantisch bord met TOILET, waarachter zich dan ook niets minder bevond dan rete-verzorgde toiletunits. Zocht ik een stage, werd ik enkel uitgedaagd te kiezen tussen ONE, TWO, THREE, FOUR of FIVE. Ik had verdomme willen kiezen tussen FOGGY-MYSTICAL-MOONRISE-EXPRESS-stage en de PARALLEL-GALAXY-STAR-CAVE-stage, lekker super-secret weet je wel. Zelfs de 'Secret garden’ staat aangegeven met een gigantisch bord, waardoor ik me nooit heb afgevraagd of die garden waarin ik rondhuppelde nou secret was of niet.

Ik heb het hele weekend niet op 2 plekken tegelijk willen zijn, dat was dan wel weer verassend, alsof ze wisten dat ik kwam hebben ze die timetable zo ingedeeld dat ik rustig van de één naar de andere stage kon lopen, en bij iedere show vroeg of laat gemakkelijk vooraan kwam te staan. Zo ook bij Rodriguez… (voor de oplettende lezer is het nu inderdaad inmiddels zondagmiddag, en ben ik al op en neer gereden om op zaterdag de wekker om 5 uur te horen gaan om vrouw-lief te assisteren op die ge-wel-di-ge markt, en heb ik een in de school doorgehaalde acrobaat een lift gegeven, echt waar.)… misschien wel de meest eigenaardige boeking van het festival gezien de staat van deze prachtige man (beter bekend als de mysterieuze singer-songwriter in de documentaire ‘Searching for Sugarman’). Dik in het zwart gekleed, in een behoorlijk hete zon, wordt hij onder begeleiding naar zijn stoel gebracht waar zijn ontstemde gitaar hem opwacht. Foeterend probeert hij die met een uiterste krachtsinspanning zelf nog even te stemmen, maar dat wordt na ieder nummer opnieuw weer gedaan onder het oog van de zichtbaar gefrustreerde support-bandleden. Het is een wrak, maar wel een prachtig wrak wat door het geweldig supportende publiek knap staande blijft geklapt. Na wat nodige, vrij hilarische, zonnebril en hoeden wissels en wat heel onverwachte covers, vraagt hij het publiek: ‘Do you know about the mystery of life?’. Je snapt dat ik nu HET antwoord op dat grootse best bewaarde geheim aan voel komen, ik sta op het puntje van mijn slippers, en Rodriguez zegt.. ‘The mystery of life is: you never know when its gonna be over’…..

BKS2

GODVERDOMME Ro, ik weet hier precies wanneer alles over is, over precies 17,5e minuut ga jij van het podium af, over precies 6 uur en ook 17,5e minuut gaat hier de muziek uit, niks niet van we gaan een paar uur langer door. Niks niet een verassings-unplugged-showtje van The National in dat verre-van-secret tuintje, wat toch eigenlijk meer een bos is, omdat IK OP DE FUCKING IJHALLENMARKT STOND.

The Mystery of dit weekend is het management van BKS, een ode aan het betuttelende Nederlandse vergunningsbeleid en winnen ze wat mij betreft een grote prijs voor het binnen de lijntjes kleuren. Maar daarom, alle jezus wat een goed georganiseerd festival, wat een geweldige line-up en wat heb ik enorm genoten van een aantal voor mij heel nieuwe en, jajaja ik geef het toe, verassende namen. Met grote zin ben ik 2 dagen op en neer gereden, BKS je was dan misschien weinig Secret maar dat maakt het deel Best méér dan goed.

Vond je het leuk? Laat het Jonathan weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer zien?

Bekijk het fotoalbum door Janno Verharen

Meer uit het blog

Oerol onderzoekt andere vorm voor festival

Nieuws

Vrijdag 3 april 2020

Het Terschellinger theaterfestival Oerol zal in 2020 niet in reguliere vorm kunnen plaatsvinden vanwege de corona-maatregelen van de Nederlandse overheid....

Alle virtuele raves op een rijtje

Nieuws

Vrijdag 27 maart 2020

Go hard and stay home.

Paaspop 2020 gaat niet door

Nieuws

Dinsdag 24 maart 2020

Gekochte tickets blijven geldig voor 2021; ook restitutie van ticket aankoopbedrag mogelijk

Glastonbury afgelast en dat is slecht nieuws voor alle Europese festivals

Nieuws

Woensdag 18 maart 2020

Een van de grootste openluchtfestival op aarde is door de coronacrisis genoodzaakt om de aanstaande editie te annuleren.

Ook Coachella uitgesteld naar aanleiding van coronavirus

Nieuws

Woensdag 11 maart 2020

Het festival staat nu gepland voor 9 tot en met 11 en 16 tot en met 18 oktober.

Eerste grote festival afgelast om coronavirus

Nieuws

Donderdag 5 maart 2020

Tomorrowland Winter in het Franse Alpe d'Huez wordt door de Franse autoriteiten afgelast vanwege de dreiging van het coronavirus.

SWF 2020 maakt line-up bekend

Nieuws

Dinsdag 3 maart 2020

O.a. Âme II Âme, Gerd Janson, Floorplan, Henrik Schwarz, Maceo Plex, Marcel Dettmann en Honey Dijon staan op het affiche.

Oost-Nederland krijgt er een LGBTQ-festival bij: Honey Honey

Nieuws

Zondag 1 maart 2020

Het oosten van ’t land kleurt roze, rood, oranje, geel, groen, blauw en paars. Honey Honey ‘The Festival’ doet zijn...