Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 2 minuten.

Nieuws

Amsterdamse club Claire sluit in november haar deuren

Door Timo Kragting op donderdag 10 oktober 2019

De Amsterdamse club Claire sluit per november haar deuren. Drie jaar heeft het team achter de nachtclub geprobeerd hun ideale club neer te zetten. Helaas heeft het niet tot voldoende bezoekers en omzet geleid, waardoor de club nu haar deuren moet sluiten. Op zaterdag 9 november host de club een groot uitzwaaifeest.

De club, waar voorheen Studio 80 gevestigd was, zal met een nieuw bestemmingsplan verder gaan. Een nieuw team en een nieuw concept.

Via Facebook laat de organisatie weten:

"Het is met een zwaar hart maar opgeheven hoofd dat we moeten mededelen dat claire in november 2019 haar deuren sluit.

We hebben in de drie jaar van ons bestaan glorieuze momenten gekend, ochtenden toegejuicht en ons idee van een ideale nachtclub met een vooruitstrevende programmering steeds beter tot uiting laten komen. Echter moeten we onder ogen zien dat rode cijfers niet weg te romantiseren zijn. Het is geen eitje om een nachtclub draaiende te houden en de simpele realiteit is dat het ons niet goed genoeg is gelukt. Het is erg jammer, maar ook gewoon waar.

We kijken terug op een fantastische periode, waar door zoveel mensen met liefde, passie en onvermoeibare toewijding is gewerkt aan een gedeelde droom om een thuishaven te zijn voor heads én de toevallige voorbijganger. Om een plek te zijn waar je vrijheid, jezelf en de ander kunt vieren en waar we lokaal en wereldwijd talent het podium konden geven dat ze verdienen. Het was een droom die meermaals uitkwam en daar zijn we ongelofelijk trots op. Trots omdat de gezichten tussen de schouders die deze droom droegen zo divers, inspirerend en talentvol zijn.

We konden ons geen betere en lievere crew, personeel, leveranciers, promoters, artiesten en dansers wensen, en koesteren een dankbaarheid en liefde die we nooit in woorden kunnen uitdrukken. Mede daarom stoppen we onze volledige ziel en zaligheid in de komende laatste weken waarin we jullie heel graag nog een keer zien. Onze aller laatste nacht waar we claire samen uitzwaaien zal op zaterdag 9 november plaatsvinden, waarover later meer.

Na onze laatste nacht zal een geheel nieuw team hun eigen draai geven aan deze mooie plek tussen Amstel en Rembrandtplein.

Afsluitend een aantal praktische zaken:
⁃ Al onze Amsterdam Dance Event evenementen gaan 100% door.
⁃ De precieze einddatum is nog niet bekend, zodra we dit weten zullen we ervoor zorgen dat alle betrokken partijen en eventuele ticket-kopers direct op de hoogte worden gesteld.

Mocht je vragen hebben, dan kan je contact met ons opnemen via vragen@claire.nl."

 

 

Vond je het leuk? Laat het Timo weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Eerste namen Pinkpop bekend

Nieuws

Woensdag 13 november 2019

Het festival bevestigt headliner Red Hot Chili Peppers. Ook Keane, Zara Larsson, Disturbed en Deftones komen volgend jaar naar Landgraaf.

Ook Post Malone bevestigd voor Pinkpop

Nieuws

Woensdag 13 november 2019

Niet lang nadat de organisatie Red Hot Chili Peppers, Deftones, Keane, Zara Larsson en Disturbed aankondigde, komt nu het nieuws...

ID&T neemt belang in Vunzige Deuntjes

Nieuws

Dinsdag 12 november 2019

De danceorganisatie koopt 60% van Vunzige Deuntjes, waarmee ze o.a. op Mysteryland al jaren mee samenwerken.

NU.nl organiseert eerste landelijke online debat over drugs

Nieuws

Vrijdag 8 november 2019

Moet harddrugs gelegaliseerd worden? En hoe schuldig ben je als recreatief gebruiker aan drugscriminaliteit? Die vragen en meer zullen tijdens...

Interview met Mauro van mahabe137: "We hebben veel aan Kultlab te danken"

Nieuws

Dinsdag 5 november 2019

Floris interviewde Mauro (23) van mahabe137 over hun naam, doorbraak en hun banden met Pablo Discobar en Kultlab.

Dit zijn onze festivaltips voor november

Nieuws

Maandag 28 oktober 2019

Want ook in de herfst en winter valt er genoeg te festivallen.

Enter the Snow is het splinternieuwe wintersportfestival in Avoriaz

Nieuws

Zaterdag 26 oktober 2019

In het zonnetje van de piste afglijden, gecombineerd met de beste livemuziek, iglo raves en een kneitergezellig verblijf met likeminded...

Gratis kerstfestival op de Westergas: De Amsterdamsche Kerstmarkt

Nieuws

Donderdag 24 oktober 2019

Een gratis toegankelijk stadsfestival met winterse gezelligheid, (live) muziek, eten en drinken, markt, kinderactiviteiten, een gevarieerd cultureel programma en iedere...