Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 3 minuten. Afbeelding: Sander Keizer

Report over Elrow Town Festival

Amor op z'n Spaans op Elrow Town Festival

Door Floris Buter op vrijdag 13 september 2019

Daar zit ik dan, met mijn espresso. 1 dag na Elrow Town en ik vraag me af “Hoe was het?”, “Wat heb ik gezien, gehoord, gevoeld en geproefd?” Voor mijzelf begon Elrow met een lichte tegenslag want Alberto, de vriend waar ik mee zou gaan, liet me de vrijdagmiddag voor Elrow weten dat hij in zijn korte trip naar de Spaanse Pyreneeën met een wilde kat had gevochten. “Ik heb het wel overleefd” vertelde hij aan de telefoon, “Maar ze hebben wel m’n arm af moeten zetten.” en “Ik lig nog aan de morfine en deze lieve “enferma” hier, zegt dat ik nog minimaal 2 dagen hier in het ziekenhuis moet blijven”. “Ze heeft zojuist om te troosten, Benny Rodrigues voor me aangezet en ze laat me nu wat foto’s zien toen ze als Go-Go danseres op een Elrow feest op Ibiza werkte.”

Elrow6

Ik werd er bijna jaloers van, maar richtte me op en dwong mezelf te focussen op zijn afgezette arm en dat ik tòch beter af was, want met of zonder Alberto: Ik was klaar voor Elrow Town Festival Amsterdam 2019!

Aangezien ik Spaans aan het leren ben stap ik op mijn fiets en koers naar de Westpoort met mijn Duolingo Spanish Podcast in. De podcast blijkt over de Flamenco te gaan. Een 200 jaar oude dans afkomstig uit de zuid Spaanse regio “Andalucia”. Ik laat me meenemen en hoor de gelijkenis met wat ik vandaag ga doen:
Uitbundig dansen, vergezeld door emotioneel geladen mensen die omringd door intens felle kleuren en fantasie wezens uit hun plaat gaan terwijl ze zo hard dansen dat hun “zapato’s” zo warm worden dat er bij sommigen bijna rook van lijkt op te stijgen. Ik weet ook wel dat de gelijkenis niet helemaal opgaat want in plaats van de “guitarrista y cantaor” zijn daar de handen van o.a. Paco Osuna, Mia More, FISHER, Blasterjaxx en 2manydjs die aan de knoppen zitten en onze oren doen jubelen. De uitbundigheid van shifting colors, fijn verwerkte aankleding tot in de kleinste details en de feestelijke sfeer lijken goed aan te sluiten. Wow ik krijg er zin in!

Tot mijn grootste verbazing word ik bij aankomst gekoppeld aan een fotografe afkomstig uit het geografische zwaartepunt van Latijns Amerika en zij is vandaag mijn tourguide over het festivalterrein. Ze leidt me, terwijl ze mijn gebroken Spaans liefdevol verbetert, aan de hand mee door “el bosque encantado”, hier drinken we onze eerste “Desperado”.

Elrow1

Ik loop met haar over het festivalterrein en we zien een grote opblaasbare papagaai “el papagayo”, twee meisjes met lollies in hun mond wippend op een doorzichtige Absolut opblaasfles gevuld met confetti, ofwel: dos niñas con piruletas en la boca, rebotando en una Absolut botella inflable transparente llena de confeti. Ook zien we enorme en kleurrijke kikker “La Rana” en we nemen een kijkje in de gevangenis - “El Prisión”

Elrow4

We zien een opblaasbaar dier in de vorm van iets dat eruitziet als een kruising tussen een schildpad, een octopus en een olifant. “Un animal inflable en forma de algo que parece un cruce entre una tortuga, un pulpo y un elefante.”

Wat een heerlijke taalles en wat een magisch feest is dit!

Na uren dansen met mijn spaanstalige tourguide ben ik zo blij dat ik haar aankijk.
Naast ons passeert een levengroot starwarsschepsel.
Hoog boven ons torent een hard draaiende Vestas windturbine aangedreven door de toch al best frisse september wind.
We staan op een houten vlonder net boven een modderige plas met wat vertrapte plastic bier glazen en wat - nog niet maar soon to be - biologisch afbreekbare confetti.

Ik kus haar.

En vraag: “¿Cómo te llamas?”
Zij knijpt in mijn hand en antwoord: “Jessica. Jessica Lopez. Mis amigas me llaman “J-Lo”.

Elrow7

Ik denk terug aan mijn vriend Alberto en stilletjes hoop ik dat zijn “enferma” net zo leuk is als het meisje dat hier nu, midden in “el bosco encantado” uit haar dak gaat op de tunes van Andrea Campo terwijl de laatste uurtjes wegtikken van Elrow Town Amsterdam 2019. Wat een heerlijke “fiesta” is dit! Tot volgend jaar!

Vond je het leuk? Laat het Floris weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer zien?

Bekijk het fotoalbum door Sander Keizer

Meer uit het blog

Exit Festival in Servië gaat deze zomer wél door

Nieuws

Dinsdag 2 juni 2020

Nu de lockdown in de meeste Oost-Europese landen voorbij is en het aantal besmettingen beperkt is gebleven, heeft Exit Festival...

Amsterdam ON Air is wijn-yoga, bingo, De Sluwe Vos en meer

Nieuws

Donderdag 28 mei 2020

Ook Amsterdam Open Air gaat online. Het grootste verschil met haar concurrentie? Bij een van de virtuele stages kun je...

No Art Hotel: het eerste festival in de 1.5 meter samenleving

Nieuws

Maandag 25 mei 2020

120 bezoekers worden tijdens het 24 uur durende festival verrast met verschillende activiteiten, op meerdere locaties in de A’DAM Toren...

Nederlandse muziekbranche presenteert petitie ‘Liefde voor Muziek’

Nieuws

Woensdag 20 mei 2020

(Live) muziekindustrie roept overheid op tot actie. Petitie ‘Liefde voor Muziek’ voor behoud van live muziek geopend.

Brabantse organisatoren maken plannen voor een drive-in festival

Nieuws

Dinsdag 12 mei 2020

Een groep festivalorganisatoren willen het Belgische concept ‘Beat Park’ nog deze zomer in Nederland introduceren. Het idee achter het concept...

Initiatief Stay Safe Voucher reikt helpende hand aan de evenementenbranche

Art

Maandag 11 mei 2020

Er is hoop voor festivals en fans.

Mogelijk nog een jaar of langer geen festivals

Nieuws

Donderdag 7 mei 2020

Hugo de Jonge schrijft in een brief dat grote evenementen als festivals pas weer kunnen plaatsvinden als er een vaccin...

Amsterdamse evenementenbranche luidt de noodklok

Nieuws

Maandag 4 mei 2020

Aangescherpte maatregelen coronavirus doet meer dan helft van evenementen de das om.