Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 3 minuten. Afbeelding: Sander Keizer

Report over Elrow Town Festival

Amor op z'n Spaans op Elrow Town Festival

Door Floris Buter op vrijdag 13 september 2019

Daar zit ik dan, met mijn espresso. 1 dag na Elrow Town en ik vraag me af “Hoe was het?”, “Wat heb ik gezien, gehoord, gevoeld en geproefd?” Voor mijzelf begon Elrow met een lichte tegenslag want Alberto, de vriend waar ik mee zou gaan, liet me de vrijdagmiddag voor Elrow weten dat hij in zijn korte trip naar de Spaanse Pyreneeën met een wilde kat had gevochten. “Ik heb het wel overleefd” vertelde hij aan de telefoon, “Maar ze hebben wel m’n arm af moeten zetten.” en “Ik lig nog aan de morfine en deze lieve “enferma” hier, zegt dat ik nog minimaal 2 dagen hier in het ziekenhuis moet blijven”. “Ze heeft zojuist om te troosten, Benny Rodrigues voor me aangezet en ze laat me nu wat foto’s zien toen ze als Go-Go danseres op een Elrow feest op Ibiza werkte.”

Elrow6

Ik werd er bijna jaloers van, maar richtte me op en dwong mezelf te focussen op zijn afgezette arm en dat ik tòch beter af was, want met of zonder Alberto: Ik was klaar voor Elrow Town Festival Amsterdam 2019!

Aangezien ik Spaans aan het leren ben stap ik op mijn fiets en koers naar de Westpoort met mijn Duolingo Spanish Podcast in. De podcast blijkt over de Flamenco te gaan. Een 200 jaar oude dans afkomstig uit de zuid Spaanse regio “Andalucia”. Ik laat me meenemen en hoor de gelijkenis met wat ik vandaag ga doen:
Uitbundig dansen, vergezeld door emotioneel geladen mensen die omringd door intens felle kleuren en fantasie wezens uit hun plaat gaan terwijl ze zo hard dansen dat hun “zapato’s” zo warm worden dat er bij sommigen bijna rook van lijkt op te stijgen. Ik weet ook wel dat de gelijkenis niet helemaal opgaat want in plaats van de “guitarrista y cantaor” zijn daar de handen van o.a. Paco Osuna, Mia More, FISHER, Blasterjaxx en 2manydjs die aan de knoppen zitten en onze oren doen jubelen. De uitbundigheid van shifting colors, fijn verwerkte aankleding tot in de kleinste details en de feestelijke sfeer lijken goed aan te sluiten. Wow ik krijg er zin in!

Tot mijn grootste verbazing word ik bij aankomst gekoppeld aan een fotografe afkomstig uit het geografische zwaartepunt van Latijns Amerika en zij is vandaag mijn tourguide over het festivalterrein. Ze leidt me, terwijl ze mijn gebroken Spaans liefdevol verbetert, aan de hand mee door “el bosque encantado”, hier drinken we onze eerste “Desperado”.

Elrow1

Ik loop met haar over het festivalterrein en we zien een grote opblaasbare papagaai “el papagayo”, twee meisjes met lollies in hun mond wippend op een doorzichtige Absolut opblaasfles gevuld met confetti, ofwel: dos niñas con piruletas en la boca, rebotando en una Absolut botella inflable transparente llena de confeti. Ook zien we enorme en kleurrijke kikker “La Rana” en we nemen een kijkje in de gevangenis - “El Prisión”

Elrow4

We zien een opblaasbaar dier in de vorm van iets dat eruitziet als een kruising tussen een schildpad, een octopus en een olifant. “Un animal inflable en forma de algo que parece un cruce entre una tortuga, un pulpo y un elefante.”

Wat een heerlijke taalles en wat een magisch feest is dit!

Na uren dansen met mijn spaanstalige tourguide ben ik zo blij dat ik haar aankijk.
Naast ons passeert een levengroot starwarsschepsel.
Hoog boven ons torent een hard draaiende Vestas windturbine aangedreven door de toch al best frisse september wind.
We staan op een houten vlonder net boven een modderige plas met wat vertrapte plastic bier glazen en wat - nog niet maar soon to be - biologisch afbreekbare confetti.

Ik kus haar.

En vraag: “¿Cómo te llamas?”
Zij knijpt in mijn hand en antwoord: “Jessica. Jessica Lopez. Mis amigas me llaman “J-Lo”.

Elrow7

Ik denk terug aan mijn vriend Alberto en stilletjes hoop ik dat zijn “enferma” net zo leuk is als het meisje dat hier nu, midden in “el bosco encantado” uit haar dak gaat op de tunes van Andrea Campo terwijl de laatste uurtjes wegtikken van Elrow Town Amsterdam 2019. Wat een heerlijke “fiesta” is dit! Tot volgend jaar!

Vond je het leuk? Laat het Floris weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer zien?

Bekijk het fotoalbum door Sander Keizer

Meer uit het blog

Toilet Festival 2020: Live vanaf de plee

Nieuws

Donderdag 19 november 2020

Dansen voor het goede doel op muziek van o.a. Rob Dekay, The Partysquad en Vunzige Deuntjes. Live vanaf de plee.

Naar de sneeuw met Enter The Snow kan ook dit jaar gewoon weer

Nieuws

Vrijdag 16 oktober 2020

In tijden dat er niets mogelijk lijkt, zien de jongens achter de organisatie van Enter the Snow juist kansen.

Doe mee met de Dutch Dance Quiz: een ode aan 30 jaar dance

Nieuws

Vrijdag 2 oktober 2020

Op zaterdag 17, 24 en 31 oktober presenteren Vivienne van den Assem en dance-expert Arne van Terphoven vanuit de legendarische...

TeamAlert is benieuwd naar jouw ervaringen met drugs in het verkeer

Nieuws

Woensdag 30 september 2020

Heb je een rijbewijs en ben je tussen de 18 en 50 jaar oud? En gebruik je weleens XTC, speed,...

Je feestbehoefte tóch nog kwijt bij Ongepland Festival

Nieuws

Donderdag 10 september 2020

De clubs zijn gesloten, festivalseizoen zit er op, maar op Ongepland Festival in het Sieraad te Amsterdam trekken ze hem...

Aangepast Pleinvrees am Strand belooft een muzikale stranddag te worden

Nieuws

Vrijdag 7 augustus 2020

"Lekker flaneren aan de Amsterdamse kust, pootjes in het goudgele zand, de fijnste muziek en een grijns op je giecheltje...

18 juli is het Nationale Festivalcrew-dag: een ode aan alle festivalmedewerkers

Nieuws

Dinsdag 7 juli 2020

De organisatie van de Zwarte Cross en Mañana Mañana roept alle festivalmedewerkers in Nederland op om 18 juli 2020 een...

HEMtuin is met afstand het meest veelzijdige festivalalternatief tot nu toe

Inclusief fotoalbum

Dinsdag 30 juni 2020

We mochten weer eens op pad en dat beviel goed!