Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 4 minuten. Afbeelding: Ill & Lauw

Report over

Alles wat we willen

Door Dennis Brouwer op maandag 13 juli 2015

Wat wil je nou echt in het leven? Een goeie baan, veel geld, een gezin? Of gewoon een weekend naar een Duits klooster en keihard losgaan met je vrienden? Afgelopen weekend kozen we voor het laatste.

Allwewant1

Alles wat we willen… is een snikheet weekend?

Het is niet meer dan logisch dat je de week voorafgaand aan een festival even de weersvoorspellingen checkt. Zo ook voorafgaand aan All We Want. Ik wist niet goed of ik blij of verschrikt moest reageren bij het zien van de berichtgevingen, het kwik leek op te lopen tot wel 40 graden! Na hevig overleg over partytenten, zwembadjes en andere hulpmiddelen om het weekend te overleven was het vrijdagmiddag eindelijk zo ver. Klooster Graefenthal ligt weliswaar in Goch (Duitsland), de organisatie is echter volledig Nederlands. Bezoekers kwamen voornamelijk uit Utrecht, Amsterdam en Nijmegen. Een lekkere greep uit 3 van de meest gezellige steden van het land. Bij aankomst bleken de weersvoorspellingen inderdaad te kloppen, alleen al bij het denken aan het opzetten van de tent begon bij mij het zweet al uit m’n poriën te gutsen. Gesteun en gekreun was al in de bus vanuit Amsterdam te horen, maar gelukkig stond er voor mij al een tentje klaar (Thanks Yvet!).

Alles wat we willen… zijn genoeg waterpunten?

Na een busreis van 2,5 uur was het de hoogste tijd voor een koud biertje. Aangezien er al wat mensen van tevoren met de auto waren stond het complete kamp al klaar. Het fijne van All We Want is dat de camping op hetzelfde terrein als het festival is. Overal is muziek te horen en als je wat vergeten bent, is de weg terug naar je tent zo gemaakt. Geen moeilijk gedoe met vesten meenemen en dergelijke. Ook even wat te eten halen is zo gebeurd, de uitgebreide line-up van broodjes, pasta, grill en ‘thank god’ fruit, is zeer goed geregeld. Aangezien het 29 graden was en het zweet dus uit mijn bilnaad kroop, wilde ik mij voor het dansen nog even opfrissen. Chapeau dat er gratis water werd aangeboden, maar het werd zo nu en dan wel erg druk bij de kraantjes. Gelukkig waren een aantal festivalgangers zo slim geweest om watersproeiers, supersoakers en hele drukspuiten mee te nemen. Bij de stages hingen daarnaast een aantal douchekoppen waar de bezoekers al dansend verfrissing op konden zoeken. Reden om oververhit te raken was er dus niet.

allwewant2

Alles wat we willen… is goede muziek?

Over de stages: deze zagen er fantastisch uit. Ieder voor zich niet te groot, maar wel mooi aangekleed, waardoor het festival zijn intieme sfeer behield. Tanzwiese, de buitenstage die iedere dag tot 10 uur ’s avonds open was, had een echte zomerse uitstraling. Iedere avond werd hier gedanst met op de achtergrond een prachtige ondergaande zon. Alle watergevechten vonden hier plaats en iedereen stond in zijn zwembroek, bikini of indianentooi te swingen. Vooral op zaterdag was het genieten geblazen toen het Berlijnse label Katermukke de line-up verzorgde en met name Sacha Braemer de hitte wist te verbloemen. Nog even een speciale vermelding voor de Italiaanse Giorgia Angiuli, een echte bezienswaardigheid op de vrijdagavond. Deze chick wist tijdens het draaien zelf voor de vocalen te zorgen en verschillende instrumenten te bespelen, wat mij betreft de ontdekking van deze zomer. Festivals: boek deze dame! Naast deze danstuin was er nog de Sandbühne, met als ondergrond, je raad het nooit… zand! Verderop, midden tussen de tenten op de camping stond de Wilde Oase. Hier kon al vanaf ’s ochtends vroeg gedanst worden, maar deze stage veranderde later op de dag in Circus Literair, waar verschillende dichters voordrachten konden doen. Een leuke afwisseling tussen het dansgeweld. Ook voor hitjesmuziek kon je hier terecht, met als favoriet natuurlijk het meest literaire lied ooit voortgebracht door de Nederlandse muziekindustrie: Drank en Drugs!

Alles wat we willen… is tot laat doorfeesten?

Zowel overdag als ’s nachts is er op All We Want een vol programma. Holzmarkt, de mainstage van het festival, is een grote schuur met een enorm houten hoofd in het midden. Geweldige visuele effecten in combinatie met de headliners van het festival, zoals Âme, KiNK, Adriatique en Einmusik zorgden voor een geweldige sfeer. Sowieso was de sfeer het gehele weekend zeer vrolijk, ontspannen en toegankelijk. Overal waren blije gezichten te zien. Ganz schön! Alle stages gingen over het algemeen veel langer door dan op het programma werd aangegeven, maar het Refektorium sprong hier toch wel bovenuit. Deze kelder met aflopende vloer was iedere nacht tot in de ochtenduren geopend, zelfs op de maandagochtend kwamen hier nog enkele technoklanken vandaan.

allwewant3

Alles wat we willen… is een onverwachtse orkaan?

Net zoals in Nederland blijkt het weer in Duitsland ook alle kanten op te kunnen. Na de eerste 2 dagen in de snikhitte te hebben overleefd, kwam er op zondagmiddag een heuse wervelwind opzetten. Je moest goed opletten om geen stok van een partytent in je nek te krijgen, dat zou het feestje toch enigszins verpesten. Gelukkig wisten de meeste bezoekers net op tijd hun haringen opnieuw in de grond te steken om zo de laatste avond met een ‘Bang’ af te sluiten. Na de laatste pauwengeluiden over het terrein te hebben geschreeuwd, werd het maandagochtend weer tijd om met tegenzin de bus terug te pakken naar de Randstad.

Is ‘All We Want’ Alles wat we willen? Een volmondig JA!

Vond je het leuk? Laat het Dennis weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

By The Creek keert in september terug als weekender

Nieuws

Donderdag 22 april 2021

Duimen dat het weer los mag in september, dan staat er namelijk dubbel zoveel By The Creek op het programma.

Merendeel jongeren verwacht dit jaar weer een festival te bezoeken

Nieuws

Vrijdag 16 april 2021

Met de eerste testevenementen achter de rug en de aankondiging dat in april honderden evenementen en attracties onder strikte voorwaarden...

Een noodzakelijke bom van opgekropte festivaleuforie

Maandag 22 maart 2021

Wat gebeurt er als je na een festivalloos jaar 1.500 festivalfans los laat in Biddinghuizen? Pure extase.

Joris Voorn, De Staat, Chef'Special en meer op testfestivals

Nieuws

Woensdag 24 februari 2021

De kaartverkoop start morgen voor iedereen die zich heeft aangemeld.

Mysteryland start met voorverkoop

Nieuws

Donderdag 11 februari 2021

Mysteryland heeft goede hoop dat ze 27 t/m 29 augustus het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer kunnen omtoveren tot een...

Pleinvrees Festival viert 10-jarig bestaan op 31 juli

Nieuws

Maandag 8 februari 2021

Weet jij al waar je naartoe gaat deze zomer?

YellowTipi onderzoekt: Hoe groot is de kans dat we deze zomer kunnen festivallen?

Nieuws

Donderdag 4 februari 2021

Floris onderzocht hoe groot de kans is dat we deze zomer weer kunnen festivallen. Vaccinaties, testevenementen, sneltests, wat is er...

Er komt een garantiefonds voor evenementen en dat is geweldig nieuws

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Waar de evenementenindustrie al maanden om schreeuwt, wordt eindelijk door het kabinet gehoord.