Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 4 minuten. Afbeelding: Ill & Lauw

Report over

Alles wat we willen

Door Dennis Brouwer op maandag 13 juli 2015

Wat wil je nou echt in het leven? Een goeie baan, veel geld, een gezin? Of gewoon een weekend naar een Duits klooster en keihard losgaan met je vrienden? Afgelopen weekend kozen we voor het laatste.

Allwewant1

Alles wat we willen… is een snikheet weekend?

Het is niet meer dan logisch dat je de week voorafgaand aan een festival even de weersvoorspellingen checkt. Zo ook voorafgaand aan All We Want. Ik wist niet goed of ik blij of verschrikt moest reageren bij het zien van de berichtgevingen, het kwik leek op te lopen tot wel 40 graden! Na hevig overleg over partytenten, zwembadjes en andere hulpmiddelen om het weekend te overleven was het vrijdagmiddag eindelijk zo ver. Klooster Graefenthal ligt weliswaar in Goch (Duitsland), de organisatie is echter volledig Nederlands. Bezoekers kwamen voornamelijk uit Utrecht, Amsterdam en Nijmegen. Een lekkere greep uit 3 van de meest gezellige steden van het land. Bij aankomst bleken de weersvoorspellingen inderdaad te kloppen, alleen al bij het denken aan het opzetten van de tent begon bij mij het zweet al uit m’n poriën te gutsen. Gesteun en gekreun was al in de bus vanuit Amsterdam te horen, maar gelukkig stond er voor mij al een tentje klaar (Thanks Yvet!).

Alles wat we willen… zijn genoeg waterpunten?

Na een busreis van 2,5 uur was het de hoogste tijd voor een koud biertje. Aangezien er al wat mensen van tevoren met de auto waren stond het complete kamp al klaar. Het fijne van All We Want is dat de camping op hetzelfde terrein als het festival is. Overal is muziek te horen en als je wat vergeten bent, is de weg terug naar je tent zo gemaakt. Geen moeilijk gedoe met vesten meenemen en dergelijke. Ook even wat te eten halen is zo gebeurd, de uitgebreide line-up van broodjes, pasta, grill en ‘thank god’ fruit, is zeer goed geregeld. Aangezien het 29 graden was en het zweet dus uit mijn bilnaad kroop, wilde ik mij voor het dansen nog even opfrissen. Chapeau dat er gratis water werd aangeboden, maar het werd zo nu en dan wel erg druk bij de kraantjes. Gelukkig waren een aantal festivalgangers zo slim geweest om watersproeiers, supersoakers en hele drukspuiten mee te nemen. Bij de stages hingen daarnaast een aantal douchekoppen waar de bezoekers al dansend verfrissing op konden zoeken. Reden om oververhit te raken was er dus niet.

allwewant2

Alles wat we willen… is goede muziek?

Over de stages: deze zagen er fantastisch uit. Ieder voor zich niet te groot, maar wel mooi aangekleed, waardoor het festival zijn intieme sfeer behield. Tanzwiese, de buitenstage die iedere dag tot 10 uur ’s avonds open was, had een echte zomerse uitstraling. Iedere avond werd hier gedanst met op de achtergrond een prachtige ondergaande zon. Alle watergevechten vonden hier plaats en iedereen stond in zijn zwembroek, bikini of indianentooi te swingen. Vooral op zaterdag was het genieten geblazen toen het Berlijnse label Katermukke de line-up verzorgde en met name Sacha Braemer de hitte wist te verbloemen. Nog even een speciale vermelding voor de Italiaanse Giorgia Angiuli, een echte bezienswaardigheid op de vrijdagavond. Deze chick wist tijdens het draaien zelf voor de vocalen te zorgen en verschillende instrumenten te bespelen, wat mij betreft de ontdekking van deze zomer. Festivals: boek deze dame! Naast deze danstuin was er nog de Sandbühne, met als ondergrond, je raad het nooit… zand! Verderop, midden tussen de tenten op de camping stond de Wilde Oase. Hier kon al vanaf ’s ochtends vroeg gedanst worden, maar deze stage veranderde later op de dag in Circus Literair, waar verschillende dichters voordrachten konden doen. Een leuke afwisseling tussen het dansgeweld. Ook voor hitjesmuziek kon je hier terecht, met als favoriet natuurlijk het meest literaire lied ooit voortgebracht door de Nederlandse muziekindustrie: Drank en Drugs!

Alles wat we willen… is tot laat doorfeesten?

Zowel overdag als ’s nachts is er op All We Want een vol programma. Holzmarkt, de mainstage van het festival, is een grote schuur met een enorm houten hoofd in het midden. Geweldige visuele effecten in combinatie met de headliners van het festival, zoals Âme, KiNK, Adriatique en Einmusik zorgden voor een geweldige sfeer. Sowieso was de sfeer het gehele weekend zeer vrolijk, ontspannen en toegankelijk. Overal waren blije gezichten te zien. Ganz schön! Alle stages gingen over het algemeen veel langer door dan op het programma werd aangegeven, maar het Refektorium sprong hier toch wel bovenuit. Deze kelder met aflopende vloer was iedere nacht tot in de ochtenduren geopend, zelfs op de maandagochtend kwamen hier nog enkele technoklanken vandaan.

allwewant3

Alles wat we willen… is een onverwachtse orkaan?

Net zoals in Nederland blijkt het weer in Duitsland ook alle kanten op te kunnen. Na de eerste 2 dagen in de snikhitte te hebben overleefd, kwam er op zondagmiddag een heuse wervelwind opzetten. Je moest goed opletten om geen stok van een partytent in je nek te krijgen, dat zou het feestje toch enigszins verpesten. Gelukkig wisten de meeste bezoekers net op tijd hun haringen opnieuw in de grond te steken om zo de laatste avond met een ‘Bang’ af te sluiten. Na de laatste pauwengeluiden over het terrein te hebben geschreeuwd, werd het maandagochtend weer tijd om met tegenzin de bus terug te pakken naar de Randstad.

Is ‘All We Want’ Alles wat we willen? Een volmondig JA!

Vond je het leuk? Laat het Dennis weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Valhalla Festival is de circusdirecteur van de randprogrammering

Nieuws

Maandag 11 december 2017

Lichtpuntje in de winter, circusdirecteur van de randprogrammering, wij doken wat dieper in de wereld van Valhalla Festival.

The Prodigy, Eric Prydz en Justice voor We Are Electric 2018

Nieuws

Donderdag 7 december 2017

Naast de drie bevestigde headliners heeft de organisatie o.a. de komst van Dave Clarke, Gramatik, MHD, Noisia (dj-set), Vitalic (live),...

10 festivals om de winter door te komen

Nieuws

Maandag 4 december 2017

Wees gerust, je hoeft niet de hele winter thuis te zitten, er is echt genoeg te beleven in festivalland.

Partymacher’s winnende clubconcept Schaafijs debuteert in De Marktkantine

Nieuws

Maandag 4 december 2017

Stel je droomt ervan om je eigen event te organiseren in een grote Amsterdamse club, dan heb je hiervoor wel...

Opa- en omadag tegen eenzaamheid op De Amsterdamse Winterparade

Nieuws

Vrijdag 1 december 2017

Op zaterdag 23 december organiseert De Amsterdamse Winterparade een opa- en omadag in het Winterpark (RAI) in Amsterdam.

O.a. Queens of the Stone Age, Nick Cave & The Bad Seeds, Fink en Sampha voor Down the Rabbit Hole 2018

Nieuws

Dinsdag 28 november 2017

Down the Rabbit Hole heeft een flinke rits namen en informatie over de voorverkoop bekend gemaakt.

Muziekexplosie in Nèmégûh: Herfsdrift Festival

Report over Herfstdrift

Maandag 27 november 2017

Herfst is nat, gekleurde bladeren, speculaas en Herfstdrift.

Queens of the Stone Age naar Rock Werchter

Nieuws

Vrijdag 24 november 2017

De derde bevestiging van Rock Werchter is Queens of the Stone Age. Voor zondag 8 juli werd Nick Cave And...