Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 5 minuten.

Report over All We Want Festival

All We Want Festival: Het Vat vs. De Tank

Door Dennis Brouwer op donderdag 7 juli 2016

Het is half 3 ’s middags als mijn vriend het Vat eindelijk op komt dagen. Verbijsterd, lichtelijk geïrriteerd, maar toch met een goed humeur zit ik al drie uur lang op de bank. We zouden half 12 al wegrijden richting Goch. Blijkbaar had het Vat zichzelf buitengesloten van zijn appartement. Gelukkig kwam na een tijdje een meisje zijn appartementencomplex uitgelopen. De reddende engel. Blij als een kind belt hij ons op: we kunnen eindelijk vertrekken.

AWW1

Een paar uur later rijden we de Duitse grens over en komen we aan in Goch. Een paar vrienden van ons zijn er al en informeren ons over de lange rij voor de ingang. Onze angst wordt werkelijkheid als blijkt dat de wachttijd meer dan een uur bedraagt. Gelukkig maalt niemand er echt om. Het is droog, we hebben wodka en iedereen heeft er zin in. Tot de klok 7 uur slaat. De tent staat nog geen minuut of de hemel breekt aan alle kanten open. Stortbuien en windstoten razen over de camping en het festivalterrein. Benny Rodrigues, Tsepo en Dixon zijn inmiddels van de outdoor mainstage verplaatst naar de Holzmarkt, oftewel ‘de schuur’. Ondanks de regen is het de hoogste tijd om te dansen. Gelukkig beschikt All We Want over meerdere overdekte stages en ligt alles dicht bij elkaar. Op de Sandühne, een semi-open-air stage met zacht zand als ondergrond en een aantal superchille banken zien wij De Tank voor het eerst verschijnen. De toen nog voor ons onbekende festivalganger zit er lekker in: ‘Hee mannen! Gezellig he? Zin in een biertje?’ Van het wachten in de rij en het opzetten van de tent hebben we flinke dorst gekregen en dus roepen we volmondig JA! Een speciale band is geboren tussen ons en De Tank, maar later bleek dat vooral Het Vat heet zijn nieuwe zielsmaatje had gevonden. De rivaliteit tussen deze twee heren zou later tot uiting komen, maar aangezien De Tank al om half 3 ’s middags aan de champagne voor de ingang zat, staat er voor het eerst een score op het bord: 0-1.

Na een heftige eerste avond waarvan de inhoud in het archief verborgen blijft, worden we rond half 12 wakker. Ondanks het slechte weer van gisteren ziet het terrein er top uit. Op de hardst getroffen plekken liggen houtsnippers, stro of vloerplaten zodat iedereen gewoon op z’n slippers richting de douches kan. In de tipi tent, tussen alle slaaptentjes, is het syndicaat inmiddels aan de dag begonnen. Funky disco platen geven het groepje brakke mensen dat vroeg aan de dag wil beginnen een glimlach van oor tot oor. ‘I gotta let you go, I gotta let you goooooo… No more sleepless nights!’ Meezingen in je ochtendjas is gewoon heerlijk om te doen. Overigens klopt die laatste zin van geen kant, slapeloze nachten waren het weldegelijk op het Duitse kloosterterrein. Maar goed, na de eerste stappen te hebben gewaagd bij het syndicaat wordt het tijd om te verplaatsen naar de Tanzwiese. Terwijl regenwolken zich afwisselen met strakblauwe lucht en warme zonnestralen komt onze goede vriend Henrik Schwarz het podium betreden. Aangezien het Henrik betreft besluiten de Germaanse weergoden hun plensbuien te staken en enkel te luisteren. Goed luisteren moest zeker, aangezien de achterste paar boxen het midden in zijn set begaven waardoor de helft niet te horen was. Het deerde niet, de zon scheen, de drank vloeide rijkelijk en iedereen had het naar zijn zin. Ohja, Het Vat en De Tank, waar waren die gebleven? Nou die waren inmiddels begonnen met de strijd waar dit verslag om draait. Biertje na biertje werd achterovergeslagen en de heren klokten het weg alsof het water was. De Tank was echter veel eerder begonnen en hield zijn voorsprong stevig vast: 0-2.

AWW2

All We Want heeft alles weg van een dorp. Het heeft zijn eigen kerk, zijn eigen kinderboerderij inclusief pauw, zijn eigen lawaai-makende jongeren, maar vooral het feit dat iedereen elkaar na een tijdje kent maakt dit zo’n geweldige plek. ’s Morgens douchen bij de kalende douchemeneer, beveiligers die drankjes uitdelen voor de hele groep, ’s middags theeleuten bij Jan en Thea van de EHBO en aan het eind van de avond springen bovenop de wagen van de jongens van de Photobooth. Gezelligheid staat bovenaan en iedereen voelt dat het goed is. Naar sommige festivals ga je voor de line-up, naar sommige voor de aankleding, maar naar All We Want ga je voor de sfeer… onovertroffen. De zaternacht is er dan ook eentje waar iedereen het naar zijn zin heeft. Vooral Het Vat. Al dansend in het Refektorium (aka De Bunker) is hij De Tank inmiddels flink aan het inhalen, waardoor de voorsprong slinkt: 1-2.

Zondag. Een aantal mensen verlaten het terrein door verplichtingen de volgende dag. Wij niet, ook al hebben we moeite met opstaan. De weersvoorspellingen zijn goed, maar tegen de verwachtingen in besluit Thor zijn donderstralen een uurtje op ons te richten. De vliegende partytent kan ons gestolen worden en zodra het droog is besluiten we met z’n allen op ons luchtbed bij de Tanzwiese te gaan liggen. Meneer Weiter draait aan de knoppen, gevolgd door Mister Soulful Techno Gabriel Ananda. ‘We worden nog bruin joh’. ‘Ja man, heerlijk toch dit, biertje?’ Het Vat heeft besloten zijn tempo van gisteravond te hervatten en komt gelijk met De Tank: 2-2. Wat een ongelofelijk spannende broederstrijd! Voor de laatste keer kleed iedereen zich om. Het percentage mooie mensen ligt in Goch op zo’n 95%, zelfs op de laatste dag. Bovendien kent het festival in verhouding een vrij hoog percentage vrouw, wat de sfeer zeker ten goede komt. Na drie dagen nog één keer volle bak dansen vraagt heel wat van je lichaam en je portemonnee. Daar hebben De Tank en Het Vat echter geen boodschap aan. De finale is in zicht en de stand wordt sinds een paar uur officieel bijgehouden. De heren liggen nog steeds gelijk, maar dan besluit Het Vat de wc op te zoeken. Dit is de kans. ‘Je moet nu halen Tank, loop op hem uit!’, schreeuwt één van ons. Al dansend en springend bij de Photobooth moedigen we De Tank aan. De Tank is echter leeg. In een moedige poging besluit hij een rondje te halen, maar Het Vat is sluw en zet vol de tegenaanval in. Terugkomend van de wc horen we hem roepen: ‘Dubbele ronde!’. Met angst in zijn ogen ziet De Tank Het Vat terugkomen met twee keer zoveel pils. De spanning is om te snijden, maar wordt snel doorbroken door Het Vat, die binnen de seconde besluit twee glazen achterover te gooien. De Tank is verslagen en gooit de handdoek (lees: autosleutels) in de ring. De gehele stage gaat los en ‘vanuit het niets’ is daar een fles Jäger die rond gaat. ‘Shotje op de overwinning!’ Eindstand: 3-2.

AWW3

Festivaldagen zijn leuk, maar festivalweekenden zijn legendarisch. All We Want is alles wat je wilt, tot volgend jaar!

Vond je het leuk? Laat het Dennis weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

By The Creek keert in september terug als weekender

Nieuws

Donderdag 22 april 2021

Duimen dat het weer los mag in september, dan staat er namelijk dubbel zoveel By The Creek op het programma.

Merendeel jongeren verwacht dit jaar weer een festival te bezoeken

Nieuws

Vrijdag 16 april 2021

Met de eerste testevenementen achter de rug en de aankondiging dat in april honderden evenementen en attracties onder strikte voorwaarden...

Een noodzakelijke bom van opgekropte festivaleuforie

Maandag 22 maart 2021

Wat gebeurt er als je na een festivalloos jaar 1.500 festivalfans los laat in Biddinghuizen? Pure extase.

Joris Voorn, De Staat, Chef'Special en meer op testfestivals

Nieuws

Woensdag 24 februari 2021

De kaartverkoop start morgen voor iedereen die zich heeft aangemeld.

Mysteryland start met voorverkoop

Nieuws

Donderdag 11 februari 2021

Mysteryland heeft goede hoop dat ze 27 t/m 29 augustus het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer kunnen omtoveren tot een...

Pleinvrees Festival viert 10-jarig bestaan op 31 juli

Nieuws

Maandag 8 februari 2021

Weet jij al waar je naartoe gaat deze zomer?

YellowTipi onderzoekt: Hoe groot is de kans dat we deze zomer kunnen festivallen?

Nieuws

Donderdag 4 februari 2021

Floris onderzocht hoe groot de kans is dat we deze zomer weer kunnen festivallen. Vaccinaties, testevenementen, sneltests, wat is er...

Er komt een garantiefonds voor evenementen en dat is geweldig nieuws

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Waar de evenementenindustrie al maanden om schreeuwt, wordt eindelijk door het kabinet gehoord.