Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 6 minuten. Afbeelding: Niels de Vries

Report over Loveland Weekender

Al dansend op een opblaasorka van een wildwaterbaan

Door Timo Kragting & Joe-Ann van Deventer op vrijdag 10 april 2015

DAG 1

Het is een warme zonnige dag in maart en een dikke set speakers vult de kofferbak van onze Peugeot. Met een auto vol energie en een heel weekend voor de boeg, hebben we nergens anders om te zijn, dan op de lange weg die nog voor ons ligt. De weg die ons brengt naar ‘het liefdesland’ zoals Joe-Ann het letterlijk wist te vertalen.  Loveland, here we come. 

Michelle en Marnix hebben zich genesteld op de achterbank. We waren vannacht nog in club Nyx, waar de wodka rijkelijk vloeide. Toch wordt vandaag elke vorm van hoofdpijn onderdrukt door Armand van Heldens I want your soul, die als een echo wordt teruggekaatst vanaf de achterbank. Niemand heeft toch tijd voor een kater? 

Op naar America. Niet dat we van plan waren de Atlantische Oceaan met deze Peugeot over te steken, ik bedoel America in Limburg. Hitzone 12 weet het alleen nog niet, “Whoo! We’re going to Ibiza”, tettert de radio. Met de autoraampjes op een kier cruisen we de A1 over als Marnix plots een koud 6pack bier uit de koelbox weet te manoeuvreren. Het is 11 uur. Mooie tijd.

Niet veel later komen we aan bij de parkeerplaats van Center Parcs het Meerdal. De ambiance doet een beetje denken aan de gulden middenweg tussen een zoetsappige Disney Film en een National Geographic documentaire. Het is er prachtig mooi. Ondefinieerbare vogels lijken ons welkom te heten, Joe laat zich langzaam zakken door haar spillebeentjes, om aan ééntje te vragen waar de ingang is, terwijl wij ons nog even in Bambi deel 2 wanen. 

Eenmaal binnen kan het feest beginnen, maar niet voordat we de spullen bij onze bungalow gedropt hebben. Na een half uur verdwaald te zijn geweest, onderweg wat eendjes gevoerd te hebben en heel hard hebben moeten lachen om een Belg in een pinguinpak, was daar dan eindelijk bungalow nummer 726. Onze thuishaven. “WE HEBBEN EEN BAD”, jubelt Joe en springt als een blij kind op en neer. Enthousiast rent Michelle naar haar toe, samen vieren ze het vooruitzicht van nostalgisch samen badderen, net zoals vroeger. Marnix en ik halen onze schouders op, kijken elkaar aan en ploffen languit op de riant grote bank. “Biertje?” vraag ik, Marnix glimlacht, zulk soort retorische vragen hoef je tijdens deze weekender natuurlijk niet te vragen.

De lichtinstallaties geven het idee dat we keihard hallucineren, of zelfs lucide dromen.

Nadat Marnix en ik ons door de krat bier heen gewerkt hebben en Joe-Ann en Michelle zijn bekomen van het ‘omg-we-hebben-een-bad’ syndroom lopen we gewapend met een fles wodka het bungalowpark weer op. Om de hoek verschijnt de met Captain Morgan vlaggetjes versierde Boogie-soul trein. De speakerinstallatie doet niet onder voor die van een gemiddeld feestcafé. De dames die we meehebben lijken te zijn veranderd in euforische meisjes die alleen nog maar op en neer kunnen springen. Ze rennen in alle kinderlijke nieuwsgierigheid erop af. Even warm dansen wordt dat dus. 

3 rondjes verder lukt het ons eindelijk om afscheid te nemen van de onvoorwaardelijke gezelligheid die het treintje omringt. Ietwat gedesoriënteerd drentelen we per ongeluk de Amazone area binnen. Links van ons is een loopsafari bezig, rechts van ons staat Harvey McKay de sterren van de hemel te draaien. Na een half uurtje met de muntenautomaat geknuffeld te hebben zweven we de dansvloer op.

Het lijkt alsof we zijn beland in een jungle met omgekeerde kleuren, de lichtinstallaties geven het idee dat we keihard hallucineren, of zelfs lucide dromen. De muziek staat heel even op de achtergrond terwijl we ons onderdompelen in de krachtige impulsen die ons hoofd laat tollen. 

Voor we het door hebben zit de eerste avond er alweer op. We belanden nog even op de afterparty van onze nieuwe beste vrienden en gaan vervolgens met een voldaan gevoel terug naar de bungalow. Om nog even in de paradijselijke Amazonesfeer te blijven, zetten we de Disney film Tarzan op. Halverwege de film duiken we toch maar ons bed in.

Geen grachten, geen vervelende toeristen, wel Sebastian Leger, Karotte, Gaiser en Speedy J.

DAG 2

BZZZ fluistert m’n telefoon in m’n oor. Het is Marnix die appt dat ik m’n nest uit moet komen. Michelle is net jarig geweest, Joe-Ann over 2 dagen, reden voor een surprise feestje. Uit een grote tas halen we confetti, taart, champagne en sterretjes tevoorschijn. Een luid verjaardagslied maakt de dames wakker. Van de taart nemen we allemaal een half hapje waarna de meisjes huppelend met champagne en al in bad verdwijnen. 

Een paar brakke uren later heeft iedereen zich bij elkaar geraapt en opgeladen voor een dagje festivallen. We verlengen de bungalowpre-party nog een beetje tot de zon weer tevoorschijn komt en het stopt met regenen. Maar zelfs daarover valt niet te klagen, terwijl we naar de foute hits van R Kelly en Usher luisteren klettert de regen op de ramen. Romantisch en een beetje twisted, precies wat we nodig hadden. Eindelijk klaart het op en besluiten we richting het festivalterrein dat de naam ‘Amsterdam’ draagt te gaan.

Geen grachten, geen vervelende toeristen, wel Sebastian Leger, Karotte, Gaiser en Speedy J. Het weer is nog steeds wat nors, maar dat mag de pret niet drukken. “Ik dans gewoon tussen de druppels door”, zeg ik tegen Michelle terwijl het water van m’n kin druipt. Even omkleden in de bungalow dan maar, voordat we het nachtprogramma induiken.

Vannacht besluiten we de andere areas te verkennen. Bij de Cuba stage vertoont Boris Werner zijn kunsten. Bij de Berlin stage, wat eigenlijk gewoon een leeg gemaakte fietsenstalling is, draait o.a. Einmusik aan de knoppen. Deze lekker klef hete stalling brengt een fijne intieme sfeer met zich mee. We glimlachen naar elkaar, goed vertoeven dit. 

Een boze badmeester horen we van ver roepen, maar het is al te laat.

Nadat ook deze nacht tegen zijn einde loopt belanden we op een afterparty die waarschijnlijk beregezellig was, maar waar we alle vier niet zo veel meer van weten. Sorry.

DAG 3

“WE MOETEN NAAR HET ZWEMBAD” wordt er in m’n oor getetterd. Ik weet niet zo goed wie of waar ik ben en waar deze gigantische koppijn vandaan komt, maar ik besluit mezelf uit bed te slepen. Wodka-ontbijt, een glaasje jus en een paar hotdogs doen ons goed. Speedo’s en badpakken aan, onze plastic bungalowkikker mee (die door duracell batterijen uit zichzelf kan zwemmen, true story) en op naar Hawaii, het zwembad.

Wildwaterbanen, glijbanen, golfbaden, bubbelbaden en een buitenbad zorgen ervoor dat we als kids op een kinderfeestje door het zwembad stormen. Nadat we vrienden zijn geworden met een grote opblaasorka besluiten we hem mee te nemen als onze ‘lucky charm’ als we van de wildwaterbaan gaan. Een boze badmeester horen we van ver roepen, maar het is al te laat. De rest van de dag wanen we ons in een onderwater paradijs. De funky tonen die H.O.S.H. en Melon ondertussen ten gehore brengen, galmen over het water terwijl we voor de honderdste keer van de glijbaan vliegen. 

’s Avonds gaat het feest gewoon door. Ook al weten we geen knuffelbeest uit de grijpautomaat te vissen is ook de zondagnacht meer dan geslaagd. We persen alle 4 nog een laatste beetje energie uit ons lichaam en dansen de nacht door. Nog een paar rondjes met het discotreintje, een legendarische laatste afterparty en een afsaussessie in de plaatselijk speeltuin en Loveland Weekender 2015 zit er alweer op.

Loveland x Bungalowpark met zwembad, een beter huwelijk bestaat niet.

 

Vond je het leuk? Laat het Timo weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

InHouse voegt sociale interactie toe aan virtueel festival

Nieuws

Dinsdag 22 september 2020

Tijdens dit eerste digitale festival mét sociale interactie sinds corona draaien 11 internationale top DJ’s waaronder Nicky Romero en Laidback Luke hun...

Pleinvrees Am Strand 2020: een fijne opwarmer voor volgend jaar

Report over Pleinvrees am Strand

Donderdag 17 september 2020

Een muzikale stranddag op het terras.

Je feestbehoefte tóch nog kwijt bij Ongepland Festival

Nieuws

Donderdag 10 september 2020

De clubs zijn gesloten, festivalseizoen zit er op, maar op Ongepland Festival in het Sieraad te Amsterdam trekken ze hem...

Aangepast Pleinvrees am Strand belooft een muzikale stranddag te worden

Nieuws

Vrijdag 7 augustus 2020

"Lekker flaneren aan de Amsterdamse kust, pootjes in het goudgele zand, de fijnste muziek en een grijns op je giecheltje...

18 juli is het Nationale Festivalcrew-dag: een ode aan alle festivalmedewerkers

Nieuws

Dinsdag 7 juli 2020

De organisatie van de Zwarte Cross en Mañana Mañana roept alle festivalmedewerkers in Nederland op om 18 juli 2020 een...

HEMtuin is met afstand het meest veelzijdige festivalalternatief tot nu toe

Inclusief fotoalbum

Dinsdag 30 juni 2020

We mochten weer eens op pad en dat beviel goed!

Dit zijn de 10 beste festivalalternatieven deze zomer

Nieuws

Donderdag 25 juni 2020

Terrastivals, festivalloze festivalcampings, dance dineren op een boot, er kan van alles deze zomer zonder festivals.

LatinVillage en The Good Guyz realiseren eerste luxe culinaire camping van Nederland

Nieuws

Woensdag 24 juni 2020

Taste of Amsterdam, Latinvillage Festival en The Good Guyz, realiseren de eerste glamping waar dagelijks wordt gekookt door Nederlandse topchefs.

Ontdek alle festivals

Ontdek Amsterdam Dance Event