Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 7 minuten.

Nieuws

Afterpartyguide ADE 2015

Door Maartje Weijenberg op woensdag 14 oktober 2015

De muziek stopt. Je hijst je over de dj-booth voor een bro-shake. Je hebt genoten! Dit kan toch niet het einde al zijn? Gelukkig kan je op ADE 2015 doorfeesten tot maandagochtend 8 uur. Als je een beetje credits op hebt weten te bouwen tijdens je onderdompeling in de meest intense midweek voor danceliefhebbers zelfs tot woensdagavond op thuisafters. Toch is afteren, en op een after belanden, een kunst op zich. YellowTipi geeft tips om te zorgen dat je bij die dikke after bent én dat je niet vroegtijdig verwijderd wordt wegens wangedrag. 

De clubafter - do's

Plan

Als je tijdens ADE naar een clubafter wilt voor die vette DJ, zorg dan dat je van te voren kaartjes hebt gehaald. Je wilt niet het risico lopen om na uren wikken en wegen met je vrienden voor een uitverkochte club te eindigen met als meest gevreesde uitkomst: ‘Wat gaan we nu doen?’. Niemand wordt gelukkig van die vraag en niemand heeft daar antwoord op. 

Eigen vervoer

Taxi’s zijn duurder tijdens ADE en je zult moeten wachten totdat alle Italianen voor je de taxichauffeur ervan hebben overtuigd dat ze best met zijn achten in de taxi passen. Zorg dus dat je nummers van snorders hebt. Beter nog is het om een (OV-)fiets te hebben. Zorg wel voor een Amsterdambestendig kettingslot anders sta je met je wazige kop uren naar je fiets te zoeken. Denk vooral niet dat alles in Amsterdam op loopafstand is.

Verstop drugs opnieuw

Voor jou is het een voortzetting van het feest. Voor de beveiliging is de clubafter een plek waar doorgesjeesde mensen heen gaan om meer drugs te gebruiken. Zorg dus voordat je naar binnen gaat dat je drugs weer netjes verstopt zijn. Je ballen zijn zo zweterig dat je sealtjes er makkelijk blijven plakken. Grote kans dat je uiteindelijk vergeet waar je nou die keta gelaten hebt dus maak een gecodeerde notitie in je telefoon. 

Accepteer 

Je met gesloten ogen terugtrekken in je eigen wereldje is erg verleidelijk. In het oor van die nuchtere garderobe-boy je jeugdtrauma’s schreeuwen ook. Op clubafters komen frisse en doorgehaalde feestgangers bij elkaar. Eigenlijk zitten jullie niet zo op elkaar te wachten. Schat dus aan de kleur van de wallen de huidige staat van de ander in en accepteer. Wees niet beledigd als iemand geen zin heeft om te horen dat je backstage met Ricardo Villalobos een potje hebt geschaakt. Kijk ook niet vreemd op als een fris uitziend meisje je aanstoot met ‘gaat het wel?’, terwijl je alleen maar in een onmogelijke pose onder de speaker ligt te genieten van de muziek. 

De clubafter - don'ts

Vergeten te eten

Je hebt uren staan dansen en liters vocht achterover geslagen. Je moet gewoon eten. De supermarkten in Amsterdam gaan gemiddeld om 8 uur ’s ochtends open: een verstandige stop op weg naar de after. De keuze in de supermarkt kan enigszins overweldigend zijn, net als de huisvrouwen en rondrennende kinderen, maar probeer een selectie te maken van vullende en voedzame producten. Bananen en andere soorten zacht fruit zijn de shit op dit moment maar probeer ook vooral de verschillende soorten drinkontbijt. Nadat je dit naar binnen hebt gewerkt voel je je herboren. 

Drugsbedelaars

Je hebt dikke winst gemaakt door je pillen te verkopen aan die Amerikanen, maar nu zit je zelf zonder drugs. Aan het begin van de ADE-week kun je er nog mee wegkomen door in de eerste minuut na kennismaking te vragen of er een nakkie over is. Vanaf zondagochtend is het een kansloze zaak omdat iedereen door zijn stash heen begint te raken. Geen sneuer gezicht dan een doorgehaalde drugsbedelaar. Als je drugs op zijn is dat een teken dat je naar huis moet.

Onaardig zijn tegen personeel

Je hebt de tijd van je leven. Dit komt omdat het personeel in de club er keihard voor werkt. Flip niet de pan uit als je twee wodka en een cola krijgt in plaats van twee wodka-cola. Ze doen echt hun best om je te verstaan maar hebben er waarschijnlijk al een shift van tien uur op zitten. Je eigen spraakvermogen zal ook enigszins onder niveau zijn. Betalen voor de wc is belachelijk, maar realiseer je wel dat Anita er voor zorgt dat je je diarree niet met je handen af hoeft te vegen. Overdrijf het ook niet. Ga niet de beveiliging uitgebreid knuffelen als bedankje. Gewoon meewerken is voldoende. Dan is iedereen blij.

Zoenen

Zoenen op afters... Zoenen op afters...

Je hebt zeker twaalf uur je tanden niet gepoetst, je shirt verwisseld of ook maar enigszins aan je persoonlijke hygiëne gedacht. De slapeloosheid heeft daarnaast je standaard drastisch verlaagd. Projecteer het liefdesgevoel dat je hebt voor alles in je directe omgeving niet op dat ene enthousiaste Spaanse meisje. Hoe verleidelijk het ook lijkt, zoenen ziet er op dit moment echt niet meer uit en je hebt er waarschijnlijk ook nog te weinig speeksel voor.

De thuisafter - do's

Bijdragen

Chapeau voor het feit dat je bij een vreemde op een thuisafter bent beland. Zorg nu dat je vaker uitgenodigd wordt door binnen te komen met een knaller. Bananen zijn een dikke plus. Omdat er altijd een tekort aan drinken is gooi je hoge ogen door ook nog eens twee flessen aanmaaklimonade te doneren. Wil je echter benoemd worden tot de koning van de after? Zorg dat je verschillende soorten telefoonopladers bij je hebt. Held. 

Deel

Op een thuisafter deel je alles wat je bezit. De schone sokken voor de terugreis, het laatste kauwgompje en zelfs je oude tandenborstel zal gemeengoed worden. Als je je vriendin bij je hebt zal je die ook moeten delen. Wees ook vooral bereid om je overgebleven drugs te delen door deze nonchalant op de klaarliggende spiegel te gooien. Je krijgt het allemaal terug als de volgende lading feestgangers arriveert en de inhoud van hun rugzak ter beschikking stelt.

Masseer

Op een thuisafter heb je alle redenen om aan elkaar te zitten. Maak daar gebruik van. Aangezien je je vriendin toch al deelt heb jij alle recht om aan iemand anders te gaan zitten plukken onder het mom van een massage. Masseer schouders, benen, borsten. Het maakt geen reet uit wat je doet, je zult de hemel in geprezen worden omdat het allemaal zo fantastisch aanvoelt. 

Een Chinese vuurmassage doet het altijd goed

Wekkers

Thuisafters kunnen dagenlang doorgaan. Af en toe roept iemand ‘shit, ik moet over twee uur werken’, maar over het algemeen is er weinig tijdsbesef. Mocht je ooit nog naar huis willen zet dan een wekker (en laat je dan vooral niet verleiden door de ‘nog eentje dan’). Zet je wekker om te onthouden wanneer je gegeten hebt. Houd een plasdagboek bij. Wanneer nam je nou die laatste 2cb? Tja, had je maar een wekker moeten zetten. 

De thuisafter - don'ts

Last minute

Ga NOOIT pas nadat de lichten aan zijn gegaan op zoek naar een thuisafter. De zin ‘wat gaan jullie nog doen?’ gecombineerd met je wanhopige kop zijn de ultieme dooddoener als je wilt afteren. In de ogen van anderen ben je A. blijkbaar zo’n outsider dat je niks weet, B. blijkbaar niet leuk genoeg om ergens uitgenodigd te worden, en C. Een kansloze loser. Bij thuisafters moet je er voor zorgen dat je uitgenodigd wordt. Probeer tijdens het feest al met mensen aan te pappen die er uit zien alsof ze wekelijks afteren en paai ze door ze kauwgom en sigaretten aan te bieden. Hier je drugs beginnen te delen kan ook een goede stap zijn, maar weet dan wel zeker dat er een thuisafter is. 

ravekut

Seks

Naast dat je een ravekut hebt in je roze lycra legging, kun je klaarkomen wel vergeten als je al zo lang wakker bent. Mocht hij wel kunnen klaarkomen dan realiseer je natuurlijk te laat dat je het condoom vergeten bent en loop je de rest van de after met de rotzooi. Denk ook vooral niet dat niemand weet dat jij en die semi-lekkere chick staan te rampentampen in de badkamer. Ze horen het, ze ruiken het en waarschijnlijk delen ze het ook op Facebook. Wil je per se seks omdat je supergeil wordt van grote groepen zweterige mensen, pijp dan eens als heteroman en andere man onder de douche. Heb je gelijk een goed verhaal. 

Geheimen delen

Op thuisafters kom je nader tot elkaar. In alle verbroedering en het ongelimiteerd delen van je gehele bezit kun je nog wel eens geneigd zijn je meest intieme geheimen te delen met wildvreemden. Behalve als je bekend wil staan als de jongen die het liefst de hele dag in luiers loopt, houd je geheimen voor jezelf. 

goedverhaal3

Outgaan

Omdat jij niet met drugs om kan gaan is de after gelijk verpest. Die geweldige after, die drie dagen had kunnen voortduren, moet worden gestaakt omdat jij niet meer ademt en de ambulance moet worden gebeld. Ook al had je alle telefoonopladers van de wereld mee, droeg je gelijk al je drugs over, pijp je de homoseksuele afterorganisator drie keer klaar, denk maar niet dat je ooit nog uitgenodigd gaat worden op een thuisafter. Loser. 

 

Vond je het leuk? Laat het Maartje weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

By The Creek keert in september terug als weekender

Nieuws

Donderdag 22 april 2021

Duimen dat het weer los mag in september, dan staat er namelijk dubbel zoveel By The Creek op het programma.

Merendeel jongeren verwacht dit jaar weer een festival te bezoeken

Nieuws

Vrijdag 16 april 2021

Met de eerste testevenementen achter de rug en de aankondiging dat in april honderden evenementen en attracties onder strikte voorwaarden...

Een noodzakelijke bom van opgekropte festivaleuforie

Maandag 22 maart 2021

Wat gebeurt er als je na een festivalloos jaar 1.500 festivalfans los laat in Biddinghuizen? Pure extase.

Joris Voorn, De Staat, Chef'Special en meer op testfestivals

Nieuws

Woensdag 24 februari 2021

De kaartverkoop start morgen voor iedereen die zich heeft aangemeld.

Mysteryland start met voorverkoop

Nieuws

Donderdag 11 februari 2021

Mysteryland heeft goede hoop dat ze 27 t/m 29 augustus het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer kunnen omtoveren tot een...

Pleinvrees Festival viert 10-jarig bestaan op 31 juli

Nieuws

Maandag 8 februari 2021

Weet jij al waar je naartoe gaat deze zomer?

YellowTipi onderzoekt: Hoe groot is de kans dat we deze zomer kunnen festivallen?

Nieuws

Donderdag 4 februari 2021

Floris onderzocht hoe groot de kans is dat we deze zomer weer kunnen festivallen. Vaccinaties, testevenementen, sneltests, wat is er...

Er komt een garantiefonds voor evenementen en dat is geweldig nieuws

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Waar de evenementenindustrie al maanden om schreeuwt, wordt eindelijk door het kabinet gehoord.