Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 4 minuten. Afbeelding: Damian van Soest

Nieuws

ADE-survivaltips voor gevorderden

Door Timo Kragting op maandag 7 oktober 2019

Het is niet niks, zo’n ADE-weekendje. Je komt er niet bepaald voor je rust en het gaat in geen enkel spreekwoordelijk koud kledingstuk zitten. Het is een weekend lang euforie, feesten, muziek en genieten. Maar zonder de passages in de goot is het toch niet helemaal compleet. Het is soms puur overleven. En dat overleven, daar hebben we wat tips voor.

Laat je drugs testen

DrugsBanner

Waarom zou je het niet doen? Het is belangrijk om te weten wat je in je lichaam stopt, want het is al meerdere keren voorgekomen dat bezoekers zijn overleden door het nemen van foute XTC. Dat wil je natuurlijk niet. Je drugs testen kan o.a. bij Jellinek. Meer info vind je hier: https://www.jellinek.nl/informatie-over-alcohol-drugs/drugs-test-service/

Bedenk alvast wat smoesjes

Jij weet net zo goed als wij dat je maandag niet fris, fruitig en op tijd op werk zal verschijnen. Neem de maandag daarom alvast vrij, of bedenk wat smoesjes waarmee je je kunt ziekmelden. Koop bijvoorbeeld een week van tevoren een pita shoarma en laat deze vervolgens een tijdje staan. Zodra het er écht smerig uitziet maak je er een foto van die je op maandag naar je baas kunt sturen: “Volgens mij was de shoarma niet helemaal goed gisteren, ik denk dat ik een voedselvergiftiging heb opgelopen”.

BannerTicketDeal

Stort die bodem

Onderschat dat bodempje niet. Een goede maaltijd voordat je gaat feesten is essentieel. Het activeert namelijk enzymen in je maag die er ook voor zorgen dat je lichaam alcohol en drugs beter afbreekt. Feesten op een lege maag hou je bovendien niet echt bepaald lang vol.

Boxen hoeven niet te worden geknuffeld

BoxenTips

We weten dat je bomvol euforische gevoelens zit en dat de muziek daar een grote rol in speelt. Het heeft echter geen zin om dan de boxen te gaan knuffelen. Daar merken ze niks van. Wat we bedoelen te zeggen is dat je gehoorbescherming zou moeten dragen en een beetje afstand zou moeten bewaren tussen jou en de boxen.

Fiets voorzichtig

FietsADE

ADE speelt zich nou eenmaal niet af op een dorpsplein. Je zal regelmatig van a naar b moeten fietsen. Midden in de nacht, beschonken, kan dat voor gevaarlijke situaties zorgen. Dus wacht nog even met dat appje naar de dealer tot je thuis bent en zorg dat je licht op je fiets hebt.

Be like Bob

BeLikeBob

Bob heeft een geweldige avond. Bob is met de auto, dus Bob drinkt en gebruikt niet. Maar dat maakt Bob niets uit, want de muziek en zijn vrienden zijn voor Bob vanavond genoeg om high van te worden. Bob is een held. Be like Bob.

Word geen ballon

Ballon

Ze zijn niet weg meer te slaan uit het straatbeeld, de bakfietsen met lachgasballonnen. Overal waar je bent zullen er ballonnen aangeboden worden. Misschien vind je het helemaal niet chill en skip je het sowieso, dan is deze tip niet voor jou. Juist als je ballonnen wel lekker vindt, doe een beetje tranquilo ey. Je kan niet bij elke bakfiets een ballon nemen, want dan word je er zelf nog ’s een.

Vertrouw niet te veel op global warming

Het is oktober, het festivalseizoen is ver achter ons en daarmee ook de festivaltemperaturen. Met ADE is het gewoon stervenskoud dus zorg dat je met genoeg warme kleren op pad gaat.

Beland niet in een vicieuze aftercirkel

aftercirkel

Tijdens ADE kun je van woensdag t/m maandagochtend praktisch 24/7 lang feesten. Soms is het leuk om na een feest nog een afterparty te bezoeken, even te rammen bij de Breakfast Club of gezellig bij iemand thuis te afteren. Dat kan, zorg alleen wel dat je geen after na after aan elkaar rijgt en totaal vergeet te slapen het hele weekend. Slapen is goed voor je. Zelfs even uitrusten met een plafonddienstje helpt.

Katerbestrijding

Katerbestrijding

Het ingewikkeldste stuk van ADE overleven zijn de katers. Drink veel water, eet goed, knuffel wat van je vrienden en je bent er zo weer bovenop.

De EHBO is je buddy

We gaan er, zeker na het lezen van dit stuk, natuurlijk vanuit dat jij als een zonnetje je ADE doorkomt. Maar mocht er toch iets aan de hand zijn en je vermoedt dat jij of een vriend(in) medische hulp nodig hebt? Twijfel dan niet en ga langs bij de EHBO. Mocht dat aan de orde zijn kun je hen ook gewoon vertellen of en wat je hebt gebruikt. Daar kom je niet mee in de problemen en zo kunnen ze je veel beter helpen.

Doe vooral niet wat je elk ander weekend zou doen

Het is maar 1 weekend per jaar ADE. Het is 51 weekenden per jaar niet ADE. Doe dus vooral wat je normaal gesproken niet doen. Zo’n gigantisch aanbod aan evenementen is er geen enkele andere week. Bezoek dus eens een setje van een dj in een platenzaak of ga naar een feest op een gekke locatie. Trek je vrienden mee naar een ingewikkelde borrel. Doe iets wat je de andere 51 weekenden niet kan doen. Welke feestjes je gratis kunt bezoeken, vind je overigens hier: KLIK. YellowTipi heeft trouwens ook wat tickets voor gave events in de aanbieding, die vind je HIER. Veel plezier!

Illustraties door: Damian van Soest

Vond je het leuk? Laat het Timo weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Exit Festival in Servië gaat deze zomer wél door

Nieuws

Dinsdag 2 juni 2020

Nu de lockdown in de meeste Oost-Europese landen voorbij is en het aantal besmettingen beperkt is gebleven, heeft Exit Festival...

Amsterdam ON Air is wijn-yoga, bingo, De Sluwe Vos en meer

Nieuws

Donderdag 28 mei 2020

Ook Amsterdam Open Air gaat online. Het grootste verschil met haar concurrentie? Bij een van de virtuele stages kun je...

No Art Hotel: het eerste festival in de 1.5 meter samenleving

Nieuws

Maandag 25 mei 2020

120 bezoekers worden tijdens het 24 uur durende festival verrast met verschillende activiteiten, op meerdere locaties in de A’DAM Toren...

Nederlandse muziekbranche presenteert petitie ‘Liefde voor Muziek’

Nieuws

Woensdag 20 mei 2020

(Live) muziekindustrie roept overheid op tot actie. Petitie ‘Liefde voor Muziek’ voor behoud van live muziek geopend.

Brabantse organisatoren maken plannen voor een drive-in festival

Nieuws

Dinsdag 12 mei 2020

Een groep festivalorganisatoren willen het Belgische concept ‘Beat Park’ nog deze zomer in Nederland introduceren. Het idee achter het concept...

Initiatief Stay Safe Voucher reikt helpende hand aan de evenementenbranche

Art

Maandag 11 mei 2020

Er is hoop voor festivals en fans.

Mogelijk nog een jaar of langer geen festivals

Nieuws

Donderdag 7 mei 2020

Hugo de Jonge schrijft in een brief dat grote evenementen als festivals pas weer kunnen plaatsvinden als er een vaccin...

Amsterdamse evenementenbranche luidt de noodklok

Nieuws

Maandag 4 mei 2020

Aangescherpte maatregelen coronavirus doet meer dan helft van evenementen de das om.