Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 4 minuten. Afbeelding: Damian van Soest

Nieuws

ADE-survivaltips voor gevorderden

Door Timo Kragting op maandag 7 oktober 2019

Het is niet niks, zo’n ADE-weekendje. Je komt er niet bepaald voor je rust en het gaat in geen enkel spreekwoordelijk koud kledingstuk zitten. Het is een weekend lang euforie, feesten, muziek en genieten. Maar zonder de passages in de goot is het toch niet helemaal compleet. Het is soms puur overleven. En dat overleven, daar hebben we wat tips voor.

Laat je drugs testen

DrugsBanner

Waarom zou je het niet doen? Het is belangrijk om te weten wat je in je lichaam stopt, want het is al meerdere keren voorgekomen dat bezoekers zijn overleden door het nemen van foute XTC. Dat wil je natuurlijk niet. Je drugs testen kan o.a. bij Jellinek. Meer info vind je hier: https://www.jellinek.nl/informatie-over-alcohol-drugs/drugs-test-service/

Bedenk alvast wat smoesjes

Jij weet net zo goed als wij dat je maandag niet fris, fruitig en op tijd op werk zal verschijnen. Neem de maandag daarom alvast vrij, of bedenk wat smoesjes waarmee je je kunt ziekmelden. Koop bijvoorbeeld een week van tevoren een pita shoarma en laat deze vervolgens een tijdje staan. Zodra het er écht smerig uitziet maak je er een foto van die je op maandag naar je baas kunt sturen: “Volgens mij was de shoarma niet helemaal goed gisteren, ik denk dat ik een voedselvergiftiging heb opgelopen”.

BannerTicketDeal

Stort die bodem

Onderschat dat bodempje niet. Een goede maaltijd voordat je gaat feesten is essentieel. Het activeert namelijk enzymen in je maag die er ook voor zorgen dat je lichaam alcohol en drugs beter afbreekt. Feesten op een lege maag hou je bovendien niet echt bepaald lang vol.

Boxen hoeven niet te worden geknuffeld

BoxenTips

We weten dat je bomvol euforische gevoelens zit en dat de muziek daar een grote rol in speelt. Het heeft echter geen zin om dan de boxen te gaan knuffelen. Daar merken ze niks van. Wat we bedoelen te zeggen is dat je gehoorbescherming zou moeten dragen en een beetje afstand zou moeten bewaren tussen jou en de boxen.

Fiets voorzichtig

FietsADE

ADE speelt zich nou eenmaal niet af op een dorpsplein. Je zal regelmatig van a naar b moeten fietsen. Midden in de nacht, beschonken, kan dat voor gevaarlijke situaties zorgen. Dus wacht nog even met dat appje naar de dealer tot je thuis bent en zorg dat je licht op je fiets hebt.

Be like Bob

BeLikeBob

Bob heeft een geweldige avond. Bob is met de auto, dus Bob drinkt en gebruikt niet. Maar dat maakt Bob niets uit, want de muziek en zijn vrienden zijn voor Bob vanavond genoeg om high van te worden. Bob is een held. Be like Bob.

Word geen ballon

Ballon

Ze zijn niet weg meer te slaan uit het straatbeeld, de bakfietsen met lachgasballonnen. Overal waar je bent zullen er ballonnen aangeboden worden. Misschien vind je het helemaal niet chill en skip je het sowieso, dan is deze tip niet voor jou. Juist als je ballonnen wel lekker vindt, doe een beetje tranquilo ey. Je kan niet bij elke bakfiets een ballon nemen, want dan word je er zelf nog ’s een.

Vertrouw niet te veel op global warming

Het is oktober, het festivalseizoen is ver achter ons en daarmee ook de festivaltemperaturen. Met ADE is het gewoon stervenskoud dus zorg dat je met genoeg warme kleren op pad gaat.

Beland niet in een vicieuze aftercirkel

aftercirkel

Tijdens ADE kun je van woensdag t/m maandagochtend praktisch 24/7 lang feesten. Soms is het leuk om na een feest nog een afterparty te bezoeken, even te rammen bij de Breakfast Club of gezellig bij iemand thuis te afteren. Dat kan, zorg alleen wel dat je geen after na after aan elkaar rijgt en totaal vergeet te slapen het hele weekend. Slapen is goed voor je. Zelfs even uitrusten met een plafonddienstje helpt.

Katerbestrijding

Katerbestrijding

Het ingewikkeldste stuk van ADE overleven zijn de katers. Drink veel water, eet goed, knuffel wat van je vrienden en je bent er zo weer bovenop.

De EHBO is je buddy

We gaan er, zeker na het lezen van dit stuk, natuurlijk vanuit dat jij als een zonnetje je ADE doorkomt. Maar mocht er toch iets aan de hand zijn en je vermoedt dat jij of een vriend(in) medische hulp nodig hebt? Twijfel dan niet en ga langs bij de EHBO. Mocht dat aan de orde zijn kun je hen ook gewoon vertellen of en wat je hebt gebruikt. Daar kom je niet mee in de problemen en zo kunnen ze je veel beter helpen.

Doe vooral niet wat je elk ander weekend zou doen

Het is maar 1 weekend per jaar ADE. Het is 51 weekenden per jaar niet ADE. Doe dus vooral wat je normaal gesproken niet doen. Zo’n gigantisch aanbod aan evenementen is er geen enkele andere week. Bezoek dus eens een setje van een dj in een platenzaak of ga naar een feest op een gekke locatie. Trek je vrienden mee naar een ingewikkelde borrel. Doe iets wat je de andere 51 weekenden niet kan doen. Welke feestjes je gratis kunt bezoeken, vind je overigens hier: KLIK. YellowTipi heeft trouwens ook wat tickets voor gave events in de aanbieding, die vind je HIER. Veel plezier!

Illustraties door: Damian van Soest

Vond je het leuk? Laat het Timo weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

By The Creek keert in september terug als weekender

Nieuws

Donderdag 22 april 2021

Duimen dat het weer los mag in september, dan staat er namelijk dubbel zoveel By The Creek op het programma.

Merendeel jongeren verwacht dit jaar weer een festival te bezoeken

Nieuws

Vrijdag 16 april 2021

Met de eerste testevenementen achter de rug en de aankondiging dat in april honderden evenementen en attracties onder strikte voorwaarden...

Een noodzakelijke bom van opgekropte festivaleuforie

Maandag 22 maart 2021

Wat gebeurt er als je na een festivalloos jaar 1.500 festivalfans los laat in Biddinghuizen? Pure extase.

Joris Voorn, De Staat, Chef'Special en meer op testfestivals

Nieuws

Woensdag 24 februari 2021

De kaartverkoop start morgen voor iedereen die zich heeft aangemeld.

Mysteryland start met voorverkoop

Nieuws

Donderdag 11 februari 2021

Mysteryland heeft goede hoop dat ze 27 t/m 29 augustus het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer kunnen omtoveren tot een...

Pleinvrees Festival viert 10-jarig bestaan op 31 juli

Nieuws

Maandag 8 februari 2021

Weet jij al waar je naartoe gaat deze zomer?

YellowTipi onderzoekt: Hoe groot is de kans dat we deze zomer kunnen festivallen?

Nieuws

Donderdag 4 februari 2021

Floris onderzocht hoe groot de kans is dat we deze zomer weer kunnen festivallen. Vaccinaties, testevenementen, sneltests, wat is er...

Er komt een garantiefonds voor evenementen en dat is geweldig nieuws

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Waar de evenementenindustrie al maanden om schreeuwt, wordt eindelijk door het kabinet gehoord.