Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 4 minuten. Afbeelding: Lotgenoten

Op(festi)vallend onbekend

ADE Highlight #5: Lotgenoten

Door Timo Kragting op donderdag 5 oktober 2017

Het zal niemand ontgaan zijn dat Amsterdam Dance Event weer voor de deur staat en alles en iedereen die dancemuziek liefheeft naar onze hoofdstad afreist. Je wordt al weken doodgegooid met promo van allerlei prominente evenementenorganisaties. Grote namen, wilde plannen, wij vinden het allemaal prachtig. Alleen leek het ons dit jaar veel interessanter om juist een kijkje te nemen bij de wat minder prominente organisaties. Daar zitten wat ons betreft de echte pareltjes. Vandaag kijken we naar een organisatie die snel terrein aan het winnen is: Lotgenoten.

De organisatie

Lotgenoten, misschien ken je ze wel. De organisatie achter veel verschillende concepten in Amsterdam, staat bekend om hun intieme events. Ze draaien inmiddels ruim 4 jaar mee in de scene en weten daar een steeds dikkere stempel op te drukken. Een stempel gevormd door feesten op de meest uiteenlopende locaties: Ruigoord, Claire, Paradiso, Stadsschouwburg, Radion, zelfs Kreuzberg in Berlijn moest eraan geloven. Bovendien is het affiche van Lotgenoten door de jaren heen ook gegroeid tot één om trots op te zijn. Dimitri From Paris, Black Coffee, Soul Clap, Joey Negro, Matthew Dear, Gerd het is slechts een kleine greep uit de brede range aan namen die ze in het verleden wisten te boeken. Het gaat goed met Lotgenoten, zeker als je bedenkt dat er vier ADE-events op het programma staan, en daar wilde wij natuurlijk meer van weten.

Het programma 

De combinatie van een sterke programmering zal ook tijdens ADE omarmd worden. House & disco, of eerder gezegd pure funkyness staan centraal. Een groovy, vrolijke tegenhanger van alle gigantische loodsen met duistere technodreunen. Verdeeld over vier avonden gaat Lotgenoten van chicago house, langs nu-disco, via de nieuwe Chin chin club, langs wat discolegendes in Studio K en Paradiso. 4 avonden, 33 acts, 4 locaties, wat gebeurt er eigenlijk niet tijdens Lotgenoten ADE? Een korte toelichting per avond:

Donderdagavond
Een goed begin is het halve werk. Op de openingsavond van Lotgenoten ADE kijken alle bezoekers voor een laatste keer uit op een nog-niet-kapot-gefeest Amsterdam. Vanaf Canvas, gevestigd op de 7e verdieping van het Volkshotel, kun je namelijk over de hele stad uitkijken. De samenwerking met het Britse AUS Music is ook een sterke keuze, zeker als je weet dat ze o.a. Deetron en Paul Woolford meenemen. Dus even kijken, een toffe intieme locatie? Check. Een geile muzikale programmering? Check. Helemaal Lotgenoten.

Lotgenoten ADE – Thursday
19 oktober, 22:30 – 05:00
Canvas
Met Deetron, Paul Woolford, Will Saul en Jan van Kampen
Event: klik

Vrijdagavond
Voor de tweede avond heeft de organisatie gekozen om een samenwerking aan te gaan met House District. Bovendien vindt deze avond plaats in de splinternieuwe hot-spot Chin Chin Club. House District brengt een stukje authentieke cultuur, met als missie om mensen te verbinden. En hoe kun je dat beter doen dan met de puurste vorm van energie: muziek. O.a. Levon Vincent, DJ QU, Volcov en Dj Rahaan draaien aan de knoppen, dat belooft een hoop housegeweld.

Lotgenoten ADE – Friday
20 oktober, 23:00 – 07:00
Chin Chin Club
Met Levon Vincent, Dj Qu, Dj Rahaan, Volcov – Neroli, Hiver en Wendel Sield
Event: klik

Zaterdagavond
De zaterdag, oh oh oh die Lotgenoten zaterdag. Zaterdag hebben ze een unieke hoek binnen het house- & discospectrum te pakken. Met Dimitri from Paris, Joey Negro, David Morales en Nick Monaco kun je namelijk rekenen op funky basslines, groovy snares en een vibe van Amerikaanse proporties. Dit alles vindt plaats in Studie/K in Oost, dat ongetwijfeld uit z’n voegen zal barsten. Brooklyn label/duo Razor-N-Tape (JKriv & Aaron Dae) komen een handje helpen om het dak eraf te blazen.

Lotgenoten ADE – Saturday
21 oktober, 22:00 – 08:00
Studio/K
Met David Morales, Dimitri from Paris, Joey Negro, DJ Rahaan, Nick Monaco, Razor-N-Tape, SY SEZ, Perdu, Guy Gravier en LODE
Event: klik

Zondagavond
Aan al het mooist komt ooit een eind, maar niet voordat Lotgenoten deze ADE in stijl heeft afgesloten. En waar doe je dat beter, dan in Amsterdams poptempel Paradiso. Op zondag ga je ten slotte na de kerk, zeker nadat je zo gezondigd hebt dit weekend. Het Marrokaanse Oasis Festival en Soul Heaven uit Ibiza geven deze avond een tropisch tintje. O.a. Prins Thomas, Francois K en Joey Negro geven deze avond een disco-tintje. Houselegende Little Louie Vega geeft de avond nog wat extra kleur. Een waardige afsluiter van een waardig ADE-weekend.

Lotgenoten ADE – Sunday
22 oktober, 20:00 – 05:00
Paradiso Amsterdam
Met Little Louie Vega, Francios K, Joey Negro, Space Dimension Controller, Prins Thomas, Amine K, Beesmunt Soundsystem, Jan van Kampen, Daan Groeneveld, Perdu, Guy Gravier, The Girl en May Man.
Event: klik

De tip 

Organisator Brett Voorzaat - die überhaupt al niet uitgepraat raakt over alle Lotgenoten events deze ADE - heeft wel een duidelijke favoriet. “De collab met Soul Heaven & Oasis Festival in Paradiso natuurlijk! Een houselegende (Little Louie Vega), een Noorse producer (Prins Thomas), lokale helden Beesmunt Soundsystem, Dekmantel ster Jan van Kampen en dat is nog niet eens de helft. Deze avond heeft zo veel, en dat alles in Paradiso. Ik ken eigenlijk weinig mensen die deze poptempel geen warm hart toedragen. ADE moet nog beginnen, maar stiekem kijk ik nog het meest uit naar de afsluiter.” Wij zijn om, ook al betekent dat een gigantische kater op de maandag. Maar ach, we zijn dan in ieder geval wel met z’n allen lotgenoten.

 

Vond je het leuk? Laat het Timo weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Met headliners als Tale Of Us, Ben Klock, Kölsch en Pan-Pot boekt SWF dit jaar een diverse mix

Nieuws

Vrijdag 22 februari 2019

Na een onvergetelijk en stijf uitverkocht SWF 2018, keren ze deze zomer terug op 17 augustus voor hun zevende editie

MOJO en Chasing the Hihat organiseren nieuw festival eilân op Terschelling

Nieuws

Dinsdag 5 februari 2019

Midden in de natuur treden artiesten als Maribou State, MCDE, Jungle by Night en Apparat

Lowlands maakt eerste 53 namen bekend

Nieuws

Woensdag 30 januari 2019

Tame Impala, Twenty One Pilots, The Prodigy, A$AP Rocky, Anderson .Paak & The Free Nationals, The National, New Order, Royal...

Utrecht krijgt er een bevrijdingsfestival bij: Vrijstad

Media

Woensdag 23 januari 2019

“Doe maar gek, je bent al normaal genoeg!” Dat is het credo van Vrijstad Festival, hét nieuwe bevrijdingsfestival van Utrecht,...

Het Amsterdams Verbond maakt 2 minuten lawaai op 5 mei

Nieuws

Zondag 20 januari 2019

Bevrijdingsfestival Het Amsterdams Verbond, dat dit jaar vijf jaar bestaat, keert op 5 mei terug naar de Tuinen van West...

Omarm de winter op Sneeuwbal Festival

Nieuws

Donderdag 17 januari 2019

If you can’t beat them, join them. Zo haalt Sneeuwbal Festival al jaren het beste in de winter naar boven....

Apenkooi Events wint A Greener Festival Award

Nieuws

Donderdag 17 januari 2019

“We willen de duurzaamste internationale festival-organisator van de wereld worden.” ...

Amsterdam Light Festival is het beste medicijn tegen je winterdip

Nieuws

Donderdag 10 januari 2019

Wat dacht je van een tripje langs de gezellige lichtkunst van het Amsterdam Light Festival, met een glaasje glühwein? Of...