Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 5 minuten. Afbeelding: Into The Woods

Nieuws

ADE Highlight #4: ADE Hangover

Door Maikel Boot op donderdag 28 september 2017

Een week ADE is te vergelijken met topsport. Je lichaam spant zich tot het uiterste in, omdat jij meermalig tijdens deze flamboyante oktoberweek ongenoeglijk hard de billen wilt schudden. En na al die wilde avonden met je vrienden of het ongegeneerde rokken- of broekenjagen, was er eigenlijk tot op heden maar één constante factor: de zondag-kater. Doorgaans een donkere dag, k.o. op de bank of huilend om een Disneyfilm. Maar hey, hoe klinkt dit: Even lekker uitpuffen, alles nabespreken met een broodje pulled pork of een lokaal gebrouwen witbiertje in de hand? You feel me? Nou, dan is er voor jou goed nieuws: dit jaar zorgen de organisatoren van Into The Woods (ITW) voor het ultieme anti-kater ontbijt op de zondag. Met als decor de NDSM werf en partners ADE, NDSM en Noorderlicht is het een veelbelovend en verfrissend concept. En het beste nieuws? Het is helemaal gratis te bezoeken.

Een creatief dorp rondom Noorderlicht

Zondag 22 oktober vanaf 12.00 gaat het terrein rondom Noorderlicht bij de NDSM-werf open voor ADE Hangover. De hekken van de Into The Woods festivals (Into The Woods ADE Weekender en ADE Night Shifts) van de dagen ervoor worden weggehaald en de organisatie gaat alle decorstukken die tijdens ADE zijn gebruikt inzetten om de werf nóg wat meer shine en smoelwerk te geven. “Iedereen is welkom op ADE Hangover. We willen jong en oud de kans geven om na te borrelen en na te genieten op de zondag”, aldus organisator Paul Niezen van ITW. Verwacht een klein festivaldorp bij Noorderlicht met overdekte tenten, sfeervolle vuurtjes en creatieve uitspattingen zoals we die van ITW kennen. Daarnaast zullen er drie podia te vinden zijn waar je in optima forma (of half-leunend tegen je beste vriend of vriendin) kan genieten van verscheidene muzieksoorten.

Back-to-back uit de comfort zone afgewisseld met live bands

Ook dj's kijken uit naar een zwaar weekend en zijn niet immuun voor een flinke kater. Vandaar dat de organisatie gekozen heeft voor een hoop back to back sets. Zo kunnen de dj's elkaar ondersteunen, afwisselen en versterken. En dat niet alleen, de dj’s worden door de organisatie uitgedaagd om uit hun comfortgenre te draaien. Denk aan een techno-dj die soulplaten aan elkaar mixt of een house-dj die wat classic hiphop tunes door de speakers pompt. Het vetste is misschien nog dat artiesten popelen om mee te doen aan deze unieke ADE-afsluiter. “Wij hebben het als organisatie enorm getroffen met de groep artiesten die meedoen aan ADE Hangover. Omdat het een gratis event is zijn wij volledig afhankelijk van hun gratie om bij ons de muziek te voorzien.”, aldus Niezen. Dit laat ook perfect zien hoe graag artiesten meedoen aan projecten van de organisator van o.a. succesformule Wildeburg festival en het veel geprezen Into The Woods. Voorbeelden van deze b2b sessies zijn o.a. Burt Control x KERK!Tripin’ Jaguar x Some Chemistry (die als muziekgenre Delusional Rave laten noteren) en later op de avond Reza Athar x Afrobot. Als afsluiter komt grootmeester Olivier Weiter met de altijd kekke Pete Bandit de boel op z'n kop zetten. De programmering loopt van wat meer chill in de middag naar een flinke muzikale climax in de avond. Op een andere stage kiest de organisatie ervoor om de dj’s af te wisselen met live bands. Denk hierbij aan acts als L’Enfant of the Funky Organizers. Dit geeft een frisse dimensie aan de lineup, die perfect bij de mellow atmosfeer passen. Een gedurfde zet, die we niet vaak elders zien. Oh en als kers op de taart zal er een uniek optreden plaats vinden van de band Dialoque. De band zal live met niemand minder dan Lövestad een improvisatie jam door de speakers knallen. Lövestad zal daarna solo live muziek ten gehore brengen.

Eindelijk een stevige maaltijd na al dat raven

“Geen bananen en raketjes meer”, aldus de organisatie. Lijkt ons ook een strak plan. En dit kan ook bijna niet anders, want er zullen allerlei foodtrucks en bars te vinden zijn op ADE Hangover. Wij durven te wedden dat bij het zien of ruiken van de eerste exotische maaltijd het water ongetwijfeld je voormalig droge bakkes in komt wandelen. Uiteraard is er nog veel meer mogelijk dan een gele rakker speciaalbier bij de bierbar of een druivensapje bij de wijnbaar, maar de details houdt de organisatie nog even lekker voor zichzelf. Een vette partij die langskomt is de TonTon Club. Zij zullen ADE Hangover voorzien van nostalgische arcade games. Zo kun je een potje airhockeyen of op je favoriete flipperkast van vroeger de high score neerzetten. Wij hebben trouwens ook geweldig nieuws voor mensen die niets liever willen doen dan als een zombie over een vintage markt te slenteren: dat kan ook gewoon. Even alle gekheid op een stokje, de markt die tijdens ADE Hangover plaatsvindt wordt verzorgd door Sunday Market. Deze partij staat normaal bij de Westergasfabriek maar reist speciaal naar de NDSM af om daar eenmalig te landen. Hier kun je schaamteloos shoppen naar vinyl, een vette oversized hoody, neonroze sieraden, een opgezette egel of om uiteraard even een lekkere versnapering te scoren. Toch weer zin in muziek na je een half uur te hebben vergaapt aan allerlei koopwaren? Hop dan vooral weer even naar een van de podia. Naast shops en catering zal op het terrein ook een aantal bijzondere kunstprojecten huizen. Dit is weer pure verwennerij, want ook hier onderstrepen we graag even dat het om een toegangsprijs-loos evenement gaat. Het is dus enkel de charmerende bereidwilligheid van zowel organisatie als kunstenaars om dit mogelijk te maken.

ADE Hangover is een soort dame blanche met siervuurwerk die je normaal alleen in een sjiek restaurant krijgt als je jarig bent. De gratis entree voor alle leeftijden gecombineerd met de openstelling van een prachtig ADE-decor, foodtrucks, chillplekken, dj's en live muziek maken dit event een enorm veelzijdig en toegankelijk cadeautje. Ook voor gezinnen of mensen uit de regio is ADE Hangover een tof uitstapje op je zondag. Lekker hangen met een biertje of even een rondje op de markt, alles mag. Oh, en als je ons zoekt, wij liggen op die zitzakken linksachter met een yoghurt smoothie naar lucht te happen. Toedeloe!

Informatie:
Zondag 22 oktober van 12:00 – 23:00
NDSM, Amsterdam (rondom Noorderlicht)
Gratis toegang
Meer info: klik

Line-up:

Barn (live stage)
Convoi Exceptional
Dialoque
Dialoque x Lövestad
Franca
Funky Organizers
L'Enfant
Lövestad
Resistance Orchestra
Spaceandtime

Werktheater (chill out sets)
Applescal x David Douglas (Sunday Vitamins Mix)
Burt Control x KERK! (SpottieOttieDopaliscious)
Forest of Heroes x Enrique's Groove x Meester Moeilijk (Vroege Vogels)
Olivier Weiter x Pete Bandit (Filter House)
Reza Athar x Afrobot (Medical Disco)
Tien Son x Al Dee (Grooves set)
Trippin Jaguar x Some Chemistry (Delusional Rave)

Noorderlicht
Die Strammer Jungs
DJ Axel
El-Rub-a-Dub
Esta Polyesta
Magnier
Marcel Vogel
SHMLSS
Wunterschlaus

 

Vond je het leuk? Laat het Maikel weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

By The Creek keert in september terug als weekender

Nieuws

Donderdag 22 april 2021

Duimen dat het weer los mag in september, dan staat er namelijk dubbel zoveel By The Creek op het programma.

Merendeel jongeren verwacht dit jaar weer een festival te bezoeken

Nieuws

Vrijdag 16 april 2021

Met de eerste testevenementen achter de rug en de aankondiging dat in april honderden evenementen en attracties onder strikte voorwaarden...

Een noodzakelijke bom van opgekropte festivaleuforie

Maandag 22 maart 2021

Wat gebeurt er als je na een festivalloos jaar 1.500 festivalfans los laat in Biddinghuizen? Pure extase.

Joris Voorn, De Staat, Chef'Special en meer op testfestivals

Nieuws

Woensdag 24 februari 2021

De kaartverkoop start morgen voor iedereen die zich heeft aangemeld.

Mysteryland start met voorverkoop

Nieuws

Donderdag 11 februari 2021

Mysteryland heeft goede hoop dat ze 27 t/m 29 augustus het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer kunnen omtoveren tot een...

Pleinvrees Festival viert 10-jarig bestaan op 31 juli

Nieuws

Maandag 8 februari 2021

Weet jij al waar je naartoe gaat deze zomer?

YellowTipi onderzoekt: Hoe groot is de kans dat we deze zomer kunnen festivallen?

Nieuws

Donderdag 4 februari 2021

Floris onderzocht hoe groot de kans is dat we deze zomer weer kunnen festivallen. Vaccinaties, testevenementen, sneltests, wat is er...

Er komt een garantiefonds voor evenementen en dat is geweldig nieuws

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Waar de evenementenindustrie al maanden om schreeuwt, wordt eindelijk door het kabinet gehoord.

Ontdek alle festivals

Ontdek Amsterdam Dance Event