Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 5 minuten. Afbeelding: Nieuwe Revu

Nieuws

ADE Highlight #2 Negen moddervette ADE-locaties

Door Gabriëla van der Hel op maandag 25 september 2017

Yes! De 22e editie van ADE komt er alweer aan en van 18 tot en met 22 oktober barst Amsterdam uit z’n voegen van de feesten. Er is veel om uit te kiezen en naast de knallers van line-ups spelen de locaties waarschijnlijk ook een grote rol in jouw keuzeproces. Daarom leek het ons een goed idee om alvast wat opvallende ADE-locaties met jullie te bespreken. Of je nu feest op een locatie met een mooie geschiedenis achter zich, of een gebouw die je normaliter nooit met een techno- of houseparty zou associëren, deze 9 plekken hebben toch echt wel iets bijzonders.

Namaste Namaste, Theater Amsterdam debuteert deze ADE en trapt de donderdag af met een bijzondere Deep House Yoga sessie van 09.00 tot 22.00. Het concept – dat overgewaaid is uit Berlijn – combineert deep house met yoga voor lichaam en geest. Helemaal zen worden in dit prachtige glazen gebouw aan het water op steenworp van het centrum, niet verkeerd toch? Je hebt ten slotte een druk weekend voor de boeg. Op dezelfde dag maar later op de avond organiseert Komm schön Alter in de grote theaterzaal een feest voor Leute ouder dan 24 jaar, die je absoluut niet mag missen. Als je oud genoeg bent dan.

Als je dacht dat je alleen naar de film kon gaan in Tuschinski dan heb je het mis. Niet veel mensen weten dat er een verborgen lounge in dit theater is, speciaal gebouwd en toegewijd aan Koningin Juliana. Een soort Royal VIP-lounge Deluxe waarvoor je door een achterdeur heen moet om er te komen, en waar o.a. DJ’s Kenny Dope en Kraak & Smaak de eer van de troon hoog mogen houden tijdens ADE.

ChinChinChin Chin Club. Foto door: Maxime Noir

‘Chin-chin’ is een Britse uitdrukking of kreet dat je net voor het proosten gebruikt, als een soort gelukwens voordat je je slok bier neemt. Net zo gelukzalig is de Chin Chin Club, naar eigenbenaming een social clubhouse: een Chinees restaurant, 3 bars, een speelhal, privé karaoke ruimtes en een club in één. Vroeger zat hier club Closure en deze oktober draait de club voor het eerst onder nieuw concept en naam mee met ADE. Ze trappen woensdag al af met een reeks prominente Aziatische house– en techno DJ’s. Hoogtepunt van het weekend is zonder twijfel de Purple Haze Album Release Party van Sander van Doorn op de zaterdag. Naast het Purple Haze project van de beste man zelf zullen o.a. BLR en Tim Mason achter de draaitafels verschijnen.

Misschien wel de meest bijzondere uit het rijtje: De Bijlmerbajes. Eind 2017 opent in dit voormalig gevangenisgebouw de JACK, maar tijdens ADE kun je daar alvast een sneak peekje nemen. De club zal van lgbt-vriendelijke aard zijn, maar wil zeker geen gayclub worden. Een bezonder concept op een bijzondere locatie, dat is bij JACK hoofdzaak. Deze gevangenis zonder tralies begon ooit als een experiment in de hippie jaren 70 waarbij de gevangenen zelf de sleutel van hun eigen cel in beheer hadden. De bajes stond niet voor straffen en lijden, maar voor resocialisatie en een humane aanpak voor de delinquenten. Door verschillende incidenten sindsdien  (lees: vele ontsnappingen) sloot de bajes de deuren in 2016. O.a. Lady Starlight, Black Asteroid en Milton Bradley zullen op zaterdag 21 oktober een voorproefje geven van de nieuwe club.

Audio Obscura

Je hebt ze vast al voorbij zien komen, de ADE-events die op de planning staan in het Muziekgebouw aan ’t IJ. Wist je trouwens dat elke 22e van de maand om klokslag 20.00 De Huil van de Wolff rond het gebouw en over ’t IJ te horen is? Dit is een eerbetoon naar een van de grondleggers van het Muziekgebouw, artistiek directeur Jan Wolff. Beetje spooky geluid wel als je er toevallig langsfietst, maar wel een mooi gebaar. Minder mysterieus maar net zo spannend zijn de DJ’s die hier tijdens ADE draaien: namelijk Maceo Plex, Kölsch en Joris Voorn, om er maar zo even 3 te noemen. Voor wie er nog niet is geweest, het gebouw ligt aan drie kanten in het water en kan het beste omschreven worden als een grote betonen doos met een glazen omhulsel. Wie wel er nou niet feesten in zo’n prachtig gebouw, waar het met de kwaliteit van het geluid zekerteweten wel snor zit?

Ohja, en koffieleuten opgelet: hoe leuk is het om in een oude Douwe Egberts fabriek op de harde beats van Monoloc los te gaan? Dat kan bij De Koffiefabriek. En decaf nog wel te verstaan. In dit mooie industriële en prachtig gerenoveerde pand hebben meubelmakers, ontwerpers en kunstenaars zich gevestigd. Tijdens ADE organiseert LET tussen deze bewoners in een onvergetelijk feest. Zo onvergetelijk dat het natuurlijk direct uitverkocht was. Ben jij 1 van de gelukkige bezitters van een ticket? Goed gedaan. Misgegrepen? Sorry voor jou, Ticketswap alertje dan maar?

TheCraneThe Crane 1974. Foto door: Delian Leto

En er is nog veel meer! Wat dacht je van de Mary Go Wild Basement met de jaarlijkse basement raves? Of ga voor een wat kuisere optie, en kies voor 1 van de toffe feesten in een voormalig kerkgebouw St. Olofskapel in hartje centrum. Of je zoekt het gewoon wat hogerop en feest in een kraam op het NDSM-terrein. Want geen last van hoogtevrees? Dan feest je op 50 meter hoogte het dak eraf in het Crane Hotel.

Keuzestress? Welnee joh. Vertrouw erop dat jij uiteindelijk toch wel de juiste beslissing kan maken. Dus niet 4 uur per dag besteden aan een aan-meningen-overlopende-whatsappgroepen en er dan toch maar een poll uit sturen, maar gewoon die knoop doorhakken. Veel plezier met ADE!

Waar en wanneer?

Theater Amsterdam

Donderdag 19 oktober, 22:00 - 06:00
Suara ADE Showcase

Vrijdag 20 oktober, 09:00 - 22:00
Deep House Yoga ADE Special

Vrijdag 20 oktober, 22:00 - 08:00
komm schon Alter - Das ADE Spezial 2017

Zaterdag 21 oktober, 22:00 - 08:00
Click & Labyrinth ADE special

Tuschinki

Donderdag 19 oktober, 22:00 - 05:00
The Fabulous Shaker Boys Present: Dopewax Approved

Vrijdag 20 oktober, 22:00 -05:00
The Fabulous Shaker Boys Present: The Soul Heaven ADE LoveFest

Chin Chin Club

Woensdag 18 oktober, 23:00 - 07:00
INTRO China // ADE 2017 Special

Vrijdag 20 oktober, 23:00 - 07:00
Lotgenoten x House District ADE

Zaterdag 21 oktober, 23:00 - 06:00
Purple Haze – Album release Party

De Bijlmer bajes

Zaterdag 21 oktober, 13:00 - 23:00
JACK in de Bijlmerbajes

Muziekgebouw aan ’t IJ

Woensdag 18 oktober, 20:30 - 23:00
The Rest is Noise x ADE: Ben Frost + Jlin

Vrijdag 20 oktober, 22:00 - 06:00
Audio Obscura x Mosaic ADE

Zaterdag 21 oktober, 22:00 - 06:00
Audio Obscura x Spectrum ADE

De Koffiefabriek

Zaterdag 21 oktober, 23:00 - 08:00
LET x Dystopian ADE Special

Mary Go Wild Basement

Donderdag 19 oktober, 14:00 - 20:00
Basement Rave - Day 1

Vrijdag 20 oktober, 14:00 - 20:00
Basement Rave - Day 2

Zaterdag 21 oktober, 14:00 - 20:00
Basement Rave - Day 3

St. Olofskapel

Woensdag 18 oktober, 22:00 - 05:00
Moombahteam Presents: Hip Control

Vrijdag 20 oktober, 18:00 - 00:00
Meet Me at the Hotel

Zaterdag 21 oktober, 22:00 - 05:00
Villa Kakelbont Presents: In the Church

Crane hotel

Vrijdag 20 oktober, 23:00 - 05:00
Crane Sessions and DJ-World present: D1STR1KT

Zaterdag 21 oktober, 23:00 - 05:00
Crane Sessions and DJ-World present: Cargo

Vond je het leuk? Laat het Gabriëla weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Naar de sneeuw met Enter The Snow kan ook dit jaar gewoon weer

Nieuws

Vrijdag 16 oktober 2020

In tijden dat er niets mogelijk lijkt, zien de jongens achter de organisatie van Enter the Snow juist kansen.

Doe mee met de Dutch Dance Quiz: een ode aan 30 jaar dance

Nieuws

Vrijdag 2 oktober 2020

Op zaterdag 17, 24 en 31 oktober presenteren Vivienne van den Assem en dance-expert Arne van Terphoven vanuit de legendarische...

TeamAlert is benieuwd naar jouw ervaringen met drugs in het verkeer

Nieuws

Woensdag 30 september 2020

Heb je een rijbewijs en ben je tussen de 18 en 50 jaar oud? En gebruik je weleens XTC, speed,...

Je feestbehoefte tóch nog kwijt bij Ongepland Festival

Nieuws

Donderdag 10 september 2020

De clubs zijn gesloten, festivalseizoen zit er op, maar op Ongepland Festival in het Sieraad te Amsterdam trekken ze hem...

Aangepast Pleinvrees am Strand belooft een muzikale stranddag te worden

Nieuws

Vrijdag 7 augustus 2020

"Lekker flaneren aan de Amsterdamse kust, pootjes in het goudgele zand, de fijnste muziek en een grijns op je giecheltje...

18 juli is het Nationale Festivalcrew-dag: een ode aan alle festivalmedewerkers

Nieuws

Dinsdag 7 juli 2020

De organisatie van de Zwarte Cross en Mañana Mañana roept alle festivalmedewerkers in Nederland op om 18 juli 2020 een...

HEMtuin is met afstand het meest veelzijdige festivalalternatief tot nu toe

Inclusief fotoalbum

Dinsdag 30 juni 2020

We mochten weer eens op pad en dat beviel goed!

Dit zijn de 10 beste festivalalternatieven deze zomer

Nieuws

Donderdag 25 juni 2020

Terrastivals, festivalloze festivalcampings, dance dineren op een boot, er kan van alles deze zomer zonder festivals.

Ontdek alle festivals

Ontdek Amsterdam Dance Event