Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 5 minuten.

Nieuws

ADE: de tofste locaties op een handig alfabetisch rijtje

Door Dennis Brouwer op dinsdag 6 oktober 2015

Dat het Rembrandt- en Leidseplein de hotspots van Amsterdam Dance Event zijn is overduidelijk met clubs als Club Air, Jimmy Woo, Melkweg, Paradiso en Studio 80. Behalve deze gevestigde orde zijn er ontzettend veel andere toffe locaties met dikke feesten waar je de nacht door kan brengen. Wij hebben de tofste locaties, inclusief programmering, op een handig alfabetisch rijtje gezet.

Closure

- Rozengracht 133

De nieuwe club Closure viert dit jaar haar ADE-ontmaagding. Het in januari heropende pand aan de Rozengracht zou het stokje van Trouw over moeten nemen als meest begeerde club van de stad. Een flinke opgave dus. Tijdens ADE kan Closure zichzelf op de kaart zetten en de programmering liegt er dan ook niet om. Iedere vrijdag-, zaterdag- en zondagochtend opent de tent haar deuren voor Breakfast Club, het concept dat vorig jaar nog in de Melkweg plaatsvond. Door de rauwe, minimalistische en zwarte uitstraling is dit ‘the place to be’ voor de doorhaal-raver. Daarnaast is ook het nachtprogramma er eentje om je vingers bij af te likken. Vooral de vrijdag, met Seth Troxler de gehele nacht achter de draaitafels, zal immens populair worden. 

Vrijdag 17, Zaterdag 18, Zondag 19 oktober van 07.00 – 17.00: Breakfast Club, met o.a. Midland, DJ QU en Donato Dozzy.

Donderdag 15 okt van 22:00 - 06:00: RE:Sonant, met o.a. Ben Sims. Tijd: 22.00 – 06.00.

Vrijdag 16 okt van 22:00-06:00: Seth Troxler All Night Long (DJ-Kicks Launch Party), met o.a. Seth Troxler. 

Zaterdag 17 okt van 22:00 – 06:00: Geist Showcase, met o.a. Magda en Matthew Johnson.

De Gashouder

- Haarlemmerweg 8 E

In het Westerpark ligt de glorieuze Gashouder. Dit is het domein van Awakenings, dat jaar in jaar uit ál zijn feesten hier geeft. Verwacht snoeiharde techno, een lichtshow zoals je die nog nooit hebt gezien, zweet dat van het dak afdruipt en knallend vuurwerk. Door zijn ronde vorm heb je geen idee waar de in- en uitgangen zich in godsnaam bevinden. Bezoekers raken zichzelf volledig kwijt in dit unieke bolwerk. Wat vroeger als opslagplaats voor gas diende, staat tijdens ADE bomvol feestende mensen. 

Donderdag 15 okt van 22:00 - 08:00: Drumcode, met o.a. Adam Beyer, Alan Fitzpatrick en Ida Engberg. 

Vrijdag 16 okt van 22:00 - 08:00: Carl Cox & Friends, met o.a. Carl Cox, Joseph Capriati en The Martinez Brothers. 

Zaterdag 17 okt  van 22:00 - 08:00: Joris Voorn & Friends, met o.a. Joris Voorn, Green Velvet en Henrik Schwarz. 

Zondag 18 okt  van 22:00 - 08:00: Electric Deluxe, met o.a. Speedy J, Blawan en Nina Kraviz. 

De Marktkantine

- Jan van Galenstraat 6

Dat het pand in 1936 oorspronkelijk gebouwd is als kantine voor de aangrenzende markt zal je niet zijn ontgaan. Dit historisch besef maakt een bezoek aan De Marktkantine alleen al bijzonder. Dat je kunt gaan dansen in zalen waar de grootheden van hun tijd op het podium stonden voegt hier nog een extra dimensie aan toe. Maar de internationale labels die De Marktkantine voor ADE 2015 heeft weten te boeken zijn toch wel de gekarameliseerde kers op de chocoladeslagroomtaart. De Marktkantine bewijst daarmee een grote speler te zijn in het Amsterdamse nachtleven. 

Woensdag 14 okt van 22:00 - 06:00: Berlin ADE Special: Still vor Talent x Exploited, met o.a. Oliver Koletzki, Claptone en HVOB.

Donderdag 15 okt van 21:00 - 07:00: Innervisions, met  Dixon, Âme (DJ + LIVE) & Solar.

Vrijdag 16 okt van 22:00 - 08:00: Pole Group X Modularz X Wolfskuil, met o.a. Oscar Mulero, Reeko, Pfirter en Christian Wunsch live.

Zaterdag 17 okt  van 22:00 - 07:00: Hivern Discs, met o.a. John Talabot, Roman Flugel en Red Axes.

Zondag 18 okt  van 17:00 - 01:00: Maeve, met o.a. Mano Le Tough, Baikal en The Drifter

Muziekgebouw aan ’t IJ

- Piet Heinkade 1 

Tijdens ADE geen klassieke muziek, maar diepe/donkere techno en feesten die tot diep in de nacht doorgaan. Normaal gesproken zit het publiek in het Muziekgebouw aan ’t IJ aandachtig te luisteren naar violen en andere strijkinstrumenten, maar vrijdag 16 en zaterdag 17 oktober worden de stoelen vakkundig aan de kant geschoven door een aantal waanzinnige artiesten. Op vrijdag ontvangt één van de mooiste concertgebouwen die ons land rijk is bijvoorbeeld Maceo Plex, Scuba en Agoria. Daarnaast komt op zaterdag het Italiaanse label Life and Death met een feest waar je ‘u’ tegen zegt. Tale of Us, Recondite, Mind Against en nog meer grote namen zullen dan te bewonderen zijn. Be there or be square! 

Vrijdag 16 okt van 23:00 - 07:00: Audio Obscura presents: Ellum, met o.a. Maceo Plex, Stephan Bodzin en Gabriel Ananda. 

Zaterdag 17 okt van 23:00 - 07:00: Life and Death / Audio Obscura, met o.a. Tale of Us, Recondite en Job Jobse.

 Foto: Martin de Lusenet

NDSM-werf

- Tt. Neveritaweg 61 

Klaar met de nachtfeesten en zin in een dag-festival? Op zaterdag is Dockyard Festival te vinden op de NDSM-werf, het industriële decor dat in het festivalseizoen plaats biedt aan bijvoorbeeld DGTL, Voltt en Valtifest. De NDSM is al jaren een locatie waar veel organisaties naar uitwijken, vooral dankzij de rauwe uitstraling die het terrein kent. Beton en steen is wat je hier zal vinden, een omgeving waar ieder techno-hart sneller van gaat kloppen. 

Zaterdag 17 okt van 11:00 - 23:00: Dockyard Festival, met o.a. Paul Ritch, Paco Osuna en Surgeon.

OCEANDIVA

- Piet Heinkade 27

Houd je van varen en zomerse housemuziek? Op de zaterdag van ADE geeft het label Hed Kandi, bekend van vele Ibiza avonden, een uniek feest op cruiseschip OCEANDIVA. Je hoort het goed, op een cruiseschip! Vrolijke ‘saxofoon-house’ en een schitterend uitzicht terwijl je over het IJ vaart, wat wil je nog meer? 

Zaterdag 17 okt van 22:00 - 05:00: Hed Kandi ADE Special 2015, met o.a. DJ Eibhlin, Carl Hanaghan en Ace on Sax.  

Oldschool Amsterdam

- Gaasterlandstraat 3-5 

Op loopafstand van de Rai in Amsterdam Zuid ligt Oldschool Amsterdam. Net als Closure viert ook deze venue haar ADE-ontmaagding. Het pand is, zoals de naam al verklapt, een oud (ROC) schoolgebouw. Inmiddels is het gebouw omgetoverd tot restaurant en wordt het zo nu en dan gebruikt als decor voor intieme feestjes. Wie heeft er vroeger op de middelbare school nou niet zijn kantine, aula of lokaal op stelten willen zetten? Villa Kakelbont geeft jou hier zaterdag 17 oktober de kans om te dansen op energieke Tech house van artiesten als Juan Sanchez, Shinedoe en Abstract Division. Na een geslaagde openingseditie afgelopen maart in Club VLLA is het niet onwaarschijnlijk dat we nog veel gaan horen van deze organisatie. Intieme feestjes voor een lage prijs zijn het streven in het huis van Pippi Langkous. Voor beiden de eerste keer ADE: Oldschool Amsterdam en Villa Kakelbont zijn een match made in heaven.

Zaterdag 17 okt van 22:00 - 08:00: Villa Kakelbont, met o.a. Juan Sanchez, Shinedoe en Abstract Division. 

 

Vond je het leuk? Laat het Dennis weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

By The Creek keert in september terug als weekender

Nieuws

Donderdag 22 april 2021

Duimen dat het weer los mag in september, dan staat er namelijk dubbel zoveel By The Creek op het programma.

Merendeel jongeren verwacht dit jaar weer een festival te bezoeken

Nieuws

Vrijdag 16 april 2021

Met de eerste testevenementen achter de rug en de aankondiging dat in april honderden evenementen en attracties onder strikte voorwaarden...

Een noodzakelijke bom van opgekropte festivaleuforie

Maandag 22 maart 2021

Wat gebeurt er als je na een festivalloos jaar 1.500 festivalfans los laat in Biddinghuizen? Pure extase.

Joris Voorn, De Staat, Chef'Special en meer op testfestivals

Nieuws

Woensdag 24 februari 2021

De kaartverkoop start morgen voor iedereen die zich heeft aangemeld.

Mysteryland start met voorverkoop

Nieuws

Donderdag 11 februari 2021

Mysteryland heeft goede hoop dat ze 27 t/m 29 augustus het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer kunnen omtoveren tot een...

Pleinvrees Festival viert 10-jarig bestaan op 31 juli

Nieuws

Maandag 8 februari 2021

Weet jij al waar je naartoe gaat deze zomer?

YellowTipi onderzoekt: Hoe groot is de kans dat we deze zomer kunnen festivallen?

Nieuws

Donderdag 4 februari 2021

Floris onderzocht hoe groot de kans is dat we deze zomer weer kunnen festivallen. Vaccinaties, testevenementen, sneltests, wat is er...

Er komt een garantiefonds voor evenementen en dat is geweldig nieuws

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Waar de evenementenindustrie al maanden om schreeuwt, wordt eindelijk door het kabinet gehoord.