Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 3 minuten. Afbeelding: Fotograafniels.nl

Nieuws

909 breidt uit naar twee dagen tijdens ADE met Jeff Mills en Derrick May

Door Denise van de Ree op woensdag 21 september 2016

Na een succesvol ADE-debuut afgelopen jaar, keert 909 terug naar ’s werelds grootste clubfestival. Dit jaar doet de organisatie er een schepje bovenop met niet één, maar twee veelbelovende avonden in samen- werking met toonaangevende Dance organisaties en speciale gasten. Zo host het welbekende Gem Records op vrijdag 21 oktober een avond, waarna het stokje op zaterdag 22 oktober wordt doorgegeven aan Triangle. Beide avonden worden op een bijzondere locatie gehouden die exclusief plaats maakt voor de events van 909 tijdens ADE: Warehouse 22 in Amsterdam Noord.

Wat kunnen we verwachten? Sinds dag één zijn de ingrediënten van 909 duidelijk: een ode aan de wereld-beroemde drummachine Roland TR-909, kwaliteits-techno en een intieme ambiance waarbij de focus ligt op de artiest en zijn muziek.

909 invites Gem Records | vrijdag 21/10

Techno-legende Secret Cinema richtte in 2009 het Nederlandse platenlabel Gem Records op om niet alleen zijn eigen horizon te verbreden, maar ook die van andere kwalitatief hoogstaande techno en house producers. De artiesten die getekend zijn bij Gem hebben allemaal één ding gemeen: het zijn pioniers op hun eigen, unieke manier.

De labelshowcases van Gem Records zijn succesvol te noemen met uitverkochte shows in de Melkweg en legendarische all-nighters op locaties als Tof er en Whoosah. Op 21 oktober staan de artiesten van het label centraal waarbij back-to-back sessies de boventoon voeren. Op de line-up staan niemand minder dan Slam, Secret Cinema b2b Egbert, Karotte b2b Christian Smith, Gregor Thresher b2b Butch, Bart Skils b2b Enrico Sangiuliano, Ramon Tapia b2b Roger Martinez.

Special guest van deze avond is de uit Detroit afkomstige dj: Derrick May. Al sinds de jaren 80 draait Derrick mee in het elektronische muziekcircuit en hij wordt niet voor niets de godfather van de techno genoemd. Zijn label Transmat staat dan ook garant voor een stroom aan kwaliteitsreleases. Tijdens 909 invites Gem Records ga je samen met Derrick May terug naar waar techno vandaan komt. May zal tijdens deze avond opnieuw bewijzen dat hij na ruim twintig jaar dienst nog altijd relevant is.

909 invites Triangle | zaterdag 22/10

Vrijdag is nog maar een warming-up, want 909 gaat de volgende dag verder met een nog rauwer en harder programma. Ingevuld door het Berlijnse agentschap Triangle. Techno-grootmeester Jeff Mills zal de avond leiden met een exclusieve ‘Lost in Space’ show. De naam van het concept is afkomstig van de gelijknamige tv-serie uit de jaren ’60 van Irwin Allen. Tijdens zijn drie uur durende set neemt Jeff Mills je mee op een muzikale trip door het heelal. De echte kenners weten dat hij een gigantische ruimte-fanaat is en dat deze passie altijd een speciale link heeft met zijn muziek. Zo maakte hij albums over de helderste ster in het sterrenbeeld Stier, Alpha Centauri, en over de ster die het dichtst bij ons zonnestelsel ligt, Proxima Centauri.

Wat kunnen we deze avond verwachten? Aan- komende editie staat voornamelijk in het teken van fantasie en science ction gevoed door wetenschap, die op Mills’ wijze worden vertaald naar elektronische muziek. Het buitengewone hiervan is, is dat techno- liefhebbers het gevoel van ‘in de ruimte zijn’ echt kunnen ervaren door het gebruik van begeleidende visuals,  lmische frag-menten en futuristisch geklede dansers die het gehele concept volledig tot zijn recht laten komen. Daarnaast is er muzikaal inhoudelijk enorm veel diversiteit te vinden door de toevoeging van de Triangle artiesten: Karenn live, James Rushkin, Cari Lekebusch, Shifted live en Dasha Rush. Verwacht op 22 oktober een surrealistische avond waar verleden, heden en toekomst moeiteloos met elkaar vermengen.

Mocht je nu denken, dit indoor-spektakel mag ik als echte techno-liefhebber absoluut niet missen,zetdan‘909’metkoeienlettersin je agenda en scoor gauw je tickets via: www.909.nl, want de Early Birds zijn inmiddels uitverkocht!

Vond je het leuk? Laat het Denise weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Afgeluisterde bezoekersrecensies vatten Best Kept Secret 2017 voor je samen

Report over Best Kept Secret Festival

Inclusief fotoalbum

Dinsdag 20 juni 2017

“Nee! HET IS: WHOOP-WHUP-WHOOP-WHOOP!”

Meer Awakenings dan ooit tijdens ADE: Twee dag- en vijf nacht specials

Nieuws

Dinsdag 20 juni 2017

Net als afgelopen jaar zijn vijf avonden Awakenings te verwachten in de Gashouder, op het terrein van de Westergasfabriek in...

"In 2018 betalen we op festivals met onze telefoon"

Nieuws

Maandag 19 juni 2017

YellowTipi sprak met de festivalonderneemster Suzanne Eikmans over Festival Wallet dat in 2018 gelanceerd zal worden.

Georgie's verlengt uniek vluchtelingenproject

Nieuws

Vrijdag 16 juni 2017

Voor de tweede editie op rij worden vluchtelingen uitgenodigd om zondag 9 juli gratis langs te komen op het zomerfestival...

Hoe te dansen op Drift om te dansen

Report over Drift Festival

Donderdag 15 juni 2017

Drift is om te dansen. Dat weten we inmiddels. Maar hoe? Dat hebben we nog niet eerder besproken.

TomTomTipi: Onze route door het creatieve programma van Down the Rabbit Hole

Nieuws

Dinsdag 13 juni 2017

Parallel aan het muziekprogramma zal er op Down the Rabbit Hole een indrukwekkend alternatief cultuur-, muziek- en kunstprogramma het terrein...

Magneet Festival stopt ermee

Nieuws

Vrijdag 9 juni 2017

Na 6 edities stopt Magneet Festival, zo laat de organisatie via Facebook weten. Het culturele festival in Amsterdam Oost stond...

Ik probeerde de lineup van De Zon 2017 te ontcijferen

Report over De Zon

Donderdag 8 juni 2017

De lineup van De Zon is altijd topgeheim. Het draait om de 'vibe and feel' van de muziek en dat...