Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 3 minuten. Afbeelding: Fotograafniels.nl

Nieuws

909 breidt uit naar twee dagen tijdens ADE met Jeff Mills en Derrick May

Door Denise van de Ree op woensdag 21 september 2016

Na een succesvol ADE-debuut afgelopen jaar, keert 909 terug naar ’s werelds grootste clubfestival. Dit jaar doet de organisatie er een schepje bovenop met niet één, maar twee veelbelovende avonden in samen- werking met toonaangevende Dance organisaties en speciale gasten. Zo host het welbekende Gem Records op vrijdag 21 oktober een avond, waarna het stokje op zaterdag 22 oktober wordt doorgegeven aan Triangle. Beide avonden worden op een bijzondere locatie gehouden die exclusief plaats maakt voor de events van 909 tijdens ADE: Warehouse 22 in Amsterdam Noord.

Wat kunnen we verwachten? Sinds dag één zijn de ingrediënten van 909 duidelijk: een ode aan de wereld-beroemde drummachine Roland TR-909, kwaliteits-techno en een intieme ambiance waarbij de focus ligt op de artiest en zijn muziek.

909 invites Gem Records | vrijdag 21/10

Techno-legende Secret Cinema richtte in 2009 het Nederlandse platenlabel Gem Records op om niet alleen zijn eigen horizon te verbreden, maar ook die van andere kwalitatief hoogstaande techno en house producers. De artiesten die getekend zijn bij Gem hebben allemaal één ding gemeen: het zijn pioniers op hun eigen, unieke manier.

De labelshowcases van Gem Records zijn succesvol te noemen met uitverkochte shows in de Melkweg en legendarische all-nighters op locaties als Tof er en Whoosah. Op 21 oktober staan de artiesten van het label centraal waarbij back-to-back sessies de boventoon voeren. Op de line-up staan niemand minder dan Slam, Secret Cinema b2b Egbert, Karotte b2b Christian Smith, Gregor Thresher b2b Butch, Bart Skils b2b Enrico Sangiuliano, Ramon Tapia b2b Roger Martinez.

Special guest van deze avond is de uit Detroit afkomstige dj: Derrick May. Al sinds de jaren 80 draait Derrick mee in het elektronische muziekcircuit en hij wordt niet voor niets de godfather van de techno genoemd. Zijn label Transmat staat dan ook garant voor een stroom aan kwaliteitsreleases. Tijdens 909 invites Gem Records ga je samen met Derrick May terug naar waar techno vandaan komt. May zal tijdens deze avond opnieuw bewijzen dat hij na ruim twintig jaar dienst nog altijd relevant is.

909 invites Triangle | zaterdag 22/10

Vrijdag is nog maar een warming-up, want 909 gaat de volgende dag verder met een nog rauwer en harder programma. Ingevuld door het Berlijnse agentschap Triangle. Techno-grootmeester Jeff Mills zal de avond leiden met een exclusieve ‘Lost in Space’ show. De naam van het concept is afkomstig van de gelijknamige tv-serie uit de jaren ’60 van Irwin Allen. Tijdens zijn drie uur durende set neemt Jeff Mills je mee op een muzikale trip door het heelal. De echte kenners weten dat hij een gigantische ruimte-fanaat is en dat deze passie altijd een speciale link heeft met zijn muziek. Zo maakte hij albums over de helderste ster in het sterrenbeeld Stier, Alpha Centauri, en over de ster die het dichtst bij ons zonnestelsel ligt, Proxima Centauri.

Wat kunnen we deze avond verwachten? Aan- komende editie staat voornamelijk in het teken van fantasie en science ction gevoed door wetenschap, die op Mills’ wijze worden vertaald naar elektronische muziek. Het buitengewone hiervan is, is dat techno- liefhebbers het gevoel van ‘in de ruimte zijn’ echt kunnen ervaren door het gebruik van begeleidende visuals,  lmische frag-menten en futuristisch geklede dansers die het gehele concept volledig tot zijn recht laten komen. Daarnaast is er muzikaal inhoudelijk enorm veel diversiteit te vinden door de toevoeging van de Triangle artiesten: Karenn live, James Rushkin, Cari Lekebusch, Shifted live en Dasha Rush. Verwacht op 22 oktober een surrealistische avond waar verleden, heden en toekomst moeiteloos met elkaar vermengen.

Mocht je nu denken, dit indoor-spektakel mag ik als echte techno-liefhebber absoluut niet missen,zetdan‘909’metkoeienlettersin je agenda en scoor gauw je tickets via: www.909.nl, want de Early Birds zijn inmiddels uitverkocht!

Vond je het leuk? Laat het Denise weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Door Sneeuwbal Winterfestival valt er tóch nog wat te festivallen deze winter

Nieuws

Maandag 13 november 2017

Het festivalseizoen is alweer even achter de rug en ADE hebben we ook weer overleefd. Toch betekent dat niet dat...

Stroboscopes & Smokemachines is de nieuwe muziekdocumentaire over de 'West Coast sound of Holland'

Nieuws

Maandag 13 november 2017

De filmmakers achter Blitzkickers hebben na de korte documentaire serie ‘De Golven van de West Coast Sound of Holland’, geproduceerd...

Debuutfestival de Amsterdamse Winterparade moet ultiem kerstgevoel naar Amsterdam brengen

Nieuws

Donderdag 9 november 2017

In navolging van wereldsteden als Londen (Winter Wonderland), New York (Bryant Park Winter Village) en de bekende kerstmarkten in Duitsland,...

REC. is een neonverlichte ruwe diamant

Nieuws

Inclusief fotoalbum

Dinsdag 7 november 2017

Julie ging voor ons naar REC. in Rotterdam. Lees hier alles over haar bevindingen.

Vriendengroep uit Amsterdam-Zuidoost wint clubavond in De Marktkantine

Nieuws

Vrijdag 3 november 2017

Eerder berichtten we al over Partymacher, de zoektocht naar hét nieuwe Amsterdamse clubconcept van Apenkooi Events, Rabobank Amsterdam en De...

Een telefoonverbod en een nieuwe locatie voor Georgie's Wintergarten

Nieuws

Donderdag 26 oktober 2017

"We filmen onze helden in plaats van dat we met ze dansen. We liken in plaats van dat we iets...

Foo Fighters bevestigd voor Pinkpop 2018

Nieuws

Maandag 23 oktober 2017

Ja hoor, ADE is afgelopen en het vooruitblikken naar het aankomende festivalseizoen mag nu alweer beginnen. Foo Fighters zijn zojuist...

Audio Obscura x Rijksmuseum verbetert waar het verbeteren moet

Maandag 23 oktober 2017

Underworld onder het Rijksmuseum, veel unieker dan dat wordt het niet meer.