Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 3 minuten. Afbeelding: Yvette de Wit

Report over DGTL Barcelona

9 redenen om DGTL Barcelona eens te bezoeken

Door Yvette de Wit op dinsdag 3 september 2019

Waar moet ik in godsnaam beginnen. Als je naar DGTL Barcelona geweest bent hoef je dit eigenlijk niet te lezen. Dan weet ik zeker dat je net zoals ik ieder jaar het vliegtuig naar Barca zal pakken om een weekend lang te partyen onder de Spaanse zon. De line-up waar menig hart sneller van gaat kloppen en adembenemend mooie locatie zijn slechts een paar redenen om jaarlijks terug te keren. Als Nederlandse bezoeker ik regelmatig DGTL Amsterdam. Dit weekend zoomde ik samen met Soraya, local en goede vriendin, eens goed in op de Catalaanse variant.

¡Barcelona es genial!

De nummer 1 reden om naar DGTL Barcelona te gaan is simpelweg omdat het in Barcelona is. DGTL is een perfect excuus om een paar dagen extra aan je stedentripje te plakken en naast feesten wat sightseeing te doen. DGTL Barcelona heeft 4 stages, allemaal op een andere hoogte en bijna allen open. Elke stage heeft een totaal eigen vibe. De mainstage en de Modular stage hebben een industriële uitstraling. Frequency ligt in het bos. Tussen de stages in zijn grote chill terreinen en trappen waar iedereen zit. Bovendien is het Parc del Forum, waar het festival plaatsvindt, een prachtige locatie dichtbij zee.

Barca2

Buenos visitantes

Best gezellig die Hollanders op DGTL Amsterdam. Iedereen lijkt het Amsterdamse festival starterspakket aangeschaft te hebben met de welbekende flare pants of bloemetjesjurk. We kennen het wel inmiddels. In Barcelona heb je een kleurrijk scala aan publiek. Ze zijn niet zo makkelijk in een hokje te plaatsen. Eigenlijk zijn alle hokjes hier gewoon een grote gezellige woonkamer. Het enige nadeel is dat je goed op je spullen moet passen, het blijft Barcelona en veel bezoekers hebben ongewild afscheid moeten nemen van hun telefoon.

DGTLBARCA5

Todo el fin de semana

Het feest begint op vrijdag en gaat door tot zondag. Als je alle afterparties meepakt hoef je eigenlijk niet meer te stoppen met partyen. Af en toe een siesta’tje en je kunt weer door.

BarcA3

Instalaciones de arte

DGTL is altijd al geweldig geweest om kunst te incorporeren op hun festivals. Het is naast duurzaamheid en elektronische muziek een van de drie belangrijkste pilaren van het merk. Bij deze editie hebben ze zichzelf overtroffen. Wauw, wat een installatie van Playmodes stond er. Ik was van plan om het laatste uur mee te pakken bij Mano Le Tough op de mainstage maar onze aandacht werd opgeslokt door deze prachtige installatie genaamd Cyclo. Een spel van licht en geluid waar je onder kon liggen terwijl het continu van richting, geluid en textuur veranderde. We lagen met tientallen mensen over elkaar heen en lieten de ervaring van de installatie ons overspoelen tot hij uitgezet werd en we het terrein weer moesten verlaten.

DGTLBarca

La posfiesta

Naast de officiële DGTL afterparties worden er velen onofficiële afterparties gegeven. Het is de trick om de juiste mensen te kennen of te ontmoeten zodat je op de beste afterparty terecht komt. Het is bijna een soort spel om de goede van de slechte voorstellen te onderscheiden. We waren eigenlijk op zoek naar een villa afterparty, maar in plaats daarvan belandde we op een afterparty bij de buren die doorging tot de ochtenduurtjes. Ook best gezellig.

Continuar bailando hasta 03:00

Het is jaarlijks een hartverscheurend moment als om 23:00 de laatste track gedraaid wordt bij DGTL Amsterdam. Bij DGTL Barcelona mogen ze wat langer door. De muziek gaat pas uit om 03:00, zodat je niet met een gigantische portie knaldrang blijft zitten.

BARCA3

Emborracharse

Duik een lokaal kroegje in en gooi je glazen vol met heerlijke homemade Sangria. De perfecte pre-drinks voor een dagje DGTL Barcelona.

El sol español

Het weer in Nederland is zo wisselvallig dat we in de ochtend niet weten of we een jurkje of een poncho aan moeten. Met het Spaanse klimaat kan je ervan uit gaan dat het de hele maand augustus nog lekker weer is. Overdag is het soms misschien een beetje zweten, maar op het einde van de dag is het ideaal.

DGTLBarca6

Resaca en Barcelona

Wat is er beter dan een kop koffie op een balkonnetje in Barcelona te drinken? Gooi er wat lokale winkeltjes en prachtige Gaudí kunstwerken bij en mijn kater is direct verdwenen. Huur een scootertje en ontdek Barcelona met de wind in je haren. Dat is toch een stuk bezig dan langzaam sterven op de bank thuis.

Bottom line zijn er dus genoeg redenen om gewoon eens een kijkje te gaan nemen. Zeker als je net als ik al fan bent van de Amsterdamse variant. Ik sta in ieder geval de komende jaren vooraan!

Vond je het leuk? Laat het Yvette weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer zien?

Bekijk het fotoalbum door Yvette de Wit

Meer uit het blog

Eerste namen Pinkpop bekend

Nieuws

Woensdag 13 november 2019

Het festival bevestigt headliner Red Hot Chili Peppers. Ook Keane, Zara Larsson, Disturbed en Deftones komen volgend jaar naar Landgraaf.

Ook Post Malone bevestigd voor Pinkpop

Nieuws

Woensdag 13 november 2019

Niet lang nadat de organisatie Red Hot Chili Peppers, Deftones, Keane, Zara Larsson en Disturbed aankondigde, komt nu het nieuws...

ID&T neemt belang in Vunzige Deuntjes

Nieuws

Dinsdag 12 november 2019

De danceorganisatie koopt 60% van Vunzige Deuntjes, waarmee ze o.a. op Mysteryland al jaren mee samenwerken.

NU.nl organiseert eerste landelijke online debat over drugs

Nieuws

Vrijdag 8 november 2019

Moet harddrugs gelegaliseerd worden? En hoe schuldig ben je als recreatief gebruiker aan drugscriminaliteit? Die vragen en meer zullen tijdens...

Interview met Mauro van mahabe137: "We hebben veel aan Kultlab te danken"

Nieuws

Dinsdag 5 november 2019

Floris interviewde Mauro (23) van mahabe137 over hun naam, doorbraak en hun banden met Pablo Discobar en Kultlab.

Dit zijn onze festivaltips voor november

Nieuws

Maandag 28 oktober 2019

Want ook in de herfst en winter valt er genoeg te festivallen.

Enter the Snow is het splinternieuwe wintersportfestival in Avoriaz

Nieuws

Zaterdag 26 oktober 2019

In het zonnetje van de piste afglijden, gecombineerd met de beste livemuziek, iglo raves en een kneitergezellig verblijf met likeminded...

Gratis kerstfestival op de Westergas: De Amsterdamsche Kerstmarkt

Nieuws

Donderdag 24 oktober 2019

Een gratis toegankelijk stadsfestival met winterse gezelligheid, (live) muziek, eten en drinken, markt, kinderactiviteiten, een gevarieerd cultureel programma en iedere...