Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 2 minuten. Afbeelding: Rockstar Photographers

Nieuws

81% festivalgangers is er weer klaar voor

Door Timo Kragting op donderdag 11 juni 2020

Het festivalpubliek is er weer klaar voor en toont hart voor de industrie. Dit blijkt uit een recente enquête van Festival Travel onder 1431 Nederlandse en Vlaamse festivalgangers met een gemiddelde leeftijd van 27 jaar. Meer dan de helft zou zelfs alweer bereid zijn om de grens over te gaan voor een festival. Toch kiest het grootste deel deze zomer voor een vakantie in eigen land.

Van de 75% die al tickets had voor festivals in 2020 zegt ruim 86% zijn of haar ticket te willen behouden voor de verplaatste editie. Bijna 52% geeft hiervoor als reden steun te willen bieden aan festivals. Ook blijkt ruim 57% van alle festivalgangers direct een festival te willen bezoeken zodra dit weer is toegestaan en 81% binnen 3 maanden nadat de restricties zijn opgeheven. De bezoeker stelt zich dus nauwelijks afwachtend op. Wel vindt ruim 78% het belangrijk dat er extra hygiënemaatregelen worden getroffen en 68% dat festivals in de openlucht plaatsvinden.

Over het algemeen is er veel vertrouwen dat men in 2021 weer kan genieten van een festivalzomer, al dan niet in afgeslankte vorm: slechts 11% denkt volgend jaar nog niet naar een festival te kunnen. Bovendien verwacht ruim 70% na het opheffen van de restricties weer naar evenveel festivals te gaan als voorheen. Een kwart van de ondervraagden zou zelfs alweer festivaltickets voor 2021 willen kopen voordat de overheid het verbod op grote evenementen opschort. Voor het merendeel blijkt er echter nog een belangrijke rol weggelegd voor de overheid: zo’n 77% geeft aan dat geruststelling van hogerhand bepalend is om over te gaan tot een ticketaankoop.

Ook de line-up en de garantie dat tickethouders hun geld terug krijgen indien het festival weer niet doorgaat blijken doorslaggevend te zijn in de beslissing om nieuwe tickets aan te schaffen. Bijna 90% zegt waarschijnlijk tot zeer waarschijnlijk over te gaan tot een aankoop wanneer ze de mogelijkheid krijgen om later nog gratis te annuleren. Indien festivals geen enkele flexibele besteloptie aanbieden, is nog slechts 4% hiertoe bereid.

En wat gaat men dan deze zomer doen? Bijna 56% van de ondervraagden is van plan toch nog op vakantie te gaan, waarvan ongeveer een kwart in eigen land. Andere populaire landen blijken Frankrijk en Spanje. Ruim de helft van de mensen die zeggen nog niet op vakantie te willen in 2020 denkt pas in de zomer van 2021 te gaan. Opvallend is dat daarvan bijna 40% dan weer hoopt een reis buiten Europa te maken, terwijl deze zomer nog slechts 16% van de vakantiegangers dit overweegt.

Enquete resultaten

 

Vond je het leuk? Laat het Timo weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Joris Voorn, De Staat, Chef'Special en meer op testfestivals

Nieuws

Woensdag 24 februari 2021

De kaartverkoop start morgen voor iedereen die zich heeft aangemeld.

Mysteryland start met voorverkoop

Nieuws

Donderdag 11 februari 2021

Mysteryland heeft goede hoop dat ze 27 t/m 29 augustus het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer kunnen omtoveren tot een...

Pleinvrees Festival viert 10-jarig bestaan op 31 juli

Nieuws

Maandag 8 februari 2021

Weet jij al waar je naartoe gaat deze zomer?

YellowTipi onderzoekt: Hoe groot is de kans dat we deze zomer kunnen festivallen?

Nieuws

Donderdag 4 februari 2021

Floris onderzocht hoe groot de kans is dat we deze zomer weer kunnen festivallen. Vaccinaties, testevenementen, sneltests, wat is er...

Er komt een garantiefonds voor evenementen en dat is geweldig nieuws

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Waar de evenementenindustrie al maanden om schreeuwt, wordt eindelijk door het kabinet gehoord.

In recordtempo uitverkocht Soenda bevestigt collectieve festivalknaldrang

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Het populaire house- en techofestival was binnen een paar uur uitverkocht.

Toilet Festival 2020: Live vanaf de plee

Nieuws

Donderdag 19 november 2020

Dansen voor het goede doel op muziek van o.a. Rob Dekay, The Partysquad en Vunzige Deuntjes. Live vanaf de plee.

Naar de sneeuw met Enter The Snow kan ook dit jaar gewoon weer

Nieuws

Vrijdag 16 oktober 2020

In tijden dat er niets mogelijk lijkt, zien de jongens achter de organisatie van Enter the Snow juist kansen.