Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 5 minuten.

Nieuws

11 festivals om de winter door te komen

Door Timo Kragting op woensdag 5 oktober 2016

Het festivalseizoen zit er weer op, dat betekent dat we weer een tijdje afscheid moeten nemen van dansen in het zonnetje, poepen in een dixi en seks in een tentje. Toch betekent het niet dat we volledig afscheid moeten nemen van het fenomeen ‘festival’. We worden sinds een aantal jaar namelijk overspoeld met club-, indoor- en winterfestivals. Niet alle events met het label ‘festival’ zijn even festivalwaardig, vandaar dat wij voor jullie een selectie maakten, met daarin alle noemenswaardige winterfestivals om de winter door te komen.

Amsterdam Dance Event

Amsterdam 19 t/m 23 oktober

ADE

Volgens mij hoef ik niet uit te leggen wat Amsterdam Dance Event is. Dat het grootste clubfestival op aarde in onze hoofdstad plaatsvindt is best iets om trots op te zijn. Letterlijk in elk hoekje van Amsterdam treden de meest uiteenlopende dj’s op. Bovendien zijn er deze ADE drie outdoor muziekfestivals: Dockyard Festival (22 oktober, NDSM), Day-On Festival (22 oktober, Stadspodium) en 20YRS Cocoon (23 oktober, Stadspodium). Voor een uitgebreid overzicht van alles wat er nog meer tijdens ADE te beleven is, verwijs ik je graag door naar: https://www.yellowtipi.nl/special/amsterdam-dance-event

MTV presents REC.

Rotterdam – 4 + 5 november

MTV

Een bijzonder nieuw festival, dat de hoge verwachtingen waar moet maken. In het weekend voorafgaand aan MTV’s EMA in Rotterdam, organiseert MTV een festival in dezelfde stad. In tegenstelling tot de EMA, waar de focus op mainstream popmuziek ligt, richt REC. zich duidelijk op een alternatievere kant van de pop-, hiphop- en dancemuziek. Verspreid over meerdere locaties in de binnenstad zullen o.a. Santigold, SBTRKT, Skepta, Rhye en Mayer Hawthorne hun opwachting maken. Populaire labels als Rush Hour, Red Light Radio, Discoflamingo en Yardbird dragen hun steentje bij en vullen de rest van de line-up.

Le Guess Who?

Utrecht - 10 – 13 november

LeGuessWho

“Le Guess Who? has become the Netherlands’ go-to event for experimental, collaborative, and otherwise out of the box musical thinking”. De pay-off van het festival zegt het eigenlijk allemaal en slaat de spijker op z’n kop. Met o.a. Wilco en Savages als curatoren komt er een breed scala aan experimentele muziek voorbij. Geen grote namen, maar interessante experimentele acts. Mocht je deze winter je muzikale horizon willen verbreden, is dit de plek om te beginnen.

Georgies Wintergarten

Ruigoord - 18 + 19 november

De wondertuin van Georgie floreert niet alleen in de zomer. Vorig jaar werd geëxperimenteerd met een winter-editie en man, man, man wat was het gezellig. Zo gezellig dat de oude man besloot er dit jaar een dag aan vast te plakken. Op het vaste stekkie in het betoverende Ruigoord zal deze winter weer van alles te doen zijn. Buitenspelen voor volwassenen, hier kan het.

Welcome to the Future Indoor

Amsterdam – 19 november

Welcome to the Future Indoor werd vorig jaar noodlottig geboren toen het outdoor festival door noodweer niet door kon gaan. Nu zou je kunnen zeggen “Gelukkig maar”, want zonder WTTF Indoor zou de winter toch echt een stuk saaier geweest zijn. In de Warehouse Elementenstraat zullen o.a. Jackmaster, _UNSUBSCRIBE_(Dave Clarke & Mr. Jones) en Nuno Dos Santos aan de knoppen draaien. Bij dit indoor festival kun je dezelfde zonnige vibe als op het outdoor festival verwachten.

Songbird Festival

Rotterdam – 26 + 27 november

Songbird

Jaar naar jaar weet Songbird Festival de beste singer/songwriters naar de Doelen in Rotterdam te halen. De afgelopen jaren wisten ze o.a. Nick Mulvey, Justin Nozuka, Maria Mena en James Vincent McMorrow te strikken. Dit jaar staan o.a. Selah Sue, Michael Kiwanuka en Alex Vargas op het nog onvolledige programma. Bij Songbird kun je chillen, prachtige muziek luisteren en eindeloos weg zwijmelen.

Herfstdrift

Nijmegen – 26 november

Herfstdrift

De drift om te dansen blijft bij de mannen van Drift – om te dansen vaak lang hangen. Zo lang dat ze na hun zomerfestival, in november alwéér zin hebben in een partijtje. Op exact hetzelfde terrein als het zomerfestival vindt jaarlijks Herfstdrift plaats. Uiteraard wordt voor deze herfsteditie meer gebruik gemaakt van de oude loodsen en fabriekshallen, lekker warm binnen dus. Schijnt het zonnetje? Is er buiten ook van alles te doen. De line-up liegt er ook niet om: o.a. Octave One, Midland, Robag Wruhme en Tom Trago vullen het programma.

Incubate Festival

Tilburg – 10 + 11 december

Incubate

Veruit het meest cultureel getinte festival van dit rijtje. In mei en september vonden de eerste 2 edities van dit jaar plaats. In december is het tijd voor de laatste. Het festival weet haar bijzondere kijk op indie-culture te bundelen in een reeks concerten, theatershows, films en exposities. Reis langs de 15 verschillende locaties door de binnenstad van Tilburg en laat je verassen door wat Incubate voor je in petto heeft.

Valhalla Festival

Amsterdam – 17 december

Valhalla Festival is een van de grootste festivals deze winter en al een aantal jaar een begrip in indoor-festivalland. Elk jaar opnieuw weet het evenement de Amsterdam RAI nóg mooier aan te kleden, nóg betere acts te boeken en nóg meer te verrassen. Verrassen in de breedste zin van het woord, want in 2014 werd het festival nog geopend door niemand minder dan Hans Klok. Verspreid over 6 stages zullen o.a. Agoria, De Sluwe Vos, de Jeugd van Tegenwoordig, Noir en Paco Osuna deze ‘Bizarre ride’ van muziek voorzien.

CATCH Festival

Utrecht - 4 + 5 maart

CATCH

Vervang de PI van PITCH in de CA van CATCH en je hebt CATCH Festival. Verder zijn er eigenlijk maar 2 grote verschillen tussen de 2 festivals. Pitch is buiten in Amsterdam en Catch is binnen in Utrecht. Cruise in het vernieuwde TivoliVredenburg op een roltrap van concert naar concert en sluit af met een lekker knallende dj-set. De line-up is nog niet bekend, maar dat CATCH 2017 de moeite waard wordt staat al vast.

ZeeZout Winterfestival

Amsterdam - 4 + 5 maart

ZeeZout

ZeeZout staat voor intimiteit en kwalitatief hoogstaande muziek. Voeg daar het paradijselijke ‘Rijk van de Keizer’ als locatie aan toe en je hebt ZeeZout Winterfestival. Dit festival was vorig jaar een groot succes maar zal om de intimiteit te waarborgen dit jaar in capaciteit niet veel uitbreiden. Wel plakken de mannen er een extra dagje achteraan, zodat het bescheiden groepje van 1500 fans het hele weekend uit hun dak kunnen gaan.

Vond je het leuk? Laat het Timo weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

By The Creek keert in september terug als weekender

Nieuws

Donderdag 22 april 2021

Duimen dat het weer los mag in september, dan staat er namelijk dubbel zoveel By The Creek op het programma.

Merendeel jongeren verwacht dit jaar weer een festival te bezoeken

Nieuws

Vrijdag 16 april 2021

Met de eerste testevenementen achter de rug en de aankondiging dat in april honderden evenementen en attracties onder strikte voorwaarden...

Een noodzakelijke bom van opgekropte festivaleuforie

Maandag 22 maart 2021

Wat gebeurt er als je na een festivalloos jaar 1.500 festivalfans los laat in Biddinghuizen? Pure extase.

Joris Voorn, De Staat, Chef'Special en meer op testfestivals

Nieuws

Woensdag 24 februari 2021

De kaartverkoop start morgen voor iedereen die zich heeft aangemeld.

Mysteryland start met voorverkoop

Nieuws

Donderdag 11 februari 2021

Mysteryland heeft goede hoop dat ze 27 t/m 29 augustus het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer kunnen omtoveren tot een...

Pleinvrees Festival viert 10-jarig bestaan op 31 juli

Nieuws

Maandag 8 februari 2021

Weet jij al waar je naartoe gaat deze zomer?

YellowTipi onderzoekt: Hoe groot is de kans dat we deze zomer kunnen festivallen?

Nieuws

Donderdag 4 februari 2021

Floris onderzocht hoe groot de kans is dat we deze zomer weer kunnen festivallen. Vaccinaties, testevenementen, sneltests, wat is er...

Er komt een garantiefonds voor evenementen en dat is geweldig nieuws

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Waar de evenementenindustrie al maanden om schreeuwt, wordt eindelijk door het kabinet gehoord.