Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 3 minuten. Afbeelding: Tom Doms

Nieuws

10 winterfestivals voor wie niet kan wachten tot het festivalseizoen

Door Timo Kragting op woensdag 11 december 2019

Het seizoen van Kerst en van glühwein, van schaatsen en sneeuw. Toch zeker niet het seizoen van festivals. Zou je denken hè? Dat valt eigenlijk wel mee. Het is iets van de laatste tijd, maar het fenomeen “winterfestival” groeit als kool. In theorie kun je gewoon tot aan de lente doorfestivallen. Wij hebben de leukste winterfestivals voor je op een rijtje gezet.

BannerTicketDeal

Valhalla

21 december
RAI Amsterdam

Een van de meest bekende en langstlopende winterfestivals is natuurlijk Valhalla Festival. Al jaren versieren ze de Amsterdam RAI met prachtige decoratie, geweldige stages en veel gezellige bezoekers. Dit jaar hebben ze o.a. Benny Rodrigues, Bizzey, De Sluwe Vos, Ronnie Flex en Speedy J uitgenodigd.

Ultrasonic Winter Festival

21 december
Central Studios, Utrecht

Een debutant in het winterfestivalcircuit. Ultrasonic, dat al jaren lang een succesvol zomerfestival organiseert, doet een gooi naar een even succesvol indoor winterfestival. Met meerdere stages en grootse plannen belooft ’t een heerlijke knusse winteravond te worden. O.a. Nicky Romero, Benny Rodrigues, Afro Bros en Mental Theo staan op het affiche.

Nomads – The Winter Oasis

21 december
Thuishaven, Amsterdam

God wat was het heet tijdens Nomads Festival dit jaar. De hele tribe kan wel wat afkoeling gebruiken, vandaar deze wintereditie. Een festivaloase te midden van een winterse tijd van het jaar. Thuishaven bestaat in de winter enkel uit overdekte stages, dus koud hoef je het niet te hebben. En anders warmen o.a. Philou Louzolo, Boris Werner, Ingi Visions, Tenzers en Aux the Masterfader je wel op met hun muziek.

Eurosonic Noorderslag

15 t/m 20 januari
De Oosterpoort, Groningen

Bij deze immens populaire muziekconferentie, laat nieuw talent elk jaar zien wat ze waard zijn. In 1996 was het festival voor het eerst, dus ze draaien al een tijdje mee. Voor iedereen in de muziekindustrie is Eurosonic enorm belangrijk, maar ook voor muziekliefhebbers is het zeker de moeite waard. O.a. Altin Gun, Davina Michelle, Duncan Laurence, Eefje de Visser, Iguana Death Cult, MEROL en Thomas Azier staan op het programma.

Sneeuwbal Winterfestival

25 januari
Park Transwijk, Utrecht

Geen winterfestival dat de winter zo hard viert als Sneeuwbal. In plaats van de winter te verafschuwen en een festival te organiseren dat een brug naar een nieuwe zomer vormt, omarmt Sneeuwbal alles wat de winter is. Glühwein, skipakken, apres ski, schaatsen, iglo’s, het houdt niet op met de winterpret. Tel daar Enrico Sangiuliano, Klangkuenstler, La Fuente, De Sluwe Vos en Luuk van Dijk bij op en het winterfestijn is compleet.

Ploegendienst Winterfestival

25 januari
P5, Breda

Na twee succesvolle edities, is het niet gek dat er weer een wintereditie van Ploegendienst zal zijn dit jaar. Techno, house, hitjes, het is er allemaal. Samen met Disco Snolly, Herrie met Gerrie, Rewind en Vieze Anita zetten ze de P5 in Breda op z’n kop. O.a. AnD, ANOTR, Joost van Bellen, Konstantin Sibold en Noneoftheabove draaien aan de knoppen.

Bananaz

Mystic Winter Garden

1 februari
Thuishaven, Amsterdam

Mist over de polder, yeti’s en dauw op het gras, het vormt de mystiek rondom de winter. Mystic Winter Garden weet dat maar al te goed. Het Thuishaventerrein zal weer prachtig aangekleed worden, zoals we van de organisatie gewend zijn. Het festival is al uitverkocht, nog voordat de line-up bekend is gemaakt. Dan weet je dat het goed zit.

Enter the Snow

1 t/m 8 februari
Avoriaz, Frankrijk

Een week lang feest in de Franse Alpen. Met dj’s, apres ski feestjes, een optreden van de Jeugd van Tegenwoordig en nog veel meer. Enter the Snow combineert het beste van boardsports met de gezelligheid van festivals. Van nachtelijke fakkeltochten tot de beste feestjes. Enter the Snow is ambassadeur van het fenomeen wintersportfestival.

La Rêve Winterfestival

15 februari
Thuishaven, Amsterdam

Dromen staat al jarenlang centraal bij het concept van La Rêve. In de winter slaap je langer, beter en droom je fijner, het perfecte seizoen dus voor een La Rêve Winterfestival. Voor deze editie pakken ze qua line-up ook nog eens groot uit. O.a. Extrawelt, George FitzGerald, Dominik Eulberg en Konstantin Sibold maken hun opwachting.

De Leuke Winterfestival

29 februari
De Fabrique, Utrecht

Het is altijd een prettig gestoorde chaos bij de evenementen van De Leuke. Het maakt dan ook niet zo veel uit welk seizoen het is, ze stellen zelden teleur. In de Fabrique in Utrecht kun je weer grove hitjes, meezinggeweld, glitterdisco 2.0, karaoke crazy asian-style, schuren, twerken, next level hustling, een neverending polonaise en zelfs lasergamen verwachten. O.a. Trafassi, Jodi Bernal, Goldband en Primo Disco staan op het programma.

Vond je het leuk? Laat het Timo weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Aangepast Pleinvrees am Strand belooft een muzikale stranddag te worden

Nieuws

Vrijdag 7 augustus 2020

"Lekker flaneren aan de Amsterdamse kust, pootjes in het goudgele zand, de fijnste muziek en een grijns op je giecheltje...

18 juli is het Nationale Festivalcrew-dag: een ode aan alle festivalmedewerkers

Nieuws

Dinsdag 7 juli 2020

De organisatie van de Zwarte Cross en Mañana Mañana roept alle festivalmedewerkers in Nederland op om 18 juli 2020 een...

HEMtuin is met afstand het meest veelzijdige festivalalternatief tot nu toe

Inclusief fotoalbum

Dinsdag 30 juni 2020

We mochten weer eens op pad en dat beviel goed!

Dit zijn de 10 beste festivalalternatieven deze zomer

Nieuws

Donderdag 25 juni 2020

Terrastivals, festivalloze festivalcampings, dance dineren op een boot, er kan van alles deze zomer zonder festivals.

LatinVillage en The Good Guyz realiseren eerste luxe culinaire camping van Nederland

Nieuws

Woensdag 24 juni 2020

Taste of Amsterdam, Latinvillage Festival en The Good Guyz, realiseren de eerste glamping waar dagelijks wordt gekookt door Nederlandse topchefs.

Nederlandse muziekbranche overhandigt 60.000 handtekeningen van petitie 'Liefde voor Muziek'

Nieuws

Dinsdag 23 juni 2020

Aanstaande donderdagmiddag (25 juni om 13.15 uur) overhandigt de Nederlandse muziekindustrie de resultaten van de petitie ‘Liefde voor Muziek’, die...

MOJO en VODAFONE lanceren streamingplatform Larger Than Live

Nieuws

Vrijdag 19 juni 2020

Donderdag 9 juli eerste show door Nielson. Ook De Staat, De Jeugd van Tegenwoordig, Maan, Frenna Deluxe en Rolf Sanchez...

HEMtuin Terrastival is Nederlands grootste culturele anderhalvemeterterras

Nieuws

Dinsdag 16 juni 2020

Zo wordt 't toch nog wat, deze fesivalzomer.