Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 5 minuten.

Nieuws

10 tips om niet kapot te gaan tijdens ADE

Door Maartje Weijenberg op dinsdag 15 oktober 2019

Hoe zorg je dat je elke minuut van ADE optimaal doorkomt? Geen idee. YellowTipi geeft je wel 10 tips waardoor je niet helemaal kapot gaat tijdens ADE. Succes semi-gegarandeerd!

BannerTicketDeal

1. Test

In betere tijden had elke zichzelf respecterende heerser een voorproever, zodat hij (en een enkele zij) niet dood zou neervallen wanneer er gif in het eten bleek te zitten. Waarom zou ook jij niet even checken wat je in je mond stopt? We raden het niet aan je drugs aan een vreemde te geven om vervolgens af te wachten of deze dood neervalt. Laat je drugs testen! Het unieke aan Nederland is dat er over het hele land verschillende drugstestpunten zijn waar je anoniem terecht kunt. Houd bij de twee punten in Amsterdam wel rekening met de drukte rondom ADE.

2. Hydrateer

Komkommers bestaan voor zo’n 95% uit water. Perfect om jezelf mee te hydrateren als je keihard losgaat linksvoor. Toch wordt de bewaking niet heel blij van een komkommerfest in de toko. Smokkel je komkommers daarom mee naar binnen door ze bijvoorbeeld in je broekspijp te stoppen. Mocht je gefouilleerd worden dan kun je met een stalen gezicht zeggen dat je groot geschapen bent. Lukt het niet de komkommer voorbij de voordeur te krijgen? Dan kun je ook gewoon elk uur één glas water halen bij de bar. Eentje!

3. Je moeder

Een liefdevol appje sturen naar je moeder is je momentje van onzelfzuchtigheid tijdens ADE. Niet alleen heeft je moeder geen idee dat jij om 3 uur ’s middags vol chemische liefde zit en zal dolblij zijn dat je spontaan eens wat van je laat horen, je voorkomt er ook mee dat ze samen met je oma gaat facetimen wanneer jij net als een vaatdoek het daglicht tegemoet stapt en je uit schuldgevoel wel op móet nemen. Win-winsituatie dus.

4. Piep

Altijd al een gesprek willen voeren terwijl je recht voor de speaker staat? Altijd al na afloop van een feestje in bed willen liggen zonder constante ruis om je heen? Altijd al écht even een momentje van rust willen hebben op de wc? Altijd al op dag vier van ADE nog steeds het onderscheid kunnen maken tussen de bass en de treble? Dat kan! Hoe dan? Met oordoppen! Ga nou niet halverwege de avond nat wc-papier in je gehoorgang proppen in de hoop dat je morgen geen last van permanente piepgeluiden hebt. Bereid jezelf een beetje voor een koop twee paar oordoppen (je raakt er sowieso eentje kwijt) speciaal voor uitgaan.

5. Onderbroek

Zoals je moeder je geleerd heeft trek jij elke dag een schone onderbroek aan. Op ADE is het echter moeilijk te bepalen wanneer een nieuwe dag begonnen is. Wanneer is verversing nodig? Hier volgen enkele signalen waaruit blijkt dat het tijd is (waarschijnlijk ook om te douchen). 1. Er zitten witte zoutkringen aan de rand van je boxer. 2. Midden op de dansvloer blijf je de wc’s ruiken. 3. Wanneer je je string naar beneden wilt trekken blijft de stof aan je schaamlippen plakken. 4. De stof van je ondergoed is zo nat dat nieuw zweet rechtstreeks langs je benen loopt. 5. Ondefinieerbare bruine vlekken. De jongeren van Veldhoven geven meer tips over het moment van verversing.

6. Slapen

Niemand hoeft jou te vertellen dat slapen belangrijk is voor je lichaam en psychische gesteldheid. We hebben allemaal internet. Maar waar kun je tussendoor terecht om even een uiltje te knappen? 1. Het OV. De nieuwe metro’s van het GVB hebben uitstekende ligmogelijkheden. 2. De OBA, Oosterdokskade 143. Naast dat het stil is in de bibliotheek, zijn hier ook knusse hoekjes met chille banken waar je even je ogen kunt sluiten. 3. Een collegezaal. Neem zo ver mogelijk achterin plaats, leg je hoofd neer en doezel weg bij de rustgevende tonen van de hoogleraar Lineaire Algebra. Na een powernap rol jij zo door naar de volgende locatie.

7. Fiets

Ongetwijfeld bezit je zo’n eenheidsworstfiets met blauwe voorband, waarmee je de titel strong independent (wo)man hebt ingeruild voor een ik-kan-niet-eens-een-band-plakken-persoonlijkheid. Hoe herken je je eigen fiets als je met je vage hoofd de club uit komt waggelen? Juist: niet. Personaliseer je fiets daarom met wat unieke kenmerken door het bijvoorbeeld over te spuiten in een tof kleurtje (oh, nee, dat mag niet), er een flitsende fietsbel op te monteren (oh nee, dat mag ook niet) of er een sticker op te plakken (mag alleen als je deze er zonder resten en beschadigingen weer af weet te pulken). Kortom: jij gaat lopend, zonder fiets naar huis.

8. Fietstelefoonhouder

Ook in Amsterdam mag je niet met je telefoon in de hand fietsen en riskeer je €95 euro boete (€104 incl. administratiekosten). Installeer op je fiets een telefoonhouder, zodat je handsfree de laatste Boiler Roomvideo’s kunt bekijken terwijl je navigeert door de binnenstad. Mag je wel video’s kijken tijdens het fietsen? Zolang je je telefoon niet vasthoudt ben je niet in overtreding. Je kunt wel een bekeuring krijgen als het bedienen van je telefoon in de houder leidt tot gevaarlijk weggedrag (artikel 5 van de Wegenverkeerswet). Die discussie mag je zelf gaan voeren met meneer agent (YellowTipi stelt zich niet aansprakelijk voor de uitkomst van deze discussie).

9. Zitten

Bejaarden hebben groot gelijk dat ze overal hun rollator mee naar toe nemen. Zitten is heerlijk. Staan is overrated. Geef jezelf even een break (zie ook slapen), strek die benen voor je uit en plof neer. Kleermakerszit heeft na 4 uur dansen nog nooit zo lekker gevoeld. Helemaal fijn als je in een ruimte bent met frisse lucht, zodat je ook een beetje kunt afkoelen. Pluspunt: dit is ook het moment dat je even goed kunt rondkijken wat voor lekkers er allemaal rondloopt, je kunt checken of het nog allemaal goed gaat met je vrienden en je kunt je moeder appen. Als je dan toch zit kun je net zo goed even wat (zouts) eten.

10. Voorbereiding

ADE is een heftige week. Veel tijd om dingen te regelen ga je niet hebben. Zorg dus dat je stash genoeg (en getest!) hebt om de week door te komen en je niet last-minute overpriced duizend keer versneden coke hoeft te regelen. Voorkom ook onmogelijke tripjes naar tl-verlichte supermarkten vol jankende kinderen en bakfietsvaders door van te voren zoveel mogelijk kwark, bananen, bananenkwark, maaltijdsalades, blauwe bessen, fruitsapjes, diepvriespizza’s en tandpasta in huis te halen. Tot slot; zorg voor schone lakens voordat je op ADE-missie gaat. Er gaat niets boven een heerlijk schoon bed waar je drie dagen depressief in kan liggen huilen.

Vond je het leuk? Laat het Maartje weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

By The Creek keert in september terug als weekender

Nieuws

Donderdag 22 april 2021

Duimen dat het weer los mag in september, dan staat er namelijk dubbel zoveel By The Creek op het programma.

Merendeel jongeren verwacht dit jaar weer een festival te bezoeken

Nieuws

Vrijdag 16 april 2021

Met de eerste testevenementen achter de rug en de aankondiging dat in april honderden evenementen en attracties onder strikte voorwaarden...

Een noodzakelijke bom van opgekropte festivaleuforie

Maandag 22 maart 2021

Wat gebeurt er als je na een festivalloos jaar 1.500 festivalfans los laat in Biddinghuizen? Pure extase.

Joris Voorn, De Staat, Chef'Special en meer op testfestivals

Nieuws

Woensdag 24 februari 2021

De kaartverkoop start morgen voor iedereen die zich heeft aangemeld.

Mysteryland start met voorverkoop

Nieuws

Donderdag 11 februari 2021

Mysteryland heeft goede hoop dat ze 27 t/m 29 augustus het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer kunnen omtoveren tot een...

Pleinvrees Festival viert 10-jarig bestaan op 31 juli

Nieuws

Maandag 8 februari 2021

Weet jij al waar je naartoe gaat deze zomer?

YellowTipi onderzoekt: Hoe groot is de kans dat we deze zomer kunnen festivallen?

Nieuws

Donderdag 4 februari 2021

Floris onderzocht hoe groot de kans is dat we deze zomer weer kunnen festivallen. Vaccinaties, testevenementen, sneltests, wat is er...

Er komt een garantiefonds voor evenementen en dat is geweldig nieuws

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Waar de evenementenindustrie al maanden om schreeuwt, wordt eindelijk door het kabinet gehoord.