Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 3 minuten. Afbeelding: Jonna Bruinsma

Nieuws

10 herfstfestivals voor wie geen afscheid van het festivalseizoen kan nemen

Door Timo Kragting op dinsdag 17 september 2019

Een paar keer knipperen met je ogen en het zit er alweer op. Het festivalseizoen van 2019 ging wat ons betreft echt veel te snel voorbij. Gelukkig krijgt het fenomeen “herfstfestival” in rap tempo voeten aan de grond, wat betekent dat we de hele herfst gewoon door kunnen festivallen. Soms indoor, soms outdoor, maar altijd met die gezellige festivalvibe die we uit de zomer kennen. Wij tippen er 10 voor je:

Milkshake Indoor – 28 september – Now&Wow, Rotterdam

Of je een milkshake nou buiten in het zonnetje drinkt, of binnen in de club. Het smaakt nog steeds hetzelfde. Zo geldt dat ook voor Milkshake Festival. Verwacht dezelfde hysterische geilheid, kleurrijke types en geweldige sfeer. O.a. Benny Rodrigues, Ted Langenbach, MEROL, Willie Wartaal en Joost van Bellen staan op het programma. Oh en kilo’s glitterconfetti natuurlijk.

BannerTicketDeal

Verknipt Herfstfestival – 5 oktober – Thuishaven, Amsterdam

Of het nou NYE, Koningsdag, ADE of midden in de herfst is, er is altijd ruimte voor een Verknipt event. Dwarrel van stage naar stage als een herfstblad en geniet ondertussen van de muziek van o.a. Fatima Hajji, Noneoftheabove, Ghost in the Machine en Spektre. De stages zijn overdekt en verwarmd en de organisatie belooft confetti, heel veel confetti!

HRFST Festival – 5 oktober – Fort Vechten, Bunnik

Sommige herfstfestivals hebben geen klinkers nodig. HRFST is er zo een. Het is inmiddels de 6e editie waar je kunt genieten van donkere bieren en diepe basslines. Deels buiten, deels binnen, zijn het o.a. Lövestad, SHMLSS, Wouter S en Mia More die het festival van de nodige deuntjes voorzien. Opwarmen bij een vuurkorf, ronddwalen in een oud fort, bij HRFST kan het allemaal.

Into the Woods ADE – 18 + 19 oktober – NDSM-Werf, Amsterdam

Jaarlijks tovert Kultlab (de organisatie achter Wildeburg en Into the Woods) de industriële NDSM om in een kleurrijk discobos. 50 creatieve partijen maken er weer wat moois van op de NDSM. O.a. KI/KI, Maya Jane Coles, Axel Boman, John Talabot en David Vunk vullen de 7 stages, die allen intiem zijn opgezet.

Mystic Garden ADE – 19 oktober – Havenpark, Amsterdam

Het andere echte festival tijdens ADE is Mystic Garden, die de handen ineenslaan met Dockyard Festival voor een heerlijke combo. Het sprookjesachtige van Mystic Garden en de beukplaten van Dockyard, het bleek al vaak genoeg een geweldige combi. Dit jaar hebben ze o.a. Matador, Recondite, Len Faki, SURGEON en Oscar Mulero uitgenodigd.

Soenda Indoor – 9 november – Central Studios, Utrecht

In 2010 was de eerste Soenda Indoor. 10 jaar later staat het concept nog steeds als een huis. Met hun indoor Techno Special nemen ze de Central Studios in Utrecht over. Verspreid over twee stages zijn het o.a. FJAAK, Tommy Four Seven, SHDW & Obscure Shape en Parrish Smith die aan de knoppen mogen draaien.

Tijdmasjien Herfstfestival – 16 november – Thuishaven, Amsterdam

Deze tijdmachine brengt je niet alleen terug naar de jaren ’80, ’90 en ’00, maar brengt ook nog eens het festivalgevoel uit de zomer naar november. Van de mooiste Amsterdamse smartlappen tot de beste house classics komen voorbij. Daar zorgen o.a. Zer00’s Heroes wel voor. Verwacht verder veel ongein zoals karaoke, stoelendans, hottubs en nog veel meer.

Welcome to the Future Indoor – 23 november – Warehouse Elementenstraat, Amsterdam

De toekomst heet je weer welkom op 23 november. Het is inmiddels een bekend indoor concept. Met 4 stages, een food court, chill area’s en nog veel meer is WTTF Indoor een volwaardig festival. Zeker als je weet dat ze voor deze editie o.a. Answer Code Request, Benny Rodrigues, Lövestad en William Djoko hebben uitgenodigd.

Herfstdrift – 23 november – Vasim, Nijmegen

Die drift om te dansen, terwijl het festivalseizoen voorbij is, noemen ze in Nijmegen Herfstdrift. Ze hebben er vervolgens ook maar gewoon een festival van gemaakt, dat al aardig wat jaren mee gaat. Deze herfsteditie van het Drift Festival is in Nijmegen e.o. een heus fenomeen. Tel daar acts als Kobosil, Beverly Hills 808303, Ross From Friends en David Vunk bij op en je hebt het recept voor een dagje heerlijk festivallen.

Ohm Herfstfestival – 30 november – Lijm & Cultuur, Delft

In 2014 was er al een Ohm Indoor. Begin 2018 was er een Ohm Winterfestival. Eind 2018 was er een Ohm Herfstfestival en dat beviel goed. Dus ze herhalen het gewoon nog eens. De line-up deze editie liegt er niet om. Job Jobse, DJ Boring, KI/KI, Clouds en Map.ache pronken op het affiche. En dat is nog maar een greep uit het geheel. Zeker de moeite om eens voor naar Delft af te reizen dus.

Vond je het leuk? Laat het Timo weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Naar de sneeuw met Enter The Snow kan ook dit jaar gewoon weer

Nieuws

Vrijdag 16 oktober 2020

In tijden dat er niets mogelijk lijkt, zien de jongens achter de organisatie van Enter the Snow juist kansen.

Doe mee met de Dutch Dance Quiz: een ode aan 30 jaar dance

Nieuws

Vrijdag 2 oktober 2020

Op zaterdag 17, 24 en 31 oktober presenteren Vivienne van den Assem en dance-expert Arne van Terphoven vanuit de legendarische...

TeamAlert is benieuwd naar jouw ervaringen met drugs in het verkeer

Nieuws

Woensdag 30 september 2020

Heb je een rijbewijs en ben je tussen de 18 en 50 jaar oud? En gebruik je weleens XTC, speed,...

Je feestbehoefte tóch nog kwijt bij Ongepland Festival

Nieuws

Donderdag 10 september 2020

De clubs zijn gesloten, festivalseizoen zit er op, maar op Ongepland Festival in het Sieraad te Amsterdam trekken ze hem...

Aangepast Pleinvrees am Strand belooft een muzikale stranddag te worden

Nieuws

Vrijdag 7 augustus 2020

"Lekker flaneren aan de Amsterdamse kust, pootjes in het goudgele zand, de fijnste muziek en een grijns op je giecheltje...

18 juli is het Nationale Festivalcrew-dag: een ode aan alle festivalmedewerkers

Nieuws

Dinsdag 7 juli 2020

De organisatie van de Zwarte Cross en Mañana Mañana roept alle festivalmedewerkers in Nederland op om 18 juli 2020 een...

HEMtuin is met afstand het meest veelzijdige festivalalternatief tot nu toe

Inclusief fotoalbum

Dinsdag 30 juni 2020

We mochten weer eens op pad en dat beviel goed!

Dit zijn de 10 beste festivalalternatieven deze zomer

Nieuws

Donderdag 25 juni 2020

Terrastivals, festivalloze festivalcampings, dance dineren op een boot, er kan van alles deze zomer zonder festivals.