Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 3 minuten. Afbeelding: Jonna Bruinsma

Nieuws

10 herfstfestivals voor wie geen afscheid van het festivalseizoen kan nemen

Door Timo Kragting op dinsdag 17 september 2019

Een paar keer knipperen met je ogen en het zit er alweer op. Het festivalseizoen van 2019 ging wat ons betreft echt veel te snel voorbij. Gelukkig krijgt het fenomeen “herfstfestival” in rap tempo voeten aan de grond, wat betekent dat we de hele herfst gewoon door kunnen festivallen. Soms indoor, soms outdoor, maar altijd met die gezellige festivalvibe die we uit de zomer kennen. Wij tippen er 10 voor je:

Milkshake Indoor – 28 september – Now&Wow, Rotterdam

Of je een milkshake nou buiten in het zonnetje drinkt, of binnen in de club. Het smaakt nog steeds hetzelfde. Zo geldt dat ook voor Milkshake Festival. Verwacht dezelfde hysterische geilheid, kleurrijke types en geweldige sfeer. O.a. Benny Rodrigues, Ted Langenbach, MEROL, Willie Wartaal en Joost van Bellen staan op het programma. Oh en kilo’s glitterconfetti natuurlijk.

BannerTicketDeal

Verknipt Herfstfestival – 5 oktober – Thuishaven, Amsterdam

Of het nou NYE, Koningsdag, ADE of midden in de herfst is, er is altijd ruimte voor een Verknipt event. Dwarrel van stage naar stage als een herfstblad en geniet ondertussen van de muziek van o.a. Fatima Hajji, Noneoftheabove, Ghost in the Machine en Spektre. De stages zijn overdekt en verwarmd en de organisatie belooft confetti, heel veel confetti!

HRFST Festival – 5 oktober – Fort Vechten, Bunnik

Sommige herfstfestivals hebben geen klinkers nodig. HRFST is er zo een. Het is inmiddels de 6e editie waar je kunt genieten van donkere bieren en diepe basslines. Deels buiten, deels binnen, zijn het o.a. Lövestad, SHMLSS, Wouter S en Mia More die het festival van de nodige deuntjes voorzien. Opwarmen bij een vuurkorf, ronddwalen in een oud fort, bij HRFST kan het allemaal.

Into the Woods ADE – 18 + 19 oktober – NDSM-Werf, Amsterdam

Jaarlijks tovert Kultlab (de organisatie achter Wildeburg en Into the Woods) de industriële NDSM om in een kleurrijk discobos. 50 creatieve partijen maken er weer wat moois van op de NDSM. O.a. KI/KI, Maya Jane Coles, Axel Boman, John Talabot en David Vunk vullen de 7 stages, die allen intiem zijn opgezet.

Mystic Garden ADE – 19 oktober – Havenpark, Amsterdam

Het andere echte festival tijdens ADE is Mystic Garden, die de handen ineenslaan met Dockyard Festival voor een heerlijke combo. Het sprookjesachtige van Mystic Garden en de beukplaten van Dockyard, het bleek al vaak genoeg een geweldige combi. Dit jaar hebben ze o.a. Matador, Recondite, Len Faki, SURGEON en Oscar Mulero uitgenodigd.

Soenda Indoor – 9 november – Central Studios, Utrecht

In 2010 was de eerste Soenda Indoor. 10 jaar later staat het concept nog steeds als een huis. Met hun indoor Techno Special nemen ze de Central Studios in Utrecht over. Verspreid over twee stages zijn het o.a. FJAAK, Tommy Four Seven, SHDW & Obscure Shape en Parrish Smith die aan de knoppen mogen draaien.

Tijdmasjien Herfstfestival – 16 november – Thuishaven, Amsterdam

Deze tijdmachine brengt je niet alleen terug naar de jaren ’80, ’90 en ’00, maar brengt ook nog eens het festivalgevoel uit de zomer naar november. Van de mooiste Amsterdamse smartlappen tot de beste house classics komen voorbij. Daar zorgen o.a. Zer00’s Heroes wel voor. Verwacht verder veel ongein zoals karaoke, stoelendans, hottubs en nog veel meer.

Welcome to the Future Indoor – 23 november – Warehouse Elementenstraat, Amsterdam

De toekomst heet je weer welkom op 23 november. Het is inmiddels een bekend indoor concept. Met 4 stages, een food court, chill area’s en nog veel meer is WTTF Indoor een volwaardig festival. Zeker als je weet dat ze voor deze editie o.a. Answer Code Request, Benny Rodrigues, Lövestad en William Djoko hebben uitgenodigd.

Herfstdrift – 23 november – Vasim, Nijmegen

Die drift om te dansen, terwijl het festivalseizoen voorbij is, noemen ze in Nijmegen Herfstdrift. Ze hebben er vervolgens ook maar gewoon een festival van gemaakt, dat al aardig wat jaren mee gaat. Deze herfsteditie van het Drift Festival is in Nijmegen e.o. een heus fenomeen. Tel daar acts als Kobosil, Beverly Hills 808303, Ross From Friends en David Vunk bij op en je hebt het recept voor een dagje heerlijk festivallen.

Ohm Herfstfestival – 30 november – Lijm & Cultuur, Delft

In 2014 was er al een Ohm Indoor. Begin 2018 was er een Ohm Winterfestival. Eind 2018 was er een Ohm Herfstfestival en dat beviel goed. Dus ze herhalen het gewoon nog eens. De line-up deze editie liegt er niet om. Job Jobse, DJ Boring, KI/KI, Clouds en Map.ache pronken op het affiche. En dat is nog maar een greep uit het geheel. Zeker de moeite om eens voor naar Delft af te reizen dus.

Vond je het leuk? Laat het Timo weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Frenna in 2019 meest gestreamde artiest in Nederland

Nieuws

Vrijdag 6 december 2019

De rapper blijft Snelle (#2) en Bizzey (#3) voor.

Kendrick Lamar naar Rock Werchter

Nieuws

Vrijdag 6 december 2019

De Amerikaanse rapper komt op zaterdag 4 juli naar Werchter.

Massive Attack en The National naar Best Kept Secret 2020

Nieuws

Donderdag 5 december 2019

De legendarische Engelse triphoppioniers Massive Attack sluiten op zondag 14 juni het hoofdpodium af. Vrijdag 12 juni viert de Amerikaanse...

Herfstdrift verruilt stamppot voor een potje stampen

Report over Herfstdrift

Donderdag 5 december 2019

Het was een onstuimige, maar daardoor zeker niet minder gezellige editie van het Nijmeegse Herfstdrift.

Twenty One Pilots, Foals en Floating Points naar Electric Castle 2020 in Roemeniƫ

Nieuws

Woensdag 4 december 2019

Na een uitverkochte 2019-editie, maakt Electric Castle de eerste namen bekend voor aankomende zomer.

Rock Werchter bevestigt System of a Down

Nieuws

Woensdag 4 december 2019

De band zal op zondag 5 juli op het festival optreden.

Happy with the future

Nieuws

Zaterdag 30 november 2019

Annedi ging naar Welcome to the Future Indoor en schreef daar een gedicht over.

Woo Hah! 2020 bevestigt Kendrick Lamar, A$AP FERG en meer

Nieuws

Woensdag 27 november 2019

Ook Da Baby, Ski Mask the Slump God, Gotu Jim, Zwangere Guy en Gotu Jim zijn bevestigd. In totaal zijn...